Główny Aplikacje Czy Google Classroom widzi Twój ekran?

Czy Google Classroom widzi Twój ekran?



Ponieważ tak wielu uczniów korzysta z Google Classroom podczas lekcji online, niektórzy zastanawiają się, jakie dane osobowe są dostępne dla ich nauczycieli i innych uczniów. Mówiąc dokładniej, wielu uczniów jest zainteresowanych tym, czy ich ekran jest widoczny dla innych podczas rozmowy wideo.

Czy Google Classroom widzi Twój ekran?

W tym artykule omówimy, czy nauczyciele i inni uczniowie widzą Twój ekran w Google Classroom. Omówimy również, kto może zobaczyć Twój ekran w Google Meet, rozszerzeniu Google Classroom.

Czy nauczyciele korzystający z Google Classroom mogą widzieć Twój ekran?

Google Classroom to jedna z najlepszych platform do nauki online, ponieważ oferuje wiele opcji. Nauczyciele mogą używać Google Classroom do tworzenia zadań, udostępniania zasobów, publikowania ogłoszeń, tworzenia quizów online i publikowania innych rodzajów dokumentów. Z drugiej strony uczniowie mogą korzystać z tej platformy, aby oddawać prace domowe, komentować posty i znajdować pomocne informacje. Ogólnie rzecz biorąc, Google Classroom to aplikacja używana głównie do celów edukacyjnych i ma na celu umożliwienie udostępniania dokumentów i ogłoszeń.

Biorąc to pod uwagę, Google Classroom nie ma funkcji czatu wideo ani nie musisz włączać kamery, aby z niej korzystać. Gdy korzystasz z Google Classroom jednocześnie z nauczycielem, nauczyciel nie będzie nawet mógł sprawdzić, czy jesteś online. Ponadto nauczyciele korzystający z Google Classroom nie widzą Twojego ekranu.

jak znaleźć piosenkę w filmie na youtube

W rzeczywistości nauczyciele mają bardzo ograniczony dostęp do informacji o uczniach w Google Classroom. Widzą tylko Twoje imię i nazwisko, zdjęcie i adres e-mail. Nauczyciele mogą jednak monitorować aktywność użytkowników Google Classroom za pomocą raportów użytkowania. Dzięki tym raportom nauczyciele mogą zobaczyć liczbę aktywnych zajęć i posty, które utworzyli ich uczniowie. Niemniej jednak raporty nie różnicują poszczególnych użytkowników. Istnieją po prostu po to, aby dostarczać nauczycielom statystyki, które mogą wykorzystać do ulepszenia swoich klas.

Oczywiście wszystko, co prześlesz, będzie widoczne dla wszystkich członków Twojej grupy Google Classroom. Ta funkcja jest podobna do publikowania treści na platformach społecznościowych, takich jak Facebook, Twitter i Instagram. Członkowie Twojej grupy Google Classroom mogą też zobaczyć wszelkie komentarze i odpowiedzi, które umieściłeś we wpisach nauczyciela lub innych uczniów. Mając to na uwadze, ważne jest, aby uważać na to, co publikujesz.

Czy inni mogą zobaczyć Twój ekran w Google Meet?

Z technicznego punktu widzenia Google Classroom i Google Meet to dwie różne aplikacje. Jednak usługa Google Meet jest zintegrowana z Google Classroom, aby umożliwić uczniom uczestniczenie w wirtualnej klasie w czasie rzeczywistym. Nauczyciele mogą używać Google Classroom do generowania linku do Google Meet. Ta funkcja jest niezwykle wygodna i pozwala nauczycielom zaprosić do 250 uczniów na jedną sesję Google Meet.

Funkcje Google Meet są podobne do innych aplikacji do czatu wideo, takich jak Skype, Zoom, Microsoft Teams itp. Uczniowie korzystający z Google Meet podczas lekcji online mogą mieć obawy dotyczące tego, co dokładnie widzą ich nauczyciele. Niektóre strony, aplikacje lub pliki mogą być prywatne i nie muszą być widoczne dla całej klasy.

To, co nauczyciel i inni uczniowie mogą zobaczyć w Google Meet, zależy od kilku czynników. Każdy będzie mógł zobaczyć Twoje imię i nazwisko oraz zdjęcie profilowe, niezależnie od tego, czy jesteś online, czy nie. Jeśli zastanawiasz się, czy inni widzą Twoją twarz podczas rozmowy wideo w Google Meet, zależy to od tego, czy masz włączoną kamerę.

Jeśli interesuje Cię, jak wyłączyć swój film w Google Meet, jest to całkiem proste. Wszystko, co musisz zrobić, to kliknąć ikonę aparatu u dołu ekranu. Możesz nawet wyłączyć kamerę przed sesją Google Meet lub w jej trakcie. Gdy wyłączysz kamerę, nauczyciel zobaczy Twoje zdjęcie profilowe na swoim ekranie w stylu siatki zamiast na obrazie z kamery. Pamiętaj, że niektórzy nauczyciele wymagają włączenia kamery podczas lekcji.

To samo dotyczy twojego ekranu. Jeśli włączyłeś funkcję udostępniania ekranu podczas lekcji Google Meet, każdy będzie mógł zobaczyć Twój ekran. Jeśli nie, nie ma się czym martwić.

Jeśli interesuje Cię, jak włączyć udostępnianie ekranu w Google Meet, oto jak to zrobić:

  1. Włączyć Spotkanie Google .
  2. Zaloguj się na swoje konto Google, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
  3. Rozpocznij rozmowę wideo lub dołącz do takiej, która już trwa.
  4. Kliknij przycisk Prezentuj teraz w prawym dolnym rogu ekranu.
  5. Wybierz cały ekran lub okno.
  6. Jeśli wybrałeś Okno, wybierz okno, które chcesz udostępnić.
  7. Kliknij przycisk Udostępnij.

Po włączeniu opcji udostępniania ekranu Twój nauczyciel i pozostali uczniowie będą mogli zobaczyć wszystko na Twoim ekranie. Dlatego ważne jest, aby zawierać tylko niezbędne treści. Jeśli chcesz przestać udostępniać ekran, wystarczy kliknąć przycisk Zatrzymaj udostępnianie w prawym dolnym rogu.

W najnowszej aktualizacji Google Meet nauczyciele mogą wyłączyć udostępnianie ekranu uczniom. Wykonaj poniższe czynności, aby dowiedzieć się, jak:

  1. otwarty Spotkanie Google w Twojej przeglądarce.
  2. Rozpocznij nową rozmowę wideo.
  3. Kliknij ikonę Kontroli hosta w lewym dolnym rogu ekranu. Spowoduje to otwarcie okna Bezpieczeństwo spotkania.
  4. W obszarze Pozwól wszystkim przełączyć przełącznik Udostępnij swój ekran.

Tylko nauczyciele mają możliwość wyłączenia udostępniania ekranu dla wszystkich. Mogą również wyłączyć funkcję czatu.

Podczas rozmowy wideo w Google Meet nauczyciel nie ma zbyt wielu informacji. Chociaż mogą zobaczyć Twoje imię i nazwisko oraz zdjęcie profilowe, nie musisz udostępniać swojego filmu ani ekranu, chyba że jest to wymagane przez nauczyciela.

Opcje prywatności w Google Classroom i Google Meet

Gdy korzystasz z Google Classroom, Twój nauczyciel nawet nie widzi, czy jesteś online, nie mówiąc już o tym, co dzieje się na Twoim ekranie. Z drugiej strony to, czy nauczyciele widzą Twój ekran podczas rozmowy wideo w Google Meet, zależy od tego, czy masz włączoną opcję udostępniania ekranu. Jeśli to nie Ty udostępniasz swój ekran, nie ma się czym martwić. To samo dotyczy Twojego kanału wideo.

Czy kiedykolwiek udostępniłeś swój ekran w Google Meet? Jakie informacje przedstawiłeś? Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.