Główny Smartfony Czy Life360 może Cię śledzić, gdy telefon jest wyłączony?

Czy Life360 może Cię śledzić, gdy telefon jest wyłączony?



W dzisiejszych czasach istnieje wiele obaw dotyczących prywatności w Internecie. Ale to nie tylko problem z aplikacjami społecznościowymi lub platformami udostępniania multimediów. Ludzie zaskakująco troszczą się o swoją prywatność, nawet jeśli chodzi o aplikacje do śledzenia lokalizacji, takie jak Life360.

Czy Life360 może Cię śledzić, gdy telefon jest wyłączony?

Dlaczego? Ciężko powiedzieć. Chociaż większość użytkowników Life360 korzysta z aplikacji specjalnie ze względu na dokładność śledzenia lokalizacji, nie jest wykluczone, że w pewnym momencie będą chcieli również mieć kilka chwil prywatności. Dlatego usunięcie konta użytkownika lub wyłączenie telefonu może być nieco zbyt drastyczne. Oto, co musisz wiedzieć o możliwościach śledzenia Life360 i o tym, jak możesz stać się niewidzialny bez utraty funkcjonalności telefonu.

Co się dzieje, gdy telefon jest wyłączony?

Po wyłączeniu telefonu zasadniczo wyłączasz również aplikację Life360. Dlatego nikt nie będzie mógł zobaczyć Twojej aktualnej lokalizacji. Jednak członkowie Twoich kręgów nadal będą mogli zobaczyć Twoją ostatnią znaną lokalizację.

Dzieje się tak, ponieważ historia lokalizacji Life360 przechowuje dane przez maksymalnie trzydzieści dni w przypadku członków premium i dwa dni w przypadku bezpłatnych członków.

Jest jeszcze jeden powód, dla którego Life360 nie może Cię śledzić z wyłączonym telefonem. Jeśli Twój telefon jest wyłączony, to także funkcja GPS. Ponieważ Life360 liczy na dane GPS, aby określić Twoją lokalizację, aplikacja nie będzie w stanie wykryć Twojej lokalizacji.

śledzenie GPS

Ale oprócz wyłączenia telefonu istnieją inne powody, które mogą spowodować, że Life360 nie będzie Cię śledzić. Oto niektóre z bardziej powszechnych.

Tryb samolotowy

Przełączenie telefonu w tryb samolotowy wyłącza Wi-Fi i GPS. Gdy tak się stanie, Twoja lokalizacja nie będzie widoczna dla innych członków kręgu. Możesz również zapytać członków rodziny, czy nie przełączyli telefonu w tryb samolotowy, gdy zobaczysz, że Life360 przestało aktualizować ich lokalizację.

Słabe połączenie sieciowe

Chociaż słabe połączenie sieciowe nie uniemożliwi śledzenia w Life360, jeśli GPS jest włączony, nie oznacza to, że Life360 poda dokładne odczyty. Aplikacja może nie być w stanie aktualizować Twojej lokalizacji w czasie rzeczywistym.

W takim przypadku członkowie mogą widzieć tylko Twoją ostatnią lokalizację lub w ogóle jej nie widzieć. Jakbyś wstrzymał funkcję śledzenia lokalizacji.

Usługi lokalizacji telefonu są wyłączone

Nawet jeśli włączyłeś śledzenie lokalizacji w aplikacji Life360, inni członkowie nie będą mogli zobaczyć Twojej lokalizacji, jeśli wyłączysz śledzenie GPS w telefonie. Jest to coś, o czym należy pamiętać, ponieważ często jest to powód, dla którego niektórzy ludzie mają problemy z Life360.

jak dodać spoiler w niezgodzie

Niektórzy użytkownicy wyłączają GPS, więc nie można ich śledzić w aplikacjach społecznościowych. Jednak bardzo niewiele z nich faktycznie wyłącza śledzenie lokalizacji dla poszczególnych aplikacji. Większość po prostu wyłącza usługi lokalizacyjne za pomocą globalnego suwaka, który dezaktywuje śledzenie GPS dla wszystkich aplikacji.

Niezgodności aplikacji innych firm

Jeśli kiedykolwiek doświadczyłeś długiego czasu odpowiedzi, prawdopodobnie próbowałeś użyć niektórych aplikacji typu Menedżer zadań, aby zwiększyć wydajność. Aplikacje Task Manager lub App Killer mają zwiększać wydajność i oszczędzać energię baterii.

W związku z tym mogą wyłączyć niektóre całkiem ważne funkcje telefonu. Jednym z nich jest śledzenie lokalizacji. Jeśli masz jedną z tych aplikacji na swoim telefonie, możesz chcieć uzyskać do niej dostęp i przejść przez jej ustawienia lub karty uprawnień.

Upewnij się, że Life360 jest jedną z aplikacji, które mogą działać na Twoim telefonie. Na koniec sprawdź też wszystkie aplikacje antywirusowe. Ponieważ mogą one również być odpowiedzialne za uniemożliwienie normalnego działania Life360.

Nawet jeśli niektóre z tych aplikacji lub ustawień mogą działać na Twoją korzyść, nadal powinieneś sprawdzić różne ustawienia telefonu i aplikacje innych firm, aby dowiedzieć się, dlaczego członkowie kręgu nie widzą Twoich ruchów w Life360.

W przeciwnym razie możesz przypadkowo włączyć tę funkcję ponownie, nawet nie zauważając. Wtedy twoja chwila prywatności dobiegnie końca.

Co się dzieje, gdy nagle przestajesz nadawać swoją pozycję?

Prawdopodobnie znasz funkcję historii Life360. To, co naprawdę powinieneś o tym wiedzieć, to to, że nie możesz go wyłączyć. Oznacza to, że po wyłączeniu śledzenia lokalizacji ostatnia znana pozycja będzie nadal rejestrowana przez trzydzieści dni.

Członkowie Premium będą mogli go zobaczyć przez trzydzieści dni, podczas gdy członkowie darmowi będą mogli go zobaczyć tylko przez dwa dni po fakcie. Ważne jest, aby wiedzieć, czy naprawdę chcesz ukryć swoje ruchy. Zanim wyjdziesz z domu, zanim spróbujesz pozostać poza siecią podczas podróży, możesz wyłączyć telefon lub wyłączyć śledzenie lokalizacji.

W ten sposób inni członkowie kręgu nie powinni być w stanie wydedukować Twojej zaplanowanej ścieżki.

wyłączyć telefon

Life360 nie jest wielkim bratem

W przeciwieństwie do większości systemów nadzoru, Life360 nie może śledzić nikogo wbrew jego woli. Aplikacja nie jest tak nachalna ani zaawansowana, aby dokonać takiego wyczynu. Dlatego możesz mieć pewność, że nie będziesz śledzony, jeśli wyłączysz telefon.

To powiedziawszy, mam nadzieję, że wskazówki zawarte w tym artykule pomogą Ci pozostać poza siecią bez utraty dostępu do telefonu w ważnych momentach. Jak dokładne jest według Ciebie Life360, gdy masz do czynienia z dziesięcioosobowym kręgiem? Daj nam znać, jak często zdarza Ci się wyłączać aplikację lub telefon, aby cieszyć się prywatnością.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.