Główny Snapchat Czy pracownicy Snapchata mogą zobaczyć Twoje snapy?

Czy pracownicy Snapchata mogą zobaczyć Twoje snapy?



Snapchat to popularna aplikacja do udostępniania zdjęć innym użytkownikom. Swoją popularność zawdzięcza temu, że raz udostępniony obraz lub film znika po kilku sekundach. Ponadto, jeśli użytkownik nie zobaczy treści przez 30 dni, system usunie multimedia na zawsze.

Czy pracownicy Snapchata mogą zobaczyć Twoje snapy?

To, że treść znika, jest dla niektórych bardzo kuszące. Z tego powodu użytkownicy czasami udostępniają zdjęcia, nie myśląc o konsekwencjach.

W przeszłości zdarzało się, że Snapchat nie przeszedł testu prywatności. Z tego powodu użytkownicy martwią się o to, jak naprawdę chronione są treści, które zdecydują się udostępniać prywatnie.

czy mój smart tv Samsung ma bluetooth?

Kto może zobaczyć twoje zdjęcia? Jak prywatne są twoje wiadomości? W tym artykule spróbujemy głębiej zagłębić się w kwestię prywatności Snapchata i wyjaśnić kilka pytań.

Czy pracownicy Snapchata mogą widzieć snapy?

Oficjalnie Twoje snapy są widoczne tylko dla nadawcy i odbiorcy i tylko przez krótki czas po ich otwarciu. Oznacza to, że pracownicy Snapchata nie mogą przeglądać zawartości w środku.

Są jednak wyjątki. Niektórzy pracownicy mają dostęp do nieotwartych zatrzasków, zanim znikną po 30 dniach.

Snapy znikną wkrótce po ich obejrzeniu przez użytkownika. Jeśli czytasz oficjalne Snapchat Polityka prywatności , stwierdzają, że system usunie całą zawartość, gdy wszyscy odbiorcy ją otworzą. Tak więc nie zostanie przeniesiony do jakiejś formy archiwum, ale zostanie trwale usunięty z serwera.

Tylko dwie osoby mają niezbędne narzędzia, aby uzyskać dostęp do nieotwartych zatrzasków. Specjalista Snapchat ds. Zaufania i bezpieczeństwa, Micah Schaffer, ujawnił to w krótkim czasie post na blogu w 2013 roku. Ci dwaj to sam Schaffer oraz CTO Snapchata i współzałożyciel Bobby Murphy. Ustawa o prywatności w komunikacji elektronicznej (ECPA) zobowiązuje ich do dawania przystawek organom ścigania. Oczywiście najpierw muszą wydać nakaz przeszukania.

Jeśli nie używasz Snapchata do jakiejkolwiek nielegalnej działalności, prawdopodobnie nie interesujesz się prawem. Dlatego dwaj pracownicy nie będą patrzeć na twoje nieotwarte zatrzaski. Te zatrzaski również znikają po 30 dniach, a po tym czasie są niedostępne.

Problemy z prywatnością Snapchata

Oficjalna aplikacja Snapchat jest stosunkowo bezpieczna. Pomimo wysiłków aplikacji, aby tak było, czasami jest to niemożliwe. Zdarzały się przypadki, w których snapy niektórych użytkowników zostały skradzione i udostępnione.

Aplikacje innych firm: przyciąganie

Przyciąganie to nazwa wydarzenia w 2014 roku, podczas którego w Internecie pojawiło się ponad 200 000 nagich zdjęć Snapchata. To sprawiło, że wielu użytkowników straciło wówczas zaufanie do bezpieczeństwa Snapchata. Okazało się, że problemem była ingerencja aplikacji firm trzecich.

Wielu użytkowników naiwnie ufa aplikacjom innych firm, którym udostępniają swoje dane osobowe. Były nieoficjalne aplikacje, które oferowały interesujące funkcje dla twoich aplikacji. Wielu nastolatków nie było świadomych, że dają dostęp do złośliwej aplikacji, która kradnie snapy i udostępnia je online.

Ze względu na tymczasowy charakter snapów wielu użytkowników Snapchata ma pokusę wysyłania bardziej kontrowersyjnych zdjęć i pada ofiarą oszustwa z aplikacjami innych firm.

„Ciche zrzuty ekranu”

Istnieją również aplikacje innych firm, które mogą uniemożliwić Snapchatowi powiadamianie Cię, jeśli użytkownik wykonał zrzut ekranu Twojego snapu lub historii. Musisz więc zachować ostrożność podczas udostępniania treści online, nawet jeśli jest to tymczasowe.

Kontrowersje na mapie Snap

przyciągnij mapę

Wraz z aktualizacją z 2017 roku pojawiła się funkcja Snapchata o nazwie „Snap Map”, która również wzbudziła pewne kontrowersje. Ta funkcja pozwala zdecydować, czy chcesz udostępnić lokalizację znajomym w aplikacji, czy pozostać w trybie incognito. Jeśli włączysz funkcję Snap Map, Twoi znajomi Snapchat będą znali Twoją dokładną lokalizację.

Jeśli przypadkowo udostępnisz swoją lokalizację, wszyscy znajomi z Twojej listy będą wiedzieć, gdzie jesteś. Ponieważ większość użytkowników Snapchata jest w młodym wieku, dotyczyło to szczególnie rodziców.

Jak zmienić ustawienia prywatności?

Aby przejść do ustawień prywatności w Snapchacie, powinieneś:

  1. Stuknij swoje zdjęcie profilowe. Znajduje się w lewym górnym rogu ekranu. Powinien otworzyć menu profilu.
  2. Stuknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu. Powinno to doprowadzić Cię do menu Ustawienia.
    ustawienia przyciągania
  3. Zejdź w dół, aż zobaczysz „Usługi dodatkowe”, a następnie przejdź do „Zarządzaj”.
  4. Tutaj możesz zarządzać, kto może się z Tobą kontaktować, kto może wyświetlać Twoje historie i lokalizację, czy chcesz być kierowany przez reklamy i wiele innych ustawień prywatności.

przystawki prywatność

Ostatnie powiedzenie – jak bezpieczny jesteś?

Nie możesz być całkowicie pewien, czy jesteś w pełni chroniony w Internecie. Nawet jeśli aplikacja oficjalnie nie udostępnia Twoich informacji ani nie udostępnia ich swoim pracownikom, istnieją różne sposoby na naruszenie Twojej prywatności.

Z tego powodu bardzo ważne jest, aby uważać na to, co udostępniasz online, aby uniknąć wszelkich niedogodności. Bądź bezpieczny!

jak usunąć wysłaną wiadomość na snapchacie

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.