Główny Windows 10 Wyłącz Nie można ponownie połączyć powiadomienia o wszystkich dyskach sieciowych w systemie Windows 10

Wyłącz Nie można ponownie połączyć powiadomienia o wszystkich dyskach sieciowych w systemie Windows 10



Jak wyłączyć Nie można ponownie podłączyć powiadomienia o wszystkich dyskach sieciowych w systemie Windows 10

Jeśli masz zmapowane dyski sieciowe, czasami system Windows 10 wyświetla powiadomienie, że nie może ponownie połączyć wszystkich dysków sieciowych. Nie ma problemu, gdy zdalne miejsce docelowe jest wyłączone, ale powiadomienie jest bardzo denerwujące i zbędne, gdy dysk można ponownie podłączyć, odwiedzając go na tym komputerze.

Reklama


Dyski mapowane są bardzo wygodne, ponieważ umożliwiają dostęp do plików i folderów sieciowych, tak jak zwykły dysk lokalny.

jak zmienić głos w niezgodzie

Jeśli mapowany dysk sieciowy nie został ponownie podłączony, każdy program próbujący uzyskać dostęp do zasobów na mapowanym dysku sieciowym kończy się niepowodzeniem. Windows 10 wyświetla następujące powiadomienie:Kreator mapowania dysku sieciowego Windows 10

Kiedy ty utwórz zmapowany dysk sieciowy dostępna jest opcja „Połącz ponownie przy logowaniu”, którą można sprawdzić, aby przy każdym logowaniu systemu Windows były one automatycznie montowane przy użyciu poświadczeń logowania bieżącego użytkownika.

Jeśli zaznaczysz opcję „Połącz przy użyciu innych danych logowania”, możesz określić inną nazwę użytkownika i hasło.

Gdy system Windows 10 loguje się, występuje problem z synchronizacją, który powoduje, że próbuje zmapować dyski sieciowe, zanim sieć będzie dostępna. Powoduje to, że czasami są niedostępne. Jeśli naciśniesz Odśwież (F5) w Eksploratorze plików lub dwukrotnie klikniesz dysk, natychmiast staną się dostępne.

Jeśli masz dość powiadomień o dyskach sieciowych, oto metody, których możesz użyć, aby je wyłączyć.

jak sprawdzić, czy mój telefon jest odblokowany

Aby wyłączyć nie można ponownie podłączyć powiadomienia o wszystkich dyskach sieciowych w systemie Windows 10,

  1. Otworzyć Aplikacja Edytor rejestru .
  2. Przejdź do następującego klucza rejestru.
    HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control NetworkProvider

    Zobacz, jak przejść do klucza rejestru jednym kliknięciem .
  3. Po prawej stronie zmodyfikuj lub utwórz nową 32-bitową wartość DWORDRestoreConnection.
    Uwaga: nawet jeśli tak jest z 64-bitowym systemem Windows nadal musisz utworzyć 32-bitową wartość DWORD.
  4. Pozostaw dane wartości na 0, aby wyłączyć powiadomienie.
  5. Aby zmiany wprowadzone przez modyfikację rejestru zaczęły obowiązywać, uruchom ponownie system Windows 10 .

Skończyłeś. Spowoduje to wyłączenie irytującego powiadomienia dla wszystkich użytkowników. Aby zaoszczędzić czas, możesz skorzystać z następujących gotowych do użycia plików rejestru.

Pobierz pliki rejestru

jak zmienić emotikony w pasmach snapchat

Uwzględniono możliwość cofnięcia korekty.

Możesz również chcieć, aby system Windows 10 automatycznie ponownie łączył dyski sieciowe, z którymi system operacyjny nie połączył się automatycznie. Tutaj, w Winaero, mamy hack, który pozwoli ci to zrobić bez użycia narzędzi innych firm. Zapoznaj się z następującym samouczkiem:

System Windows 10 nie łączy ponownie zmapowanych dysków sieciowych [Poprawka]

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.