Główny Smartfony Jak zablokować lub odblokować kogoś w aplikacji Clubhouse

Jak zablokować lub odblokować kogoś w aplikacji Clubhouse



Clubhouse może dopiero raczkować, ale to nie znaczy, że szybko rozwijająca się platforma mediów społecznościowych nie jest obciążona niektórymi starymi problemami występującymi na innych platformach mediów społecznościowych. Mówiąc konkretnie, nie ma gwarancji, że każda osoba, z którą się kontaktujesz, będzie uprzejma, pełna szacunku i będzie przestrzegać zasad zaangażowania platformy. Czasami może to być nawet różnica zdań, która kończy się kipieniem, powodując, że przyszłe interakcje z daną osobą nie są już dobrym pomysłem.

Ponadto zawsze będą istnieć różnice zdań i nie jesteś zobowiązany znosić wszystkich. W takich okolicznościach naciśnięcie przycisku bloku byłoby właściwe.

W tym artykule pokażemy, jak zablokować lub odblokować kogoś w Clubhouse.

jak zmienić numer telefonu na Apple ID apple

Jak zablokować kogoś w Clubhouse na iPhonie

Jeśli użytkownik cię nęka lub udostępnia nieodpowiednie treści, możesz wysłać administratorom Clubhouse raport o incydencie. Jeśli to zrobisz, użytkownik otrzyma oficjalne ostrzeżenie lub podejmie dalsze działania, w zależności od powagi sytuacji.

Ale możesz też samodzielnie rozwiązać problem, blokując je. Wytyczne dla społeczności klubów na to pozwalają. Oto jak:

  1. Przejdź bezpośrednio do profilu użytkownika lub wprowadź jego nazwę na karcie wyszukiwania w lewym górnym rogu.
  2. Kliknij wielokropek - trzy kropki w prawym górnym rogu.
  3. Z listy rozwijanej wybierz blok.
  4. Na wyskakującym ekranie wybierz blok, aby potwierdzić.

Co się dzieje, gdy blokujesz kogoś w klubie?

Gdy kogoś zablokujesz, ta osoba nie będzie widzieć ani dołączać do utworzonego przez Ciebie pokoju ani do pokoju, w którym jesteś moderatorem lub mówcą.

Zawsze, gdy zablokowany użytkownik jest mówcą w pokoju, do którego dołączyłeś, nadal możesz zobaczyć ten pokój, a nawet dołączyć do rozmowy lub po prostu posłuchać. Jednak aplikacja wypycha pokój do dolnej części kanału.

Jeśli Ty i zablokowany użytkownik dołączycie do pokoju tylko jako słuchacze, nie otrzymasz żadnego powiadomienia.

A jeśli obawiasz się, że zablokowany przez Ciebie użytkownik się o tym dowie, cóż, nie. Aplikacja w ogóle ich nie ostrzega. Po prostu nie będą mogli dołączyć do twoich pokoi ani słuchać, jak mówisz w jakimkolwiek pokoju.

Jak odblokować kogoś w Clubhouse na iPhonie

Czasami możesz przezwyciężyć incydent i zdecydować się na przywrócenie zablokowanego użytkownika z powrotem do foldera. Mogłeś nawet kogoś zablokować przez pomyłkę.

Oto jak odblokować kogoś w klubie:

  1. Przejdź bezpośrednio do profilu użytkownika lub wprowadź jego nazwę na karcie wyszukiwania w lewym górnym rogu.
  2. Kliknij wielokropek - trzy kropki w prawym górnym rogu.
  3. Z rozwijanego menu wybierz odblokuj.

Czy mogę zobaczyć listę wszystkich użytkowników, których zablokowałem w Clubhouse?

Dobrym pomysłem byłoby utworzenie listy wszystkich zablokowanych użytkowników. Umożliwiłoby to grupowe odblokowywanie profili, jeśli zdecydujesz się przywrócić je do zagięcia.

Niestety, nie widać od razu wszystkich zablokowanych osób. Jedynym sposobem sprawdzenia, czy już zablokowałeś użytkownika, jest otwarcie jego profilu i kliknięcie wielokropka w prawym górnym rogu.

Czy mogę całkowicie usunąć profil użytkownika z klubu?

W niektórych przypadkach zablokowanie użytkownika może nie wystarczyć. Jak widzieliśmy powyżej, każdy, kogo zablokowałeś, nie będzie mógł słuchać za każdym razem, gdy mówisz w pokoju, ale nadal możesz otworzyć pokój, w którym mówi. A co, jeśli nie chcesz pozostawić tej możliwości otwartej i po prostu chcesz, aby całkowicie zniknęła?

Możesz pomóc administratorom aplikacji w całkowitym usunięciu profilu z aplikacji, wysyłając raport o incydencie. Możesz to zrobić podczas sesji audio na żywo. Domyślnie Clubhouse zawsze przechowuje przejściowe nagrania wydarzeń w pokoju. Te nagrania mogą być wykorzystane do potwierdzenia wszelkich zgłoszonych incydentów. Jeśli okaże się, że użytkownik naruszył zasady aplikacji, może zostać pozbawiony możliwości korzystania z aplikacji na czas nieokreślony.

Należy pamiętać, że jeśli zgłosisz incydent po zakończeniu sesji, administratorzy aplikacji nie będą mieli dostępu do przejściowego nagrania dźwiękowego, którego można użyć jako dowodu.

jak zrobić podzielony ekran w fortnite

Dodatkowe często zadawane pytania

1. Czy zablokowane konto może powiedzieć, że zostało zablokowane?

Nie. Inni użytkownicy nie zdadzą sobie sprawy, że ich zablokowałeś. Przestaną po prostu przechodzić przez twoje pokoje i nigdy nie będą w stanie słuchać, gdy mówisz w pokoju.

2. Co się dzieje, gdy kogoś zablokuję?

Gdy kogoś zablokujesz, ta osoba nie będzie widzieć ani dołączać do utworzonego przez Ciebie pokoju ani do pokoju, w którym jesteś moderatorem lub mówcą.

3. Dlaczego niektóre profile mają symbol tarczy?

A! symbol w profilu użytkownika oznacza, że ​​użytkownik jest już zablokowany przez wiele osób. Symbol jest używany jako rodzaj ostrzeżenia, aby pomóc Ci zdecydować, czy będziesz podążać za użytkownikiem, czy też pozwolić mu swobodnie mówić w pokoju.

4. Kiedy odblokujesz kogoś w siedzibie klubu, czy będzie wiedział?

Nie otrzymają alertu wskazującego, że je odblokowałeś. Będą jednak mogli zobaczyć wszystkie utworzone przez Ciebie grupy i dołączyć do nich, a nawet słuchać, gdy mówisz w dowolnej grupie.

5. Jak wyciszyć użytkownika w Clubhouse?

Kiedy zaczynasz pokój, automatycznie stajesz się moderatorem. Ta rola daje Ci możliwość decydowania, kto może mówić, a kto nie. Jeśli nie chcesz, aby konkretny użytkownik mówił, możesz go wyciszyć na czas nieokreślony. Jeśli to zrobisz, nadal zachowają możliwość dostępu do pokoju i słuchania rozmów, ale nie będą mogli aktywnie uczestniczyć.

6. Czy moderator może usunąć użytkownika z pokoju?

Tak. Jeśli ktoś okazuje brak szacunku, znęcanie się lub ogólnie niepokoi innych członków utworzonego przez siebie pokoju, masz prawo go wyrzucić, a oni nie będą mogli ponownie uzyskać dostępu do tego pokoju.

Zabezpiecz swoje doświadczenie klubowe

Przycisk blokowania może być skutecznym narzędziem przeciwko każdemu, kto narusza wytyczne dla społeczności Clubhouses lub po prostu nęci Cię w niewłaściwy sposób. Nie musisz znosić prowokacyjnych komentarzy lub opinii, które stoją w bezpośredniej sprzeczności z Twoimi zasadami.

Dzięki temu artykułowi wiesz już, co musisz zrobić, aby zablokować kogoś w Clubhouse.

Jakie masz doświadczenia z Clubhouse? Czy wcześniej kogoś zablokowałeś?

Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.