Główny Smartfony Jak zmienić Zdjęcia Google na inne konto

Jak zmienić Zdjęcia Google na inne konto



Posiadanie wielu kont Google ma niezliczone zalety. Możesz ich użyć do oddzielenia życia osobistego od prywatnego. Możesz także używać różnych kont dla różnych hobby i zainteresowań.

Jak zmienić Zdjęcia Google na inne konto

Jeśli jednak korzystasz ze Zdjęć Google na każdym z tych kont, czasami może być konieczne przełączanie się między nimi. A może nawet przenieś zdjęcia z jednego konta na drugie.

Wystarczy kilka dotknięć lub kliknięć, aby przełączyć się między kontami Google Photo. Nieco inaczej, przesyłanie zdjęć może być nieco bardziej skomplikowane. Ten artykuł dotyczy obu.

czy możesz grać w roblox na chromebooku?

Przełączanie się między wieloma kontami w Zdjęciach Google

Jeśli chcesz po prostu wylogować się z jednego konta Zdjęć Google i zalogować się na inne, proces jest dość prosty. Wykonaj następujące kroki:

  1. Uruchom aplikację „Zdjęcia”.
  2. Stuknij nazwę swojego konta u góry lewego paska bocznego.
  3. Wybierz „Dodaj kolejne konto”.
    dodaj kolejne konto
  4. Wprowadź swoje poświadczenia i zaloguj się na to konto.

Zdjęcia Google zapamiętają Twoje konto i zostanie dodane do listy kont na pasku bocznym. Jeśli chcesz ponownie przełączać się między kontami, możesz wykonać pierwsze dwa kroki i po prostu dotknąć konta, na które chcesz się przełączyć. Oczywiście za każdym razem będziesz musiał wpisać swoje hasło.

Z drugiej strony każde konto będzie połączone z innym Dyskiem Google, więc upewnij się, że wiesz, które obrazy znajdują się na którym koncie, ponieważ może się to dość łatwo zagmatwać.

Metody przenoszenia obrazów między kontami

Jeśli masz wiele kont, ale chcesz przenosić obrazy między nimi, musisz zastosować różne metody. Niestety Zdjęcia Google nadal nie mają funkcji umożliwiającej łatwe przenoszenie zdjęć między kontami.

Możesz jednak użyć kilku metod, jeśli chcesz przenieść określone obrazy z jednego konta na drugie.

Pierwsza metoda: pobierz na dysk twardy i prześlij na konto

Najbardziej oczywistym sposobem przenoszenia zdjęć między kontami jest metoda pobierania i przesyłania. Jeśli żądany obraz istnieje tylko na jednym koncie Zdjęć Google, musisz go najpierw pobrać.

Istnieje wiele sposobów pobierania obrazów ze Zdjęć Google. Oto najłatwiejszy:

  1. Otwórz bibliotekę Zdjęć Google.
  2. Wybierz obraz, który chcesz pobrać.
  3. Kliknij ikonę „więcej” w prawym górnym rogu (trzy kropki w pionie).
  4. Wybierz „Pobierz”.
    Ściągnij

Alternatywnie możesz zaznaczyć obraz i nacisnąć „Shift” + „D” zamiast kroków 3 i 4. Możesz też po prostu przeciągnąć i upuścić obraz bezpośrednio z przeglądarki do jednego z folderów eksploratora plików.

Po pobraniu obrazu przełącz konta zgodnie z instrukcjami z sekcji powyżej i po prostu prześlij to samo zdjęcie na inne konto. W ten sposób będziesz mieć obraz na obu kontach lub możesz go usunąć z oryginalnego konta.

Druga metoda: udostępnianie całego albumu z jednego konta na drugie

Jeśli chcesz przesłać wiele obrazów, możesz pominąć część pobierania i dodać je do innego konta za pomocą łącza do udostępniania. Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami:

  1. Otwórz ekran główny Zdjęć Google.
  2. Kliknij kartę „Albumy” na pasku bocznym po lewej stronie.
  3. Wybierz album lub utwórz nowy (kliknij „Utwórz album” u dołu ekranu)
  4. Kliknij przycisk „Udostępnij” w prawym górnym rogu ekranu.
    dzielić
  5. Wybierz opcję „Utwórz połączenie”.
    utwórz łącze
  6. Skopiuj link.
  7. Przełącz się na inne konto Google (możesz użyć metody z pierwszej sekcji).
  8. Otwórz skopiowany link, używając innego konta.
  9. Wybierz wszystkie obrazy z albumu.
  10. Kliknij „Dodaj do albumu” w prawym górnym rogu ekranu.
    album
  11. Wybierz żądany album i poczekaj, aż zdjęcia zostaną dodane.

Trzecia metoda: udostępnianie całej biblioteki

Możesz skonfigurować i udostępniać całą bibliotekę między kontami.

  1. Kliknij kartę „Udostępnianie” na lewym pasku bocznym.
  2. Naciśnij ikonę „więcej” (trzy kropki w pionie).
  3. Z menu rozwijanego wybierz „Skonfiguruj biblioteki współdzielone”.
    skonfigurować biblioteki współdzielone
  4. Wpisz adres e-mail swojego drugiego konta (partnera).
  5. Naciśnij „Dalej”.
  6. Przełącz się na drugie konto.
  7. Przyjmij zaproszenie i aktywuj opcję „Dodaj do biblioteki”.

Wszystkie obrazy z pierwszego konta zostaną skopiowane na drugie konto. Jeśli usuniesz obrazy z pierwszego konta, pozostaną one na drugim i odwrotnie. Ponadto wszystkie opisy i podpisy zostaną również przeniesione na inne konto.

Upewnij się, że masz wystarczająco dużo miejsca na obu kontach, w przeciwnym razie część plików nie będzie mogła zostać przeniesiona. O ile nie zapłacisz za więcej miejsca, wszystkie bezpłatne konta Google mają tylko 15 GB miejsca.

Pamiętaj, że obrazy w albumach nie będą udostępniane i musisz użyć drugiej metody, aby je później przesłać.

Zawsze rób kopie zapasowe plików

Teraz wiesz, jak zmieniać konta i przełączać zdjęcia między nimi, ale przed kontynuowaniem powinieneś zachować ostrożność. Zwłaszcza, że ​​od czasu do czasu otrzymywali doniesienia o obniżonej jakości zdjęć.

Najlepszym sposobem przeniesienia jest skorzystanie z pierwszej metody i pobranie biblioteki i / lub albumu na dysk twardy przed przystąpieniem do innych metod przesyłania. Oczywiście wymaga to znacznie więcej czasu i cierpliwości.

Czy znasz inną metodę przesyłania plików ze Zdjęć Google na inne konto? Dlaczego nie udostępnić ich w sekcji komentarzy poniżej?

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.