Główny Facebook Jak wyczyścić pamięć podręczną na Facebooku

Jak wyczyścić pamięć podręczną na Facebooku



Co wiedzieć

  • Wyczyść aplikację Facebook z poziomu poprzez Ustawienia i prywatność > Ustawienia > Uprawnienia > Przeglądarka .
  • Jeśli korzystasz z przeglądarki internetowej, możesz wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki, aby pozbyć się tymczasowych plików danych Facebooka.
  • Wyczyszczenie pamięci podręcznej nie ma wpływu na Twój profil użytkownika, albumy zdjęć, historię wpisów i listy znajomych.

W tym artykule wyjaśniono, jak wyczyścić pamięć podręczną konta na Facebooku.

Co się stanie, jeśli wyczyścisz pamięć podręczną w aplikacji Facebook?

Gdy korzystasz z Facebooka (a właściwie większości platform mediów społecznościowych i przeglądarek internetowych), różne posty, które tworzysz lub z którymi wchodzisz w interakcję, zdjęcia, które przeglądasz lub przesyłasz, oraz udostępniane lub oglądane filmy są przechowywane w tle, dzięki czemu wszystko ładuje się szybciej następnym razem czas sprawdzić te posty i fragmenty mediów. Z biegiem czasu dane te mogą się gromadzić i zaczną zajmować coraz więcej miejsca na dysku, a nawet spowodować spowolnienie działania Facebooka.

Wyczyszczenie pamięci podręcznej usuwa dane przechowywane w tle, dzięki czemu przy następnym korzystaniu z usługi będziesz mieć czyste konto. Może to spowodować, że początkowe ładowanie postów będzie nieco dłuższe (ponieważ bez przechowywanych danych funkcjonalnie będzie tak, jakbyś przeglądał je po raz pierwszy ponownie).

Jak wyczyścić pamięć podręczną i pliki cookie na Facebooku?

Czyszczenie pamięci podręcznej zFacebookSama aplikacja jest bardzo prosta i wymaga tylko kilku kroków.

jak wyczyścić pamięć podręczną w kodi?

Jeśli korzystasz z Facebooka w przeglądarce internetowej (na telefonie lub komputerze), musisz wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki, aby wyczyścić pamięć Facebooka.

  1. Otwórz aplikację Facebook i dotknij Menu ikona w prawym dolnym rogu ekranu (wygląda jak trzy linie).

  2. Przewiń w dół i dotknij Ustawienia i prywatność .

    Kroki, aby przejść do Ustawień i prywatności w aplikacji Facebook na Androida.
  3. Uzyskiwać Ustawienia .

  4. Przewiń w dół do Uprawnienia sekcję i dotknij Przeglądarka .

  5. Uzyskiwać Jasne pod Przeglądanie danych aby wyczyścić pamięć podręczną aplikacji.

    Kroki, aby wyczyścić pamięć podręczną w aplikacji Facebook na Androida.
Czy można wyczyścić dane na Facebooku?

Wyczyszczenie pamięci podręcznej Facebooka jest całkowicie w porządku. W rzeczywistości zaleca się, aby robić to półregularnie (mniej więcej raz w miesiącu), ponieważ dzięki temu miejsce na dysku będzie stosunkowo wolne i zapobiegnie spowolnieniu Facebooka.

Wyczyszczenie pamięci podręcznej jest również często rozwiązaniem problemów, takich jak nieprawidłowe wyświetlanie postów, brak aktualizacji zaktualizowanych profili i nie tylko. Dzieje się tak dlatego, że niektóre przechowywane dane mogły zostać uszkodzone z tego czy innego powodu, a usunięcie tych uszkodzonych plików zmusi Facebooka do ich zastąpienia.

Wyczyszczenie pamięci podręcznej nie będzie miało wpływu na Twój profil na Facebooku — wszystkie Twoje albumy, listy, zdjęcia, posty itp. nie zostaną usunięte ani usunięte.

Jeśli korzystasz z Facebooka w przeglądarce i wyczyścisz pliki cookie przeglądarki (które są niezależne od pamięci podręcznej przeglądarki), konieczne będzie ponowne zalogowanie się na swoje konto na Facebooku.

Często zadawane pytania
  • Jak wyczyścić powiadomienia na Facebooku?

    Aby wyczyścić pojedyncze powiadomienie, najpierw przejdź do witryny lub otwórz aplikację i wybierz opcję Powiadomienia ikona (dzwonek). Następnie wybierz trzy kropki menu. Wybierać Usuń to powiadomienie żeby to usunąć. Będziesz musiał wyczyścić wszystkie powiadomienia indywidualnie, ale możesz wybrać Wyłącz te powiadomienia aby powstrzymać napływ kolejnych. Idź do Ustawienia > Powiadomienia aby wyłączyć określone typy alertów (na przykład „Osoby, które możesz znać”.

  • Jak wyczyścić historię wyszukiwania na Facebooku?

    Wyszukiwania na Facebooku możesz usuwać zarówno w przeglądarce internetowej, jak i w aplikacji. Na stronie przejdź do Konto > Ustawienia i prywatność > Dziennik aktywności > Historia wyszukiwania i kliknij Wyczyść wyszukiwania w prawym górnym rogu. W aplikacji wybierz Szukaj ikona (szkło powiększające) > Edytować > Wyczyść wyszukiwania .

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.