Główny Prochowiec Jak usunąć wszystkie wiadomości iMessages z komputera Mac lub MacBook

Jak usunąć wszystkie wiadomości iMessages z komputera Mac lub MacBook



Funkcja iMessage firmy Apple to standardowa aplikacja do przesyłania wiadomości programisty z wieloma wspaniałymi funkcjami. Najbardziej znany z bezproblemowej komunikacji tekstowej wśród użytkowników iPhone'a, iMessage jest w rzeczywistości funkcją we wszystkich produktach Apple. Z telefonu, zegarka, a nawet komputera Mac iMessage jest dostępny na każdym z nich.

Jak usunąć wszystkie wiadomości iMessages z komputera Mac lub MacBook

Jedną z wielkich zalet iMessage jest to, że automatycznie zapisuje i tworzy kopie zapasowe wiadomości na podłączonych urządzeniach. Jednak to również utrudnia sprawę, gdy zdecydujesz, że chcesz usunąć wszystkie swoje iMessages.

Jeśli martwisz się, że ktoś przegląda Twój komputer Mac i znajduje wiadomości lub chcesz usunąć wiadomości z innego powodu, na szczęście jest to stosunkowo łatwe.

Rzućmy okiem na kroki, które możesz podjąć, aby usunąć wszystkie wiadomości iMessage z komputera Mac lub MacBook.

Problem

Usunięcie wiadomości iMessages na komputerze Mac nie jest trudną częścią. Usuwanie ich na stałe wymaga znajomości kilku sztuczek.

Kiedy zwykle usuwasz wiadomość lub rozmowę i używasz domyślnych ustawień iMessage, prawdopodobnie w pewnym momencie odzyskasz je wszystkie. Istnieje również duża różnica między usuwaniem rozmów a ich zamykaniem.

Chociaż tekst może zniknąć na chwilę po zamknięciu konwersacji, wiadomości pojawią się ponownie, jeśli rozpoczniesz nową konwersację z tym samym kontaktem. Jak więc możesz to naprawić?

Jak trwale usunąć wszystkie wiadomości iMessages z komputera Mac?

Zanim zaczniesz usuwać wiadomości, przejdź do Preferencje menu w aplikacji iMessage. Uzyskaj dostęp do menu „Preferencje”, otwierając iMessage na komputerze Mac, a następnie klikając Wiadomości w lewym górnym rogu ekranu komputera.

Pod generał w zakładce zobaczysz następującą opcję:

Zapisuj historię po zamknięciu rozmów

Musisz odznaczyć tę opcję, jeśli chcesz trwale usunąć swoje iMessages.

Ale to nie rozwiązuje problemu ze starszymi wiadomościami, które zostały już zapisane w poprzednim ustawieniu. Na szczęście możesz trwale usunąć całą historię czatów.

Aby to zrobić, wykonaj następujące czynności:

  1. Wyjście aplikacja iMessage
  2. naciśnij Command + Shift + G . To wywołuje Przejdź do folderu okno (proszę zauważyć, że powinno być napisane Znalazca na górze. Jeśli nie, kliknij na pulpicie przed wykonaniem tego kroku)
  3. Wpisz ~/Biblioteka/Wiadomości i naciśnij Udać się
  4. Wybierz następujące pliki: chat.db , chat.db-wal , chat.db-shm i wszystko inne, co możesz tam znaleźć
  5. Przenieś wybrane pliki do Śmieci teczka
  6. Pusty folder Kosz
  7. Otwórz iMessage aby sprawdzić, czy operacja się powiodła

Pamiętaj, że to nie this usuń wszelkie załączniki z rozmów, tylko wiadomości. Jeśli chcesz również usunąć załączniki, musisz wykonać następujące czynności:

  1. Wyjście aplikacja iMessage
  2. naciśnij Command + Shift + G otworzyć Przejdź do folderu okno
  3. Wpisz ~/Biblioteka/Wiadomości/Załączniki i naciśnij Wchodzić
  4. Wybierz wszystkie pliki, które chcesz usunąć, takie jak tekst, archiwa, pliki muzyczne, filmy itp.
  5. Przenieś je do Śmieci teczka
  6. Pusty folder Kosz

Spowoduje to trwałe usunięcie wszystkich załączników oprócz wiadomości, które zostały wcześniej usunięte.

Metody alternatywne

Jeśli chcesz uniknąć ręcznego wybierania plików do usunięcia, zawsze możesz użyć terminala i uruchomić prosty wiersz poleceń, który całkowicie opróżni folder.

Aby to zrobić, otwórz terminal i wprowadź następujące polecenie:

rm –r ~/Biblioteka/Wiadomości/czat.*

jak usunąć pocztę głosową na telefonie z Androidem?

Spowoduje to trwałe usunięcie wszystkich wiadomości iMessage bez konieczności opróżniania folderu Kosz.

Aby usunąć załączniki, wprowadź następujące polecenie:

rm –r ~/Biblioteka/Wiadomości/Załączniki/??

Spowoduje to usunięcie wszystkiego z folderu Załączniki, niezależnie od tego, czy najpierw opróżniłeś czat.

Pamiętaj, że obie te linie poleceń powodują trwałe działanie. Żadnych usuniętych danych nie można odzyskać, chyba że przed usunięciem plików wykonano kopie zapasowe.

Usuń rozmowy bezpośrednio

Możesz także usunąć wiadomości z rozmowy bezpośrednio w oknie rozmowy. Możesz to zrobić, wybierając poszczególne dymki wiadomości. Po dokonaniu wyboru otwórz menu kontekstowe i naciśnij Kasować .

Naciśnij Usuń jeszcze raz, aby potwierdzić swoje działanie. Pamiętaj, że spowoduje to trwałe usunięcie wiadomości, a nie przeniesienie ich do folderu Kosz.

Korzystanie z funkcji czyszczenia transkrypcji

Inna metoda polega na użyciu funkcji Clear Transcript. Otwórz okno konwersacji, które chcesz wyczyścić. Bez dokonywania wyboru bąbelków wybierz kartę Edytuj na pasku narzędzi aplikacji.

Przewiń listę, aż dojdziesz do Wyczyść transkrypcję . Kliknij go, a wszystkie wiadomości zostaną usunięte, mimo że rozmowa pozostanie otwarta.

Możesz także użyć skrótu, aby zrobić to jeszcze szybciej. naciśnij Opcja + Polecenie + K lub możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy puste miejsce w oknie konwersacji i wybrać opcję Wyczyść transkrypcję czatu.

Możesz to zrobić dla każdej rozmowy na Macu lub Macbooku, aby szybko usunąć wszystkie wiadomości iMessage.

Ostatnia myśl Though

Jeśli używasz komputera Mac, masz do dyspozycji wiele metod usuwania historii czatów. Możesz usuwać pojedyncze wiadomości, wiadomości zbiorcze, załączniki, a nawet całe wątki.

Należy jednak pamiętać, że każda z tych metod spowoduje trwałe usunięcie tych danych. Więc zastanów się poważnie, zanim uznasz, że naprawdę konieczne jest ukrycie historii czatów przed ciekawskimi oczami.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.