Główny Świergot Jak trwale usunąć konto X (dawniej Twitter).

Jak trwale usunąć konto X (dawniej Twitter).



Co wiedzieć

  • Najpierw musisz dezaktywować konto na 30 dni. Po tym czasie zniknie ze strony.
  • Aby dezaktywować: Przejdź do Więcej > Ustawienia i prywatność > Twoje konto > Dezaktywuj swoje konto > Dezaktywuj.
  • Podczas 30-dniowego oczekiwania możesz ukryć swoje posty, przechodząc na prywatne.

W tym artykule wyjaśniono, jak trwale usunąć konto X (dawniej Twitter) z platformy, korzystając z procesu dezaktywacji. Wyjaśnia również, jak ukryć swoje posty podczas dezaktywacji.

9 najlepszych alternatyw dla X (dawniej Twittera) w 2024 r

Jak dezaktywować i usunąć konto X

Jedynym sposobem na usunięcie konta X jest pozostawienie go dezaktywowanego na 30 dni. W tym momencie platforma całkowicie usunie konto ze swojego systemu. Po usunięciu wszystkie Twoje posty zostaną trwale opuszczone z serwerów. Możesz ukryć swój kanał przed podjęciem kroków mających na celu dezaktywację konta.

Rozpocznij proces usuwania konta logując się, a następnie wykonaj następujące kroki:

jak uzyskać spotify lokalne pliki na iPhonie?
  1. Wybierać Więcej na liście po lewej stronie Twojego profilu.

    Więcej w menu Twittera
  2. W wyświetlonym menu wybierz Ustawienia i prywatność .

    Ustawienia i prywatność na Twitterze
  3. Iść do Twoje konto ( Konto , w aplikacji mobilnej) > Dezaktywuj swoje konto .

    Your account>Dezaktywuj swoje konto na Twitterze
  4. Aby kontynuować, wybierz Dezaktywować .

    Twoje konto src=
  5. Potwierdź swoje hasło i wybierz Dezaktywować .

    Dezaktywuj link na Twitterze

Teraz, nie wchodź na konto przez 30 dni . W tym momencie platforma trwale usunie Twoje konto. Inne osoby będą mogły używać Twojego nicka, ale wszystko, co udostępniłeś wcześniej, nie będzie widoczne na żadnym nowym koncie.

Jeśli wejdziesz na konto przed upływem 30 dni, automatycznie ponownie aktywujesz konto i będziesz musiał rozpocząć proces dezaktywacji od nowa.

Szybkie bezpieczeństwo: ukryj swój kanał, przechodząc na tryb prywatny

Aby usunąć swoje posty z oczu ciekawskich bez dezaktywowania konta, możesz ustawić swoje konto jako prywatne. Jednak po ukryciu kanału nadal możesz dezaktywować konto.

Oczywiście wszystko, co zostanie uchwycone na zrzucie ekranu i opublikowane w Internecie, nadal będzie istnieć. X nie ma kontroli nad tym, co ludzie publikują na innych stronach internetowych.

Jeśli ustawisz swoje konto jako prywatne, jedynymi osobami, które będą mogły czytać Twoje posty, będą Twoi obserwatorzy. Nikt inny nie może uzyskać dostępu do Twoich danych, nawet jeśli korzysta z usług Google lub innej firmy zewnętrznej wyszukiwarka . Wykonanie tego kroku to najszybszy sposób na usunięcie Twojego profilu z widoku publicznego.

  1. Wybierać Więcej w menu.

    Pole potwierdzenia hasła i przycisk Dezaktywuj na Facebooku
  2. Wybierać Ustawienia i prywatność .

    Więcej w menu Twittera
  3. Wybierać Twoje konto .

    jak sprawdzić ile godzin grałem na steamie
    Ustawienia i prywatność na Twitterze
  4. Wybierać Informacje o koncie i wprowadź swoje hasło.

    Twoje konto w ustawieniach Twittera
  5. Wybierać Chronione tweety .

    Informacje o koncie w ustawieniach Twittera
  6. Zaznacz pole obok Chroń moje tweety iść prywatnie.

    Chronione tweety w ustawieniach Twittera

W aplikacji mobilnej przejdź do Menu > Ustawienia i prywatność > Prywatność i bezpieczeństwo > włącz Chroń swoje tweety .

Chroń swoją opcję tweetów na Twitterze

Aby uniemożliwić określonej osobie przeglądanie Twojego profilu, możesz ją zablokować. Jednak nadal będą mogli zobaczyć Twoje posty, jeśli wylogują się z platformy.

Dezaktywacja a usuwanie

Ważne jest, aby rozróżnić konto dezaktywowane od konta usuniętego. Pod wieloma względami są takie same: wszystkie odniesienia do konta znikną w ciągu pierwszych kilku dni od dezaktywacji. Inni użytkownicy nie będą mogli śledzić konta ani wyszukiwać konta, w tym wyszukiwać historycznych postów opublikowanych na koncie.

Ty (i każda inna osoba) będziesz mieć również ograniczony dostęp do nazwy użytkownika dezaktywowanego konta lub rejestrowania nowego konta przy użyciu adresu e-mail dezaktywowanego konta.

Dezaktywowane konto można ponownie aktywować, co przywróci całą jego zawartość, ale tylko w ciągu 30 dni.

używanie Chromecasta jako drugiego monitora

Jedynym sposobem usunięcia konta jest pozostawienie go dezaktywowanego na 30 dni. Po usunięciu konta cała zawartość trwale opuszcza serwery. Każdy może używać nazwy użytkownika konta, a Ty możesz użyć tego samego adresu e-mail, aby zarejestrować nowe.

Jak ponownie aktywować swoje konto

Jeśli zalogujesz się na konto w ciągu 30 dni, wszystko będzie wyglądało normalnie, jakbyś nigdy go nie opuścił. Następnie otrzymasz wiadomość e-mail z informacją, że Twoje konto jest ponownie aktywne.

Pamiętaj, że nie otrzymasz monitu z pytaniem, czy chcesz reaktywować swoje konto. Dzieje się to bezproblemowo po ponownym zalogowaniu, więc jeśli chcesz, aby Twoje konto zostało trwale usunięte, musisz pozostać nieobecny przez co najmniej 30 dni.

Ważne jest, aby wiedzieć, że nie ma możliwości trwałego zawieszenia lub zamrożenia konta. Po 30 dniach Twoje konto zniknie na dobre. Możesz jednak odtworzyć go z tą samą nazwą użytkownika i adresem e-mail po 30 dniach. Po prostu będzie brakować wszystkich aktualizacji statusu i każdy, kto chce śledzić konto, musi je ponownie obserwować.

Jak usunąć jeden lub wszystkie swoje tweety

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.