Główny Wiadomości Jak usunąć czaty w GroupMe

Jak usunąć czaty w GroupMe



Odkrywanie opcji aplikacji do obsługi wiadomości mogło doprowadzić Cię do GroupMe. To bezpłatna, łatwa w użyciu aplikacja, która działa na różnych urządzeniach. To wygodny sposób na utrzymywanie kontaktu z rodziną i przyjaciółmi.

jak znaleźć zablokowane numery na iPhonie
Jak usunąć czaty w GroupMe

Ale pojawiły się pewne obawy związane z aplikacją od czasu jej uruchomienia w 2010 roku. Na przykład, jeśli są wiadomości lub czaty, których chcesz się pozbyć, czy jest na to łatwy sposób?

Aby uzyskać odpowiedź na to pytanie, przeczytaj nasz krótki przewodnik dotyczący usuwania czatów w GroupMe.

Jak usunąć czaty grupowe w GroupMe?

Niestety nie ma możliwości usunięcia całego czatu w GroupMe. Mimo że wielu użytkowników pytało o tę opcję, od czasu premiery nie wprowadzono żadnych zmian, aby rozwiązać ten problem. Masz jednak kilka innych opcji, które mogą być przydatne.

Jak wyczyścić historię czatu w GroupMe?

Czy masz czaty, które nie są już aktywne? Wyczyszczenie historii czatów może być jednym ze sposobów na pozbycie się niepożądanych rozmów. Aby to zrobić, wykonaj poniższe czynności.

  1. Otwórz aplikację GroupMe na swoim urządzeniu.
  2. Znajdź historię czatu, którą chcesz usunąć, i dotknij lub kliknij, aby ją otworzyć.
  3. Wybierz obraz czatu i wybierz Ustawienia z menu.

  4. W menu Ustawienia dotknij lub kliknij Wyczyść historię czatu.
  5. Pojawi się okno potwierdzenia. Kliknij Wyczyść, aby potwierdzić swój wybór, a historia czatu zostanie usunięta.

Uwaga: przycisk Ustawienia może znajdować się w innym obszarze niż wspomniany powyżej, w zależności od używanego urządzenia.

Jak ukryć czat w GroupMe

Ukrywanie czatu odbywa się różnie w zależności od urządzenia. Znajdź poniżej swoje urządzenie i postępuj zgodnie z odpowiednimi instrukcjami.

Komputer z systemem Windows

  1. Znajdź czat, który chcesz ukryć.
  2. Wybierz awatar czatu.
  3. Wybierz Ustawienia, a następnie z tego menu wybierz Ukryj czat. Teraz nie będziesz już widzieć czatu na swoim komputerze.

Czy zmieniłeś zdanie? Aby odkryć czat, wykonaj następujące czynności:

  1. Otwórz GroupMe i przejdź do menu Otwórz nawigację.
  2. Wybierz Archiwum, a zobaczysz listę ukrytych czatów.
  3. Wybierz czat, który chcesz odkryć.
  4. Wybierz obraz czatu.
  5. Kliknij ikonę Ustawienia i wybierz opcję Odkryj czat.

Urządzenia z Androidem

  1. Uruchom aplikację GroupMe na swoim telefonie lub tablecie.
  2. Znajdź czat, który chcesz ukryć.
  3. Naciśnij i przytrzymaj.
  4. U góry zobaczysz ikonę Ukryj czat.
  5. Dotknij go, a Twój czat zostanie teraz zarchiwizowany.

Jeśli chcesz to odkryć, wykonaj poniższe czynności:

  1. Otwórz aplikację GroupMe i wybierz menu Otwórz nawigację.
  2. Otwórz archiwum, dotykając ikony przypominającej pudełko.
  3. Zobaczysz tutaj swoje ukryte czaty, więc wybierz ten, który chcesz odkryć.
  4. Wybierz czat i dotknij awatara czatu.
  5. Wybierz Ustawienia i wybierz Odkryj czat z listy.

iPhone'y i iPady

  1. Uruchom GroupMe i znajdź czat, który chcesz ukryć.
  2. Przesuń palcem w lewo na tym czacie i wybierz ikonę Ukryj.
  3. Nie będziesz już widzieć tego czatu na liście czatów.

Aby odkryć czat, wykonaj następujące kroki:

  1. Wybierz menu Otwórz nawigację.
  2. Wybierz Archiwum.
  3. Znajdź czat, który chcesz odkryć w zakładce Ukryte czaty.
  4. Stuknij w Odkryj obok niego.

Uwaga: w zależności od używanej wersji iOS, menu Otwórz nawigację może nie być widoczne. W takim przypadku wybierz Czat u góry.

GroupMe Usuń czaty

Jak usunąć wiadomości w GroupMe

Wiadomości nie można usuwać z czatów GroupMe. Możesz je ukryć tylko na swoim urządzeniu. Jeśli chcesz to zrobić, wykonaj poniższe czynności.

  1. Po otwarciu żądanego czatu znajdź wiadomość, którą chcesz ukryć.
  2. Na komputerze kliknij wiadomość prawym przyciskiem myszy. Na urządzeniu mobilnym dotknij i przytrzymaj.
  3. Wybierz z menu opcję Ukryj/Ukryj wiadomość.

Jeśli chcesz ponownie wyświetlić ukryte wiadomości, wykonaj następujące czynności.

  1. Otwórz czat i dotknij lub kliknij awatar czatu.
  2. Kliknij lub dotknij Ustawienia.
  3. Wybierz opcję Odkryj ukryte wiadomości.

Pamiętaj, że możesz także odkryć wiadomości, jeśli się wylogujesz i ponownie zalogujesz na swoje konto.

Jak usunąć ukryte czaty w GroupMe?

Nie można usuwać czatów w GroupMe, niezależnie od tego, czy są ukryte, czy nie. Możesz zakończyć czat tylko wtedy, gdy jesteś właścicielem. Sprawdź następującą sekcję, aby uzyskać instrukcje.

Jak trwale usunąć czaty w GroupMe?

Jak wspomniano, nie można usunąć czatu w GroupMe.

Możesz jednak zakończyć swoją grupę. To nie tylko usunie wszystkie wiadomości, ale także usunie całą grupę. Jeśli zdecydujesz, że tego chcesz, postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami.

  1. Uruchom GroupMe na swoim urządzeniu.
  2. Wybierz czat grupowy, który chcesz opuścić.
  3. Kliknij obraz czatu.
  4. Wybierz Ustawienia.
  5. Na dole znajdziesz opcje End Group i Leave Group. Wybierz jedną z opcji i potwierdź.

Jeśli tylko opuścisz grupę, możesz wrócić. Ale po zakończeniu grupy nie można cofnąć tej akcji.

Dodatkowe często zadawane pytania

Nadal nie masz odpowiedzi? Zapoznaj się z sekcją często zadawanych pytań poniżej, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o GroupMe.

Czy wyczyszczenie historii czatu w GroupMe czyści ją dla wszystkich?

Nie. Jeśli wyczyścisz historię czatów w GroupMe, usuniesz ją tylko na swoim urządzeniu. Inni uczestnicy rozmowy nadal będą mogli przeglądać wiadomości na czacie.

Na jakich urządzeniach mogę uzyskać dostęp do GroupMe?

GroupMe jest dostępne na komputery z systemem Windows, smartfony i tablety z systemem Android, a także na urządzenia z systemem iOS – iPhone'y i iPady. Możesz również uzyskać dostęp do czatu za pośrednictwem przeglądarek internetowych, ale nie wszystkie opcje będą w ten sposób dostępne. Na przykład nie możesz ukryć czatów GroupMe, jeśli otworzyłeś aplikację w Internecie.

Czy mogę usunąć historię czatów zarówno dla czatów grupowych, jak i indywidualnych?

Tak. Niezależnie od tego, czy jest to rozmowa w dwie osoby, czy czat grupowy, możesz wyczyścić historię czatu na swoim urządzeniu.

Czaty są tutaj, aby zostać

Niewiele możesz zrobić z wiadomościami w GroupMe, jeśli nie jesteś właścicielem grupy. Możesz je ukryć lub usunąć historię czatów, ale tylko na własnym urządzeniu. Ale inne osoby nadal widzą Twoje wiadomości. Jeśli jednak jesteś właścicielem grupy, możesz zakończyć grupę, aby usunąć swoje wiadomości.

Czy próbowałeś już GroupMe? Czy masz jakieś ukryte czaty? Podziel się swoim doświadczeniem w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.