Główny Smartfony Jak usunąć wiadomości w GroupMe

Jak usunąć wiadomości w GroupMe



Usuwanie wiadomości zawsze było istotną częścią każdej aplikacji do przesyłania wiadomości. Niezależnie od tego, czy chcesz uporządkować swoją skrzynkę odbiorczą, czy usunąć poufne wiadomości z wścibskich oczu, wiedza o tym, jak usuwać wiadomości - i całe wątki - jest ważna bez względu na to, jakiej aplikacji używasz do komunikacji.

Jak usunąć wiadomości w GroupMe

W ciągu ostatnich kilku lat wiele aplikacji do przesyłania wiadomości wprowadziło również opcję usuwania wiadomości z wątków czatu dla każdego widza. Inne osoby zobaczą powiadomienie o usunięciu wiadomości, ale treść wiadomości będzie niedostępna.

Ale czy tak jest w przypadku GroupMe? W tym artykule wyjaśnimy wszystko, co musisz wiedzieć o usuwaniu wiadomości w GroupMe.

Jak usunąć wiadomości w GroupMe

Czy przypadkowo wysłałeś coś nieodpowiedniego do kontaktu w GroupMe? Przykro nam to powiedzieć, ale nie możesz usunąć żadnych wiadomości ani zdjęć, które już wysłałeś.

Wiadomości GroupMe działają tak samo, jak standardowe wiadomości SMS. Gdy już się tam znajdą, nic nie możesz na to poradzić.

Jedyne, co możesz zrobić, to ukryć wiadomość przed urządzeniem, z którego piszesz, aby przynajmniej tymczasowo rozwiązać Twój problem.

Jak usunąć wiadomości w GroupMe na Androidzie

Możesz nie być w stanie usunąć wiadomości GroupMe na telefonie z Androidem, ale możesz ją ukryć.

Oto jak.

jak ukryć kanały w niezgodzie
  1. Otwórz GroupMe w telefonie i znajdź czat zawierający wiadomości, które chcesz ukryć.
  2. Kliknij wiadomość i przytrzymaj.
  3. Gdy pojawi się menu, wybierz Ukryj.

Otóż ​​to. A jeśli kiedykolwiek zmienisz zdanie na temat ukrywania wiadomości, możesz łatwo odkryć to w ten sposób:

  1. Kliknij zdjęcie profilowe osoby, z którą rozmawiasz. Jeśli jest to czat grupowy, wybierz awatar grupy.
  2. Stuknij w Ustawienia, a następnie wybierz opcję Odkryj ukryte wiadomości.

Jak usunąć wiadomości w GroupMe na iOS

Jeśli masz urządzenie z systemem iOS, wykonaj podobny zestaw instrukcji. Jednak na iPadzie może wyglądać nieco inaczej. Na tych urządzeniach zobaczysz przycisk Ustawienia zaraz po otwarciu czatu grupowego. Pozostałe kroki są takie same, jak w przypadku telefonów z systemem Android.

Pamiętaj, że jeśli używasz przeglądarki internetowej do logowania się na konto GroupMe, nie możesz ukrywać ani odkrywać wiadomości w ten sposób. To samo dotyczy telefonów z Androidem - musisz pobrać aplikację i ukryć stamtąd wiadomości.

Innym sposobem odkrywania wiadomości ukrytych na urządzeniu, niezależnie od tego, czy jest to urządzenie z Androidem, czy iOS, jest wylogowanie się i ponowne zalogowanie. Po otwarciu czatu ponownie zobaczysz wszystkie wiadomości.

Jak usunąć wiadomości w GroupMe na komputerze

Aby ukryć swoje wiadomości na komputerze, postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami:

  1. Otwórz GroupMe (upewnij się, że jest to aplikacja, a nie wersja internetowa).
  2. Kliknij czat zawierający żądaną wiadomość.
  3. Kliknij wiadomość prawym przyciskiem myszy i wybierz z menu opcję Ukryj wiadomość.

Jeśli chcesz odkryć wiadomość, zrób to:

  1. Kliknij zdjęcie profilowe grupy lub zdjęcie profilowe osoby, do której piszesz.
  2. Kliknij Ustawienia i wybierz opcję Odkryj ukryte wiadomości.

Jak usunąć wiadomości w GroupMe dla wszystkich

Jak już wspomniano, nie możesz usuwać wiadomości z czatów indywidualnych ani grupowych na GroupMe. Ta opcja nigdy nie była dostępna. Najlepsze, co możesz zrobić, to ukryć wysłane SMS-y, ale tylko na swoim urządzeniu. Nadal będą widoczne dla innych osób podczas rozmowy.

GroupMe Jak usunąć wiadomość

Jak trwale usuwać wiadomości w GroupMe

Masz możliwość usunięcia swoich rozmów (w tym wszystkich wiadomości) poprzez wyczyszczenie historii czatów. Jednak ta czynność dotyczy również tylko Twojego urządzenia. Inni uczestnicy rozmowy nadal będą mogli uzyskać dostęp do wiadomości i całej historii czatu. Jeśli usuniesz historię czatów z telefonu, tabletu lub komputera, nie możesz jej odzyskać, więc pamiętaj o tych szczegółach, zanim podejmiesz decyzję.

Aby usunąć historię czatów, wykonaj następujące czynności:

  1. Otwórz aplikację GroupMe i znajdź żądany czat.
  2. Kliknij awatar czatu iz menu wybierz Ustawienia.
  3. Kliknij Wyczyść historię czatów, a następnie potwierdź swój wybór, klikając ponownie Wyczyść w oknie, które się pojawi.

Jak usunąć wiadomości z czatu grupowego GroupMe

Czaty grupowe również nie pozwalają na usuwanie wiadomości. Jeśli jednak to Ty stworzyłeś rozmowę, możesz coś zrobić. Kończąc grupę, usuniesz również wszystkie wiadomości i zdjęcia przesłane za pośrednictwem czatu.

Oto jak zakończyć czat grupowy.

  1. Uruchom GroupMe na swoim urządzeniu.
  2. Kliknij żądaną grupę, a następnie wybierz jej awatar.
  3. Wybierz Ustawienia i na dole kliknij Zakończ grupę.

Po zamknięciu grupy nie można już odzyskać informacji i wiadomości z nią połączonych.

Dodatkowe często zadawane pytania

Jeśli masz więcej pytań dotyczących usuwania wiadomości w GroupMe, pomocne może być przeczytanie poniższej sekcji.

Dlaczego GroupMe nie usuwa wiadomości?

Może ci się nie podobać, że GroupMe nie pozwala na usuwanie czatów ani wiadomości, ale ma swój cel. Na przykład inne aplikacje do przesyłania wiadomości nie są tak bezpieczne dla nieletnich dzieci, ponieważ można łatwo usunąć tekst z czatu. Załóżmy, że dziecko jest ofiarą dokuczania za pośrednictwem wiadomości, ale nie zrobiłeś zrzutu ekranu rozmowy. W takim przypadku nie masz dowodu nadużycia. U003cbru003eGroupMe nie zezwala użytkownikom na usuwanie wysłanych wiadomości z czatów indywidualnych lub grupowych. Oznacza to, że rodzice mają większą kontrolę nad tym, co ich dzieci robią w Internecie i mogą szybko reagować w przypadku nękania.

Aktualizacja gier Windows 7 dla twórców Windows 10
GroupMe Usuń wiadomości

Nie możesz usunąć, ale możesz ukryć

W przypadku wiadomości GroupMe to, co zostało wysłane, zostało wysłane. Nie możesz usunąć wiadomości GroupMe, więc zastanów się dwa razy, zanim naciśniesz przycisk Wyślij. Możesz wyczyścić historię czatów lub ukryć wiadomości, ale to nie to samo. Jedynym sposobem na całkowite wyeliminowanie czatu jest zakończenie grupy (ale tylko utworzonej przez Ciebie), ale spowoduje to również wymazanie całej rozmowy.

Cokolwiek wybierzesz, warto wiedzieć, że usunięcie wiadomości w tej aplikacji nie jest w pełni możliwe, zanim jeszcze zaczniesz jej używać.

Czy udało Ci się ukryć swoje wiadomości w GroupMe? Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.