Główny Usługi Przesyłania Strumieniowego Jak usunąć historię wyszukiwania w Zdjęciach Google

Jak usunąć historię wyszukiwania w Zdjęciach Google



Zdjęcia Google to nie tylko wygodne miejsce do przechowywania i porządkowania zdjęć, ale także sposób na udostępnianie i interakcję z innymi użytkownikami.

Czasami możesz natknąć się na niechciany obraz, który pozostanie w Twojej historii. Kiedy tak się stanie, najlepiej go usunąć, aby zapobiec nieprzyjemnym sytuacjom, takim jak wyjaśnienie, dlaczego masz określony obraz w historii Zdjęć Google.

W takim przypadku najlepiej wyczyścić historię i usunąć zdjęcie z dziennika aktywności. W tym artykule wyjaśnimy, jak to zrobić.

Usuń całą aktywność w Google

Najłatwiejszym i najbezpieczniejszym sposobem usunięcia historii wyszukiwania ze Zdjęć Google jest usunięcie aktywności konta Google przez określony czas. Jednak ta metoda usunie wszystko, co zrobiłeś w dowolnym produkcie Google.

Oznacza to, że wszystkie filmy, które wyszukiwałeś w YouTube, wszystkie obrazy Google, lokalizacje w Mapach Google i różne inne rzeczy, które są obecnie zalogowane na Twoim koncie Google, znikną.

Dlatego przed kontynuowaniem upewnij się, że wykonałeś kopię zapasową wszystkiego, czego potrzebujesz. Lub wybierz krótki czas, który nie wpłynie zbytnio na Twoje inne działania. Na przykład wybranie wyczyszczenia tylko jednej godziny historii (w której wchodziłeś w interakcję z tym określonym obrazem Google) prawdopodobnie pozwoli zachować większość ważnych danych.

Aby usunąć całą swoją aktywność na koncie Google, wykonaj następujące czynności:

  1. Przejdź do Google Moja aktywność stronę z Twojej przeglądarki.
  2. Zaloguj się przy użyciu danych logowania do swojego konta. Upewnij się, że używasz konta Google, z którego wchodziłeś w interakcję ze zdjęciem.
  3. Kliknij ikonę „więcej” (trzy pionowe kropki) obok paska wyszukiwania.
  4. Wybierz „Usuń aktywność według” z menu rozwijanego.
  5. Wybierz żądany okres z opcji po lewej stronie.

Wybranie opcji „Cały czas” spowoduje usunięcie wszystkich elementów, z którymi kiedykolwiek korzystałeś za pośrednictwem aplikacji połączonych z Twoim kontem Google. Bezpieczniej jest wybrać opcję „Ostatnia godzina”, jeśli w tym czasie wchodziłeś w interakcję ze zdjęciem, lub okres „Zakres niestandardowy”. Jednak ta opcja pozwala tylko na wybranie okresu dni. Nie możesz wybrać okresu godzinowego.

Po wybraniu okresu wystarczy potwierdzić swój wybór, a obraz zniknie z historii.

Usuwanie indywidualnej aktywności

Jeśli znasz dokładny moment interakcji z niechcianym obrazem Google, możesz usunąć tę interakcję ze swojego dziennika aktywności.

Aby to zrobić, wystarczy przejść do strony Moja aktywność w Google i znaleźć ten element w źródle treści na ekranie głównym. Możesz także wyszukać element, wpisując słowo kluczowe lub datę.

Gdy to zrobisz, kliknij ikonę „więcej” (trzy poziome kropki) obok danej interakcji i kliknij „Usuń”.

Wyczyść pamięć podręczną i pamięć masową z aplikacji na Androida

Jeśli masz Androida, możesz wyczyścić pamięć i pamięć podręczną w ustawieniach aplikacji. Spowoduje to usunięcie historii aplikacji. Aby to zrobić, musisz wykonać następujące kroki:

jak opuścić serwer discord, który stworzyłeś
  1. Przejdź do aplikacji „Ustawienia” na swoim urządzeniu.
  2. Otwórz menu „Aplikacje”. Może być również wymieniony jako „Informacje o aplikacji” lub „Aplikacje”.
  3. Przewiń listę, aż znajdziesz „Zdjęcia”.
  4. Wejdź w „Zdjęcia”, aby przejść do ekranu informacyjnego.
  5. Wybierz menu „Pamięć” w sekcji „Użycie”.
  6. Dotknij „Wyczyść dane” lub „Zarządzaj przestrzenią”, aby wyczyścić dane.
  7. Wybierz „Wyczyść pamięć podręczną”.

Spowoduje to usunięcie całej historii Twojej aplikacji. Uwaga: po wykonaniu tej metody będziesz musiał ponownie zalogować się do aplikacji „Zdjęcia”. Dlatego przed kontynuowaniem upewnij się, że masz pod ręką wszystkie poświadczenia.

Zaletą tej metody jest to, że wyczyścisz tylko historię aplikacji Zdjęcia. W przeciwieństwie do powyższej metody, cała pozostała aktywność Google pozostanie nienaruszona. Z drugiej strony usunie całą historię aplikacji z telefonu i nie ma możliwości ograniczenia jej tylko do określonego okresu.

Wyłącz aplikację (przywracanie ustawień fabrycznych)

W niektórych przypadkach aplikacja nie pozwala na wyczyszczenie pamięci podręcznej lub historii. Jest sposób na obejście tego problemu, ale wymaga to przywrócenia ustawień fabrycznych aplikacji.

Aby to zrobić, powinieneś:

  1. Wykonaj pierwsze cztery kroki z powyższej sekcji, aż uzyskasz dostęp do ekranu informacji o aplikacji „Zdjęcia”.
  2. Kliknij przycisk „Wyłącz” u góry ekranu. Pojawi się okno dialogowe z pytaniem o decyzję.
  3. Wybierz „Wyłącz aplikację”.
    Po wykonaniu tego polecenia aplikacja zapomni wszystkich danych i interakcji, które miałeś z nią. Spowoduje to całkowite usunięcie Twojej historii wyszukiwania.
  4. Naciśnij przycisk „Włącz”. Powinien znajdować się w tym samym miejscu, w którym poprzednio znajdowało się „Wyłącz”. Jeśli tego nie zrobisz, aplikacja pozostanie wyłączona i nie będziesz mógł z niej korzystać.

Gdy to zrobisz, musisz ponownie zalogować się na swoje konto. Cała dalsza aktywność ponownie pozostanie w pamięci aplikacji, dopóki nie zdecydujesz się ponownie usunąć historii.

Zachowaj swoją historię dla siebie

Usunięcie Twojej aktywności w Google powinno być zawsze ostatecznością. Jeśli korzystasz ze współdzielonego konta, zawsze dobrze jest usunąć wszystkie ślady, które mogą zakłócać Twoją prywatność, które zwykle obejmują wyszukiwarkę Google, filmy i zdjęcia Google.

Jeśli jednak korzystasz z konta prywatnego, lepiej byłoby je chronić i zabezpieczyć, zamiast czyścić dziennik aktywności i ryzykować utratę danych w tym procesie.

Którą metodę wolisz wyczyścić swoją aktywność w Zdjęciach Google? Dlaczego? Podziel się swoimi doświadczeniami w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.