Główny Konsole I Komputery Pc Jak usunąć użytkownika na PS4

Jak usunąć użytkownika na PS4



Co wiedzieć

  • Iść do Ustawienia > Ustawienia logowania > Zarządzanie użytkownikami > Usuń użytkownika . Wybierz konto użytkownika, które chcesz usunąć > Usuwać .
  • Wszelkie dane dotyczące użytkownika, a także zakupione przez profil gry, aplikacje i multimedia zostaną usunięte.

W tym artykule wyjaśniono, jak usunąć profile użytkowników z konsoli PlayStation 4, aby zwolnić miejsce na gry i inną zawartość multimedialną, która może Ci się spodobać.

jak znaleźć czyjąś listę życzeń na Steam

Jak usunąć użytkownika z konsoli PlayStation

Usunięcie użytkowników z konsoli PlayStation 4 zapewnia miejsce na większą zawartość, ale przed kontynuowaniem warto skontaktować się z osobą, która utworzyła konto, aby nie usunąć żadnych jej ważnych informacji.

  1. Zaloguj sie do konta PlayStation na konsoli PS4 i otwórz plik Ustawienia opcję u góry ekranu.

  2. Przewiń w dół i wybierz Zaloguj sie Ustawienia opcja.

    Zrzut ekranu konsoli PlayStation przedstawiający ustawienia logowania.
  3. Przewiń w dół i wybierz Użytkownik Kierownictwo opcja.

  4. Wybierz Usuwać Użytkownik opcja.

  5. Wybierz konto użytkownika, które chcesz usunąć z konsoli PlayStation.

    Zrzut ekranu konsoli PlayStation przedstawiający użytkowników do usunięcia
  6. Potwierdź akcję wybierając Usuwać przycisk.

Usuwanie konta z PlayStation różni się od usuwania konta usunięcie konta w Sony . Po usunięciu konta z konsoli PlayStation nadal będzie można je ponownie pobrać z systemów Sony.

Co się dzieje z usuniętym kontem?

Usunięcie konta PlayStation z systemu powoduje usunięcie wszelkich danych związanych z użytkownikiem, w tym danych zapisanych gier i zrzutów ekranu. Ponadto wszelkie gry, aplikacje i multimedia zakupione przez profil staną się niedostępne, ponieważ licencja na te treści również zostanie usunięta; wyjątek stanowi sytuacja, gdy inny użytkownik systemu również posiada licencję na dany materiał.

znaki, że karta graficzna psuje się

Konta Playstation można ponownie pobrać do systemu, jeśli użytkownik chce ponownie korzystać z konsoli. Jak opisano powyżej, proces usuwania nie powoduje całkowitego usunięcia konta z systemu Sony; Jeśli chcesz całkowicie usunąć konto, należy zastosować inny proces, ale powoduje to usunięcie konta z systemu.

Usunięcie profilu użytkownika na PlayStation 4 spowoduje usunięcie zapisanych danych użytkownika, zrzutów ekranu i klipów wideo, które utworzył. Dodatkowo, wszelkie licencje na gry i multimedia zakupione przez użytkownika będą niedostępne.

Jak mogę uniknąć tworzenia kont dla gości?

Może się zdarzyć, że pobranie profilu na PlayStation będzie zbyt kłopotliwe; na przykład, gdy ktoś chce po prostu dołączyć do gry, w którą grasz. Jeśli potrzebujesz tylko konta tymczasowego, rozważ utworzenie konta gościa dla swojego gościa. Zamiast logować się na konto użytkownika, gdy zostaniesz o to poproszony, wybierz opcję Dodaj nowego użytkownika opcja ale następnie wybierz opcję Konto gościa.

Konta gości całkowicie usuną wszystkie powiązane dane po wylogowaniu. Nie zapisuj na koncie gościa niczego, czego nie chciałbyś stracić po wylogowaniu.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.