Główny Kamery Jak przywrócić ustawienia fabryczne kamery wewnętrznej Nest?

Jak przywrócić ustawienia fabryczne kamery wewnętrznej Nest?



Dla tych, którzy chcą poprawić bezpieczeństwo swojego domu, kamera Nest Indoor Cam jest prawdopodobnie najlepszym rozwiązaniem. Z Usługa subskrypcji Nest Aware , alerty dotyczące osób i całodobowe transmisje strumieniowe zostały zaprojektowane tak, aby mieć oko na ważne rzeczy, nawet gdy jesteś daleko.

Jak przywrócić ustawienia fabryczne kamery wewnętrznej Nest?

Niemniej jednak, podobnie jak w przypadku każdego elektronicznego gadżetu, istnieje możliwość, że Nest Indoor Cam czasami nie będzie działać zgodnie z przeznaczeniem. Jeśli przestanie odpowiadać po instalacji lub aplikacja zawiesi się podczas konfiguracji, może być konieczne zresetowanie jej do ustawień fabrycznych. Zobaczmy, jak to zrobić.

Usunięcie z Konta

Niektóre kamery Nest mają przycisk przywracania ustawień fabrycznych, ale nie dotyczy to kamery Nest Indoor. Jest tylko jeden sposób na zresetowanie tej kamery bezpieczeństwa – musisz ją usunąć z konta Nest.

Możesz to zrobić z urządzenia mobilnego lub komputera, a proces jest taki sam. Jeśli używasz komputera, przejdź do home.nest.com i postępuj zgodnie z instrukcjami.

Najpierw musisz otworzyć aplikację Nest na swoim urządzeniu. Następnie musisz wybrać kamerę, którą chcesz usunąć na ekranie głównym. U góry ekranu pojawi się ikona koła zębatego, którą musisz dotknąć, aby otworzyć ustawienia aparatu.

Ikona zębatki

Po wprowadzeniu ustawień zanotuj, jak ustawiłeś każdą opcję aparatu. Alternatywnie, jeśli jesteś na komputerze, zrób zrzut ekranu za pomocą telefonu lub opcji PrintScreen. Ale nie pomijaj tego kroku – te informacje będą potrzebne podczas przywracania ustawień po ponownym podłączeniu aparatu do aplikacji.

Po zanotowaniu wszystkiego możesz przewinąć do dołu ekranu, gdzie znajdziesz opcję o nazwie Usuń kamerę. Dotknij lub kliknij go, a zostaniesz poproszony o potwierdzenie.

Usuń kamerę

Otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem od Nest, w której poinformują Cię, że usunęli kamerę z Twojego konta Nest.

Cel przywracania ustawień fabrycznych

Naprawianie problemów z funkcjonalnością Nest Cam Indoor nie jest jedynym możliwym celem przywrócenia ustawień fabrycznych. Czasami ludzie muszą przywrócić ustawienia fabryczne, jeśli chcą przekazać aparat komuś innemu. Jeśli tak jest, gotowe. Ale jeśli zamierzasz naprawić pewne problemy techniczne i zamierzasz dalej korzystać z aparatu, musisz podłącz go ponownie do aplikacji i zainstaluj to znowu.

jak znaleźć czyjeś urodziny za darmo

Ważne jest również, aby nie anulować subskrypcji Nest Aware, jeśli chcesz nadal korzystać z kamery Nest Indoor Cam. Nie ma to nic wspólnego z resetowaniem, a tylko skomplikuje sprawę.

jak zmienić laptopa w chromebooka

Po usunięciu kamery z konta Nest wszystkie ustawienia powrócą do wartości domyślnych i utracisz nagraną Historię wideo. Dlatego ważne jest, aby upewnić się, że przywrócenie ustawień fabrycznych jest właściwym działaniem.

Zrestartować czy przywrócić ustawienia fabryczne?

Z powodów wymienionych powyżej, jeśli Twój aparat nie działa tak, jak powinien, dobrze jest spróbować uruchomić go ponownie jako pierwszy krok. Może się to przydać przy rozwiązywaniu różnych problemów, zwłaszcza jeśli kamera ma problemy z połączeniem się z Internetem.

W przeciwieństwie do przywracania ustawień fabrycznych, ponowne uruchomienie kamery Net Indoor Cam spowoduje zachowanie wszystkich wprowadzonych ustawień. Będzie mógł ponownie połączyć się z siecią Wi-Fi, a Ty nadal będziesz mógł nim sterować w aplikacji.

Aby ponownie uruchomić aparat, wystarczy odłączyć zasilacz. Odczekaj 10 sekund, a następnie podłącz zasilacz z powrotem do gniazdka. Otóż ​​to. Może to nie rozwiązać problemu, ale przynajmniej będziesz wiedział, że nie ma innego sposobu niż przywrócenie ustawień fabrycznych.

Co należy wiedzieć wcześniej

Koniecznie musisz wiedzieć, co się stanie po przywróceniu ustawień fabrycznych kamery Nest Indoor Cam. Tak więc po usunięciu go z aplikacji Nest zapomni hasła Wi-Fi i nazwy sieci i nie będzie w stanie połączyć się automatycznie. Po ponownym połączeniu go z aplikacją wszystkie spersonalizowane ustawienia znikną (wrócą do ustawień domyślnych).

Jeśli chcesz dodać kamerę do nowego konta lub całkowicie się jej pozbyć, a masz subskrypcję Nest Aware, musisz anuluj tę subskrypcję przedprzywrócenie ustawień fabrycznych. To doprowadzi do dalszych nieodwracalnych strat. Gdy tylko odłączysz kamerę od aplikacji, wszystkie Twoje migawki, strefy aktywności i cała historia wideo zostaną usunięte. A gdy wszystko to zostanie usunięte, zniknie na dobre – nie ma możliwości odzyskania tego. Nest nie przechowuje kopii zapasowych.

Istnieje jednak sposób na zachowanie materiału wideo, jeśli ma on jakąś szczególną wartość, emocjonalną lub inną. Musisz tworzyć filmy poklatkowe lub klipy wideo , a następnie pobierz je na komputer lub telefon w celu przechowania przed przywróceniem ustawień fabrycznych.

Ze wszystkich powodów wymienionych powyżej powinieneś spróbować ponownie uruchomić lub inne opcje rozwiązywania problemów, zanim zdecydujesz się na przywrócenie ustawień fabrycznych. Bycie w pełni świadomym wszystkich trwałych strat jest istotną częścią decyzji.

Gniazdo kamery wewnętrznej

Nie skacz z pistoletu

Przywracanie ustawień fabrycznych kamery Nest Indoor Cam jest niezwykle szybkie i łatwe. Jest tylko kilka kroków, które zajmą pięć minut. Ale to nie znaczy, że powinieneś to zrobić, gdy pojawi się pierwszy problem. W większości przypadków wystarczy prosty restart. Podczas gdy resetowanie kamery do ustawień fabrycznych to bułka z masłem, przywrócenie jej do własnych preferencji będzie wymagało dodatkowych.

Czy jesteś zadowolony z kamery Nest Indoor? Czy znasz inną opcję rozwiązywania problemów z nieuczciwymi kamerami? Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.