Główny Facebook Jak ukryć polubienia na Facebooku

Jak ukryć polubienia na Facebooku



Twoja strona i polubienia komentarzy są Twoje i tylko Twoje. Dlaczego więc Facebook uważa za stosowne dzielić się tą wiedzą ze światem? Dodanie wyniku do podobnego pola dla jakiejś strony o szlachetnym celu wydaje się być całkowicie w porządku. Możesz nawet zwrócić na to uwagę. Ale co z rzeczami, które lubisz na poziomie osobistym i prywatnym? Gdy coś Ci się spodoba, każdy, kto odwiedzi tę lub Twoją stronę, będzie mógł to zobaczyć.

Nie czuję się z tym dobrze. Wolałbym raczej zachować prywatność niektórych rzeczy, w tym polubień.

Niektórzy mogą szydzić z idei całkowitej prywatności na platformach mediów społecznościowych. Chodzi mi o to, że całość powstała po to, by dzielić się swoimi przemyśleniami ze światem. Ale niektóre rzeczy mogą przynieść korzyści, pozostając anonimowym. Ogólnie rzecz biorąc, wszystko, co jest postrzegane jako piętno społeczne, może powodować żal, gdy twoi przyjaciele, rodzina lub zupełnie obcy ludzie to zauważą. To prawda, jeśli Twoja rodzina i przyjaciele nie mogą zaakceptować Cię za Ciebie, to na nich. To jednak zupełnie inny temat na inny artykuł.

Chcę się zająć tym, jak ukryć wszystkie swoje polubienia na Facebooku przed kimkolwiek oprócz siebie.

Jeśli nie jesteś typem, który robi wielkie oświadczenie i wolałbyś zachować wszystkie swoje upodobania dla siebie, to masz szczęście. Oto kilka wskazówek i sztuczek, które pomogą Ci uniknąć wyeksponowania zbyt wielu osobistych uczuć.

jak wyłączyć tryb ograniczony

Różne rodzaje polubień na Facebooku

Po pierwsze, musisz zrozumieć, że istnieje kilka rodzajów polubień, które można znaleźć na Facebooku. Istnieją kategorie dla różnych kategorii, takich jak filmy, programy telewizyjne, muzyka, książki, drużyny sportowe, sportowcy, osoby inspirujące, restauracje, gry, zajęcia, zainteresowania, sport, jedzenie, odzież, strony internetowe i inne. Oczywiście jest wiele miejsc, w których może się pojawić polubienie.

Masz możliwość kontrolowania na poziomie kategorii, kto może zobaczyć Twoje upodobania. Oznacza to, że musisz ukryć lub pokazać wszystkie polubienia w określonej kategorii. Obecnie nie ma możliwości ukrycia indywidualnie polubionych stron. Oznacza to, że jeśli podoba Ci się strona poświęcona piłce nożnej, pokaże się, że podobała Ci się strona ze sportem, ale możesz ją mieć, aby indywidualna drużyna, którą polubiłeś, nie była wyświetlana.

To trochę dziwne, ale to właśnie dał nam Facebook i dopóki nie ma innego sposobu, utknęliśmy na tym.

Są też polubienia, które pojawiają się na Twojej osi czasu od znajomych lub nieznajomych. Możesz je również ukryć, ale podobnie jak w przypadku kategorii, będziesz potrzebować podejścia typu wszystko albo nic do określonej grupy osób. Oznacza to, że musisz dostosować, kto może zobaczyć co na Twojej osi czasu, a nie bezpośrednio do polubień.

Po pierwsze, opowiem o tym, jak sprawić, by polubienia były bardziej prywatne.

czy możesz przesyłać na Chromecasta bez Wi-Fi?

Ukrywanie polubień przed opinią publiczną

Kroki prywatyzacji osobistych polubień na Facebooku są dość proste. Aby ukryć swoje polubienia:

rozpalać ogień nie ładuje luźnego portu
  1. Najpierw zaloguj się na Facebooku, używając odpowiednich danych uwierzytelniających.
  2. Następnie kliknij awatar / obraz swojego profilu znajdujący się na pasku u góry strony.
    • Awatarowi / obrazowi będzie towarzyszyć Twoja nazwa wyświetlana i będzie on znajdował się po prawej stronie ikony Grupy.
  3. Na stronie profilu znajdź plik Jeszcze menu rozwijane na pasku tuż pod zdjęciem na okładkę.
  4. Kliknij Jeszcze z listy rozwijanej iz menu kliknij Lubi .
  5. Przewiń w dół do obszaru polubień i wewnątrz banera z prawej strony, znajdź plik Zarządzać przycisk.
    • Plik Zarządzać przycisk jest reprezentowany przez ikonę z trzema kropkami.
  6. Kliknij przycisk Zarządzaj iz menu wybierz Edytuj prywatność swoich polubień .
  7. Pojawi się lista kategorii. Po prawej stronie każdej kategorii znajduje się kula ziemska ze strzałką w dół. Dla każdej kategorii, którą chcesz ustawić jako prywatną, kliknij odpowiednie menu i wybierz Tylko ja .
    • Plik Tylko ja ikona będzie przytłumioną blokadą. Możesz także zezwolić tylko znajomym na wyświetlanie Twoich polubień, wybierając Przyjaciele opcja.
    • Możesz także wybrać określone osoby, którym chcesz udostępnić lub ukryć polubienia, wybierając plik Zwyczaj wybór z listy.
  8. Po wybraniu poziomu prywatności dla wybranych kategorii każda z nich powinna mieć teraz widoczną odpowiednią ikonę. Dzięki temu wiesz, że został ustawiony poprawnie.
  9. Po zakończeniu edycji, kto może, a kto nie może zobaczyć Twoich polubień, kliknij Blisko przycisk na dole.

Twoje polubienia w tych kategoriach zostały sprywatyzowane. Jak wspomniano wcześniej, ukrywanie polubień dla poszczególnych stron nie jest obecnie na kartach. Jednak możliwość wyboru różnych ograniczeń dla każdej kategorii jest nadal przyzwoitym sposobem na zachowanie prywatności.

Ukrywanie swojej osi czasu

Innym sposobem usuwania publicznie swoich polubień jest uniemożliwienie całym grupom osób zobaczenia, co jest na Twojej osi czasu na Facebooku. Aby to zrobić:

  1. Po zalogowaniu się na Facebooku kliknij strzałkę w dół w prawym górnym rogu strony.
  2. Z menu, które się pojawi, wybierz Ustawienia & Prywatność następnie kliknij Ustawienia .
  3. W menu po lewej stronie wybierz Profil i oznaczanie .

Na tej stronie masz trzy różne opcje, które dotyczą tego, kto może zobaczyć Twoją oś czasu, kto może Cię oznaczyć tagiem i czy chcesz przejrzeć te posty, zanim zostaną upublicznione. Oznacza to, że wszystkie posty, które polubiłeś lub w które zaangażowałeś się, mogą być ukryte, pod warunkiem, że podasz odpowiednie słowo.

Jeśli się wycofasz i zamiast tego wybierzesz Prywatność z menu po lewej stronie możesz edytować swoją aktywność. Oznacza to, że wszystkie przeszłe i przyszłe posty mogą być niewidoczne dla wszystkich, dla wszystkich znajomych lub określonych osób lub dla wszystkich oprócz Ciebie.

Być może pewnego dnia Facebook doda bardziej szczegółową kontrolę prywatności dla polubień, gdzie będziesz mógł ukryć fakt, że lubisz piłkę wodną lub że jesteś kotem, a nie psem. Niestety, do tego dnia wszyscy jesteśmy zmuszeni korzystać z funkcji, które udostępnił nam Facebook.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.