Główny Whatsapp Jak się dowiedzieć, czy zostałeś zablokowany w WhatsApp

Jak się dowiedzieć, czy zostałeś zablokowany w WhatsApp



Co wiedzieć

  • Najpierw sprawdź użytkownika Ostatnio widziany statusu i sprawdź, czy na Twojej wiadomości znajdują się dwa znaczniki wyboru.
  • Jeśli nie widzisz jego statusu lub jest tylko jeden znacznik wyboru, użytkownik mógł Cię zablokować.
  • Spróbuj zadzwonić do użytkownika lub dodać go do czatu grupowego. Nie będą działać, jeśli jesteś zablokowany.

W tym artykule wyjaśniono, jak sprawdzić, czy użytkownik zablokował Cię w WhatsApp. Nie wszystkie z tych metod poinformują Cię ostatecznie, czy zostałeś zablokowany, ale mogą dać ci wskazówki. Te kroki dotyczą wszystkich wersji na wszystkich urządzeniach; niektóre z tych kroków dotyczą także WhatsApp Web.

różne głosy dla aplikacji Mapy Google

Sprawdź status ostatnio widzianego kontaktu

Oto jak sprawdzić dane użytkownika Ostatnio widziany status. Ostatnio widziany status odnosi się do ostatniego użycia WhatsApp przez kontakt.

  1. Znajdź i otwórz czat z użytkownikiem.

    Jeśli rozmowa nie jest otwarta, znajdź nazwę użytkownika i utwórz nowy czat.

  2. The Ostatnio widziany status jest widoczny pod nazwą użytkownika — na przykład „ostatnio widziano dzisiaj o 10:18”.

    Użytkownik
  3. Jeśli nic nie widzisz pod nazwą użytkownika, możliwe, że Cię zablokował.

    Rozmowa na WhatsAppie
  4. Brak A Ostatnio widziany status niekoniecznie oznacza, że ​​zostałeś zablokowany. WhatsApp ma ustawienie prywatności, które pozwala użytkownikowi ukryć swoje Ostatnio widziany status.

Spójrz na znaczniki wyboru

Wiadomości wysłane do kontaktu, który Cię zablokował, zawsze mają jeden znacznik wyboru (oznaczający, że wiadomość została wysłana) i nigdy drugi znacznik wyboru (potwierdzający, że wiadomość została dostarczona).

The

Samo w sobie może to oznaczać, że użytkownik zgubił telefon lub nie może połączyć się z Internetem. W połączeniu z brakiem a Ostatnio widziany statusie, jednakże gromadzi się coraz więcej dowodów na to, że zostałeś zablokowany.

Zlokalizuj swój iPhone, korzystając z tych najlepszych metod

Sprawdź aktualizacje ich profilu

Gdy ktoś zablokuje Cię w WhatsApp, nie zobaczysz aktualizacji jego zdjęcia profilowego. Samo w sobie nie jest to ostateczna wskazówka, biorąc pod uwagę, że wielu użytkowników nie ma zdjęć profilowych lub rzadko je aktualizuje. W połączeniu z brakiem a Ostatnio widziany Jednak status i niedostarczone wiadomości to kolejna oznaka zablokowania.

Sprawdź listę uczestników w wiadomości grupowej

Podczas tworzenia wiadomości grupowej w WhatsApp może się wydawać, że użytkownik został pomyślnie dodany, ale gdy otworzysz czat grupowy, nie pojawi się on na liście uczestników. Jeśli spróbujesz dodać kontakt, który zablokował Cię przez Dodaj uczestników sekcji czatu grupowego, otrzymasz wiadomość Nie można dodać uczestnika błąd.

Informacje o grupie na WhatsApp

WhatsApp celowo niejednoznacznie określa status zablokowania, aby chronić prywatność osoby blokującej, i nie powiadomi Cię, jeśli zostaniesz zablokowany. Jeśli widzisz wszystkie powyższe wskaźniki, prawdopodobnie Twój kontakt WhatsApp Cię zablokował. Jeśli zostałeś zablokowany, nie ma możliwości odblokowania się. Najlepszym rozwiązaniem jest przejście dalej lub skontaktowanie się z daną osobą, aby dowiedzieć się, dlaczego zostałeś zablokowany.

Spróbuj zadzwonić do nich w aplikacji

Ostatnią rzeczą, którą warto spróbować, jest zadzwonienie do nich. Jeśli zostaniesz zablokowany, połączenie z użytkownikiem może nie zostać nawiązane lub może zostać wyświetlony komunikat „Połączenie nieudane”.

Zrzut ekranu przedstawiający wiadomość o nieudanym połączeniu WhatsApp Często zadawane pytania
  • Jak zablokować kontakt WhatsApp?

    Aby zablokować kogoś w WhatsApp na Androidzie, dotknij Więcej możliwości > Ustawienia > Konto > Prywatność > Zablokowane kontakty > Dodać . W systemie iOS przejdź do Ustawienia > Konto > Prywatność > Zablokowany > Dodaj nowe .

  • Jak zmienić ustawienia prywatności WhatsApp?

    Aby uzyskać dostęp do ustawień prywatności WhatsApp, przejdź do Ustawienia > Konto > Prywatność . Kliknij Ostatnio widziani, Zdjęcie profilowe, Informacje lub Grupy, aby ograniczyć ich widoczność. Możesz także wyłączyć śledzenie lokalizacji, potwierdzenia przeczytania i inne funkcje.

  • Co się stanie, gdy zablokujesz kogoś w WhatsApp?

    Zablokowanie kogoś w WhatsApp nie powoduje usunięcia tej osoby z listy kontaktów, ale nie będziesz już otrzymywać wiadomości ani połączeń od tej osoby. Ponadto aktualizacje Twojego statusu i aktualizacje zdjęcia profilowego nie będą widoczne.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.