Główny Inny Jak przywrócić zdjęcia ze Zdjęć Google po przywróceniu ustawień fabrycznych?

Jak przywrócić zdjęcia ze Zdjęć Google po przywróceniu ustawień fabrycznych?



Przechowywanie w chmurze to wspaniała rzecz. Umożliwia to posiadanie znacznie większego archiwum zdjęć i filmów, niż normalnie można przechowywać na urządzeniu mobilnym. Biorąc pod uwagę, jak duże są niektóre aplikacje i jak mała może być pamięć wewnętrzna w tańszych telefonach, przesyłanie danych do chmury jest często nie wymagające myślenia.

Zdjęcia Google są zintegrowane z systemem operacyjnym Android, ale można z nich korzystać także na urządzeniach z systemem iOS oraz komputerach stacjonarnych. Od lipca 2019 r. Google oddzieliło przechowywanie zdjęć od Dysku Google. Jeśli przywrócisz ustawienia fabryczne na telefonie lub tablecie, przywrócenie usuniętych zdjęć za pomocą konta Google jest dość łatwe. Oczywiście najpierw musisz mieć ich kopię zapasową.

Po co przywracać ustawienia fabryczne?

Istnieje kilka powodów, dla których konieczne może być skorzystanie z wbudowanej funkcji przywracania ustawień fabrycznych urządzenia. Akcja skutecznie wymazuje wszystkie dane, które zachowałeś na urządzeniu, przywracając je do stanu, w jakim było w momencie opuszczenia fabryki – stąd nazwa.

Może rozwiązać szereg problemów związanych z oprogramowaniem, takich jak problemy z zamrażaniem lub aplikacje, które po prostu nie zostaną odinstalowane. Może być również przydatny zdalnie, jeśli Twoje urządzenie zostało zgubione lub skradzione, jako metoda ochrony Twoich danych osobowych. Warto pamiętać, że usuwa tylko dane z pamięci lokalnej, co oznacza, że ​​nie może wymazać niczego z karty SIM ani kart SD.

Jeśli chcesz przywrócić ustawienia fabryczne telefonu lub tabletu, najpierw upewnij się, że utworzyłeś kopię zapasową danych, takich jak zdjęcia i kontakty. Podczas gdy wielu producentów oferuje własne rozwiązania do tworzenia kopii zapasowych i przechowywania w chmurze, tutaj skupiamy się na wersji Google.

jaki rodzaj pamięci jest w moim komputerze?
przywrócić zdjęcia

Jak włączyć kopię zapasową i synchronizację dla Zdjęć Google

Aby przywrócić zdjęcia ze Zdjęć Google na urządzenie, musisz najpierw upewnić się, że masz ich kopię zapasową. Musisz mieć dobre połączenie z Internetem i pamiętaj, że zdjęcia większe niż 75 MB lub 100 MP oraz filmy większe niż 10 GB nie zostaną zarchiwizowane. Masz również ograniczoną ilość wolnego miejsca, łącznie 15 GB. Jeśli chcesz więcej miejsca, będziesz musiał za to zapłacić.

Należy pamiętać o dwóch rzeczach: po pierwsze, zmiana ustawień kopii zapasowej wpłynie na wszystkie aplikacje Google na urządzeniu, nie tylko na Zdjęcia Google. Po drugie, jeśli usuniesz Zdjęcia Google z urządzenia, nie wyłączy to opcji Kopia zapasowa i synchronizacja. Musisz to zrobić w taki sam sposób, w jaki go włączyłeś.

zdjęcia google

Android

  1. Dotknij aplikacji Zdjęcia Google na ekranie głównym urządzenia.
  2. Zaloguj się na swoje konto Google.
  3. Stuknij w przycisk Menu u góry (trzy ułożone poziomo linie).
  4. Stuknij w Ustawienia.
  5. Stuknij w Kopia zapasowa i synchronizacja.
  6. Stuknij opcję Utwórz kopię zapasową i synchronizuj do pozycji włączonej.

ios

  1. Otwórz aplikację Zdjęcia Google na ekranie głównym urządzenia.
  2. Zaloguj się na swoje konto Google.
  3. U góry kliknij przycisk Menu (wygląda jak trzy poziome ułożone linie).
  4. Stuknij w Ustawienia (poszukaj koła zębatego).
  5. Stuknij w Kopia zapasowa i synchronizacja.
  6. Stuknij opcję Kopia zapasowa i synchronizacja, aby była włączona.

Jeśli otrzymasz wiadomość, że musisz zezwolić aplikacji na dostęp do swoich zdjęć, wykonaj następujące czynności:

  1. Otwórz aplikację ustawień iOS na ekranie głównym.
  2. Stuknij w Prywatność.
  3. Stuknij w Zdjęcia.
  4. Włącz Zdjęcia Google.

Jak przywrócić zdjęcia do urządzenia?

Po przywróceniu ustawień fabrycznych i ponownym skonfigurowaniu urządzenia może być konieczne ponowne pobranie aplikacji Zdjęcia Google z Google Play albo Sklep z aplikacjami . Po zainstalowaniu wystarczy ponownie włączyć opcję Kopia zapasowa i synchronizacja, jak opisano powyżej. Powinno to automatycznie pobrać obrazy z konta Google na urządzenie.

Jeśli istnieją określone zdjęcia, które chcesz ponownie pobrać, a które nie zostały automatycznie przywrócone, możesz wykonać następujące czynności:

jak sprawdzić, czy telefon Verizon jest odblokowany
  1. Otwórz aplikację Zdjęcia Google.
  2. Stuknij w zdjęcie, które chcesz zapisać.
  3. Stuknij w przycisk Więcej (trzy kropki ułożone pionowo).
  4. Stuknij w Pobierz.

Nie zobaczysz tej opcji, jeśli obraz został już zapisany w telefonie.

Brawa dla chmury!

I masz to, proste. To jedna z zalet upewnienia się, że telefon jest skonfigurowany do automatycznej synchronizacji danych z kontem Google. Już nigdy nie będziesz musiał się martwić o utratę cennych zdjęć lub filmów. A biorąc pod uwagę, jak łatwo w dzisiejszych czasach można złamać, zgubić lub zepsuć urządzenie, jest to dodatkowy spokój.

Jeśli masz inne wskazówki dla osób, które chcą przywrócić swoje zdjęcia po przywróceniu ustawień fabrycznych, podziel się nimi z nami w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.