Główny Facebook Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował Cię na Facebooku

Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował Cię na Facebooku



W tym artykule wyjaśniono, jak sprawdzić, czy znajomy z Facebooka Cię zablokował.

Szukaj postów znajomych na swoim kanale na Facebooku

Wiele osób zaczyna podejrzewać, że zostały zablokowane przez znajomego na Facebooku, gdy zdają sobie sprawę, że od jakiegoś czasu nie widziały ich postów w swoich kanałach.

jak sprawdzić, z kim ktoś ostatnio się zaprzyjaźnił na facebooku

Ważne jest, aby w takiej sytuacji nie wyciągać pochopnych wniosków, ponieważ algorytm Facebooka często może ukryć przed Tobą posty, które notorycznie wyświetlają treści z niektórych kont zamiast na innych. Być może ty również zostałeś umieszczony Lista zastrzeżonych Facebooka .

Oto jak sprawdzić czy za brakujące posty odpowiada algorytm czy blok.

  1. W witrynie lub aplikacji na Facebooku wybierz opcję pasek wyszukiwania u góry ekranu i wpisz imię znajomego.

    Jeśli jeszcze się nie zalogowałeś, upewnij się, że zrobisz to w pierwszej kolejności.

  2. Powinieneś teraz wyświetlić stronę ze zdjęciem profilowym tej osoby i wszystkimi jej ostatnimi postami. Jeśli imię i nazwisko Twojego znajomego nie pojawia się w wyszukiwaniu, mogło Cię zablokować.

Użyj Facebook Messenger, aby sprawdzić, czy jesteś zablokowany

Jeśli korzystasz z aplikacji Facebook Messenger na smartfonie, tablecie lub komputerze, spróbuj wysłać im bezpośrednią wiadomość.

  1. Otwórz aplikację Facebook Messenger.

  2. Stuknij w Komponować w prawym górnym rogu, która wygląda jak długopis i notatnik.

    W niektórych wersjach aplikacji ta ikona może wyglądać jak symbol plusa.

  3. Aplikacja poprosi Cię o podanie imienia i nazwiska osoby, do której chcesz wysłać wiadomość. Zacznij wpisywać imię znajomego w polu. Jeśli na ekranie pojawi się jego imię i nazwisko oraz zdjęcie, będziesz mógł wysłać mu wiadomość, co oznacza również, że nie zostałeś zablokowany. Jeśli się nie pojawią, oznacza to, że zostałeś zablokowany lub że błędnie wpisałeś ich nazwę.

Sprawdź swoją listę znajomych

Szybkim sposobem sprawdzenia, kto zablokował Cię na Facebooku, jest sprawdzenie listy znajomych. Mówiąc najprościej, jeśli osoba, którą podejrzewasz, że Cię zablokowała, nie pojawia się na Twojej liście znajomych na Facebooku, oznacza to, że zostałeś usunięty ze znajomych lub zablokowany. Jeśli pojawią się na Twojej liście, oznacza to, że nadal jesteście przyjaciółmi.

  1. Zaloguj się do aplikacji lub witryny Facebook i wybierz swój zdjęcie profilowe .

  2. Zostaniesz teraz przeniesiony na swój profil na Facebooku. Na Twoim profilu powinno znajdować się poziome menu z opcjami Informacje, Zdjęcia i Przyjaciele. Wybierać Przyjaciele .

  3. Po załadowaniu listy znajomych możesz ją przewijać ręcznie, aby zlokalizować znajomego, lub wyszukać go, wpisując jego imię i nazwisko w polu wyszukiwania. Jeśli ta osoba nie została przez Ciebie zablokowana ani usunięta z listy znajomych, pojawi się ona na Twojej liście znajomych.

    Pamiętaj, aby wyszukać nazwę, której używają na swoim koncie na Facebooku. Jeśli używają pseudonimu, wpisz go w polu wyszukiwania zamiast prawdziwego imienia.

Wskazówki dotyczące szukania przyjaciela

Szukając znajomego za pomocą paska wyszukiwania, upewnij się, że nie tylko poprawnie piszesz jego imię i nazwisko, ale także używasz nazwy, której używa na swoim koncie na Facebooku.

Niektórzy użytkownicy Facebooka używają na swoich profilach swoich inicjałów, a nawet pseudonimu. Oznacza to, że ich konta nie zostaną wyświetlone podczas wyszukiwania ich prawdziwego imienia i nazwiska.

Aby obejść ten problem, zapytaj wspólnego znajomego, czy wie, jakiej nazwy użytkownika używa ten znajomy. Możesz także wyszukać kogoś, wpisując jego adres e-mail; musisz jednak znać konkretny adres e-mail, którego użyli do utworzenia konta na Facebooku.

Często zadawane pytania
  • Jak usunąć swoje konto na Facebooku?

    Aby usunąć swoje konto na Facebooku, przejdź w prawym górnym rogu i wybierz trójkąt ( Konto ). Iść do Ustawienia i prywatność > Ustawienia > Twoje informacje na Facebooku > Dezaktywacja i usuwanie . Następnie wybierz Usuń moje konto > Przejdź do usuwania konta > wpisz hasło > Kontynuować > Usuń konto .

  • Jak zmienić swoją nazwę na Facebooku?

    Aby zmienić swoją nazwę na Facebooku, przejdź do Ustawienia i prywatność > Ustawienia > Nazwa . Wprowadź zmiany w swoim imieniu i wybierz Przejrzyj zmianę > Zapisz zmiany .

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.