Główny Smartfony Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował Cię w GroupMe

Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował Cię w GroupMe



Co się stanie, gdy ktoś zablokuje Cię w GroupMe? Czy możesz nawet stwierdzić, czy zostałeś zablokowany? I czy jest coś, co możesz z tym zrobić?

Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował Cię w GroupMe

W burzliwym świecie mediów społecznościowych i aplikacji do przesyłania wiadomości takie pytania wymagają odpowiedzi. W tym artykule wyjaśnimy wszystko, co musisz wiedzieć o blokowaniu członków w GroupMe.

Czy możesz powiedzieć, czy jesteś zablokowany?

Czaty GroupMe często mają dziesiątki członków. Niestety nie wszyscy są zawsze zadowoleni z udostępnianych zdjęć lub filmów. Może to ostatecznie doprowadzić do zablokowania Cię przez członka (lub członków).

Jeśli kiedykolwiek znajdziesz się w takiej sytuacji, być może nie możesz się doczekać, aby dowiedzieć się, kto to zrobił. Niestety nie będziesz w stanie. GroupMe nie pozwala Ci sprawdzić, czy członek Cię zablokował, czy nie. Podobnie jak wiele innych komunikatorów internetowych, aplikacja nie powiadamia członków grupy o zablokowaniu. Jest to niezgodne z zasadami GroupMe.

GroupMe Jak sprawdzić, czy ktoś Cię zablokował

Co się dzieje, gdy ktoś Cię blokuje?

Jeśli członek grupy zablokuje Cię z jakiegokolwiek powodu, na poziomie czatu nie będzie zmian. Nie będziesz wiedział, że zostałeś zablokowany ani kto Cię zablokował. Nadal będziesz widzieć ich wiadomości i na odwrót. Aby pozbyć się Ciebie i Twoich wiadomości, będą musieli usunąć Cię z grupy lub poprosić o to administratora.

jak odkryć grę w steamie

To, czego nie będziesz w stanie zrobić, to wysyłać do nich bezpośrednie wiadomości. Jeśli próbowałeś wysłać wiadomość, po prostu zniknie. Nie będziesz wiedział, czy został dostarczony, czy nie.

Czy możesz blokować innych członków?

Blokowanie to indywidualna funkcja i każdy członek grupy może z niej korzystać w razie potrzeby. Nie musisz być administratorem grupy, aby kogoś zablokować. Wystarczy wykonać kilka prostych kroków:

  1. W menu głównym kliknij Kontakty.
  2. Wybierz kontakty, których nie chcesz, a następnie kliknij Zablokuj
  3. Gdy pojawi się okno potwierdzenia, dotknij Tak lub Zablokuj.

W pewnym momencie możesz zmienić zdanie i zdecydować, że nie chcesz, aby ta osoba była na Twojej liście zablokowanych. Aby odblokować kontakt, wykonaj następujące czynności:

jak zdobyć bota na niezgodę
  1. Otwórz listę kontaktów.
  2. Znajdź zablokowanych członków na dole listy.
  3. Wybierz Odblokuj i potwierdź.

Uwaga: Użytkownicy Windows Phone 8 nie mogą blokować członków, ponieważ ta funkcja nie jest dostępna na tej platformie.

Dlaczego nadal widzę zablokowane kontakty na czacie?

Zablokowanie członka grupy nie oznacza, że ​​nie zobaczysz jego wiadomości na czacie grupowym. Nie znikną też z grupy. Blokowanie uniemożliwia tylko kontaktowi wysyłanie Ci bezpośrednich wiadomości. Dlatego nadal będziesz widzieć wszystko, co udostępniają w grupie. Na szczęście nie będą Ci przeszkadzać niechciane DM.

jeśli ktoś zablokował Cię w GroupMe

Czy mogę usunąć kontakty z grupy?

Jeśli znajdziesz kogoś irytującego lub zauważysz, że zastrasza innych członków, masz możliwość usunięcia go z grupy. Pamiętaj jednak, że tylko administratorzy i właściciele grup mogą usuwać kontakty z czatu.

Jeśli nie jesteś administratorem, nadal możesz grzecznie poprosić o usunięcie danego członka. Nikt nie chce czuć się onieśmielony treścią lub zachowaniem członka. Jeśli to Ty utworzyłeś grupę, zaleca się usunięcie każdego, kto przeszkadzał innym osobom na czacie.

Usunięcie kontaktu jest dość proste i zajmuje tylko kilka kliknięć:

  1. Otwórz czat i dotknij awatara grupy.
  2. Wybierz członków.
  3. Znajdź osobę, którą chcesz usunąć, a następnie stuknij opcję Usuń z (nazwa grupy).

Procedura usuwania więcej niż jednego członka jest dość podobna.

  1. Poszukaj ikony trzech kropek na czacie i kliknij ją.
  2. Kliknij Usuń członków i wybierz osoby, których nie chcesz już w grupie.
  3. Kliknij Usuń.

Usunięte kontakty nie będą mogły ponownie dołączyć do grupy, chyba że otrzymają zaproszenie od innych członków.

Czy członkowie dowiedzą się, że zostali usunięci?

Kontakty usunięte z czatu nie zostaną bezpośrednio powiadomione o tym, że zostały usunięte. Ale czat zniknie z ich listy po usunięciu ich z grupy. Oznacza to, że nie zobaczą żadnej aktywności na czacie. Ponadto nie będą mogli wysyłać wiadomości DM do innych członków, ponieważ nie należą już do grupy.

wybierz miesiąc i sprawdź swój dm

A ty?

Czasami członkowie grupy lekceważą uczucia innych ludzi. Stale udostępniają nieodpowiednie treści lub zamieszczają nieodpowiednie komentarze. Może to spowodować zablokowanie lub nawet usunięcie ich z grupy GroupMe. Jeśli jednak staną się bardziej rozważni, mogą na pewnym etapie ponownie dołączyć.

Czy kiedykolwiek miałeś złe doświadczenia z innymi członkami grupy? Czy kiedykolwiek zablokowałeś lub usunąłeś kogoś z grupy? Może sam zostałeś zablokowany. Podziel się swoimi doświadczeniami z resztą społeczności w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.