Główny Smartfony Jak sprawdzić, czy ktoś usunął Life360

Jak sprawdzić, czy ktoś usunął Life360



Life360 to najlepsza aplikacja do śledzenia, ponieważ trudno ją oszukać i sfałszować lokalizację. Z tego powodu niektórzy członkowie Twoich kręgów mogą uznać, że aplikacja narusza ich prywatność, i zdecydować o jej usunięciu. Istnieją dwa sposoby usunięcia Life360 i możesz nie od razu zorientować się, że ktoś to zrobił.

Jak sprawdzić, czy ktoś usunął Life360

Możesz usunąć swój profil Life360 lub samą aplikację, a twórca kręgu ma też możliwość usuwania poszczególnych osób. W zależności od tego, co robisz, może pojawić się powiadomienie, że członek nie jest już dostępny w Life360.

Co się stanie, jeśli ktoś usunie aplikację Life360?

Jeśli członek zdecyduje się usunąć aplikację, administrator i inni członkowie kręgu nie otrzymają powiadomienia. Jest to logiczne, ponieważ Life360 nie ma dostępu do ustawień aplikacji na iPhone'a ani Androida. Jednak usunięcie aplikacji powoduje również usunięcie Twojego profilu z systemu, kręgi Life360 mogą nie od razu odebrać zmiany.

jak znaleźć moją historię Google?

Na przykład aplikacja może wyświetlać ostatnią zarejestrowaną lokalizację, wyświetlać wstrzymane śledzenie lokalizacji lub wyświetlać wykrzyknik, dopóki oprogramowanie nie zarejestruje, że użytkownik zniknął. Później sygnalizator lokalizacji członka zniknie i nie pojawi się on w żadnym z kręgów.

life360

Co się stanie, jeśli ktoś usunie konto Life360?

Deweloper nie podaje żadnych informacji, jeśli pojawia się powiadomienie, gdy ktoś usuwa konto Life360. Niemniej jednak łatwo można stwierdzić, że danej osoby już nie ma. Po pierwsze, lokalizacja użytkownika przestaje się aktualizować i znowu może pojawić się komunikat, że jest tymczasowo wyłączona.

Ale nie myśl od razu, że członek usunął aplikację lub konto. Lokalizacja może nie być aktualizowana, gdy nie ma sieci, jeśli poziom naładowania baterii jest niższy niż 20%, a członek zdecyduje się wyłączyć śledzenie. Ponadto sieci VPN i ciche tryby są również bardzo dobre w fałszowaniu czyjegoś miejsca pobytu.

Mając to na uwadze, możesz chcieć uzyskać dostęp do menu Osoby, pierwszej ikony w lewym dolnym rogu ekranu. Tam powinno być możliwe znalezienie zdjęcia profilowego użytkownika i sprawdzenie jego statystyk.

Dla jasności usunięcie konta powoduje usunięcie całej historii dysku, przypiętych miejsc, a także latarni nawigacyjnej użytkownika. Innymi słowy, nie będziesz w stanie znaleźć go na mapie, jeśli konto zostanie usunięte. Ich profil zniknie.

Jak usunąć konto Life360

Stuknij Ustawienia w prawym dolnym rogu ekranu i wybierz Konto w Ustawieniach uniwersalnych. Wybierz Usuń konto w następnym oknie i potwierdź swój wybór, dotykając Usuń moje konto.

Usuń konto

Ważna uwaga

Usunięcie konta lub aplikacji nie powoduje automatycznego anulowania subskrypcji premium. W tym celu musisz uzyskać dostęp do aplikacji za pośrednictwem App Store lub PlayStore i usunąć tam subskrypcję. Jeśli zapłaciłeś kartą kredytową, zaloguj się na konto bankowe / konto karty kredytowej, wybierz Płatności i postępuj zgodnie z instrukcjami anulowania.

Co się stanie, jeśli ktoś zostanie usunięty z kręgu?

Twórca kręgu i / lub administrator ma uprawnienia do usuwania członka. Ale to nie to samo, co wtedy, gdy ktoś decyduje się usunąć konto z aplikacji. Usunięcie z kręgu nie ma wpływu na profil członka, historię jazdy ani inne zarejestrowane dane.

Mimo to informacje nie będą dostępne w tym konkretnym kręgu, a usunięty członek otrzyma powiadomienie, że został wykluczony.

Jak usunąć członka koła

Najpierw musisz się upewnić, że jesteś zalogowany z uprawnieniami administratora. Następnie przejdź do Ustawień i przejdź do Zarządzania kręgami. Jeśli korzystasz z wielu kręgów, dotknij tego, w którym znajduje się dodatkowy członek, i wybierz Usuń członków kręgu.

usunąć członków kręgu

Wybierz członka z listy, potwierdź swój wybór i dotknij Zapisz lub Gotowe, aby zmiany odniosły skutek. Ten członek zostanie natychmiast usunięty, a jego historia lokalizacji nie będzie już dostępna.

Często Zadawane Pytania

Jak mogę się dowiedzieć, czy ktoś usunął aplikację?

Niestety nie ma pewnego sposobu, aby z całą pewnością stwierdzić, czy ktoś usunął aplikację bez dostępu do swojego telefonu. Zobaczysz jednak komunikat „Udostępnianie lokalizacji wstrzymane” lub coś podobnego.

Chociaż w kręgu nie ma powiadomień ani wiadomości, że ktoś usunął aplikację Life360, z pewnością będziesz wiedział, że coś jest nie tak. Na przykład nie będziesz już widzieć procentowego poziomu naładowania baterii tej osoby.

Wreszcie, w zależności od tego, kim jest dana osoba, możesz sprawdzić jej telefon. Niezależnie od tego, czy korzystasz z iPhone'a, czy urządzenia z Androidem, poszukaj aplikacji Life360 w sklepie Google Play lub Apple App Store. Jeśli jest napisane „Zainstaluj” lub „Pobierz”, oznacza to, że osoba nie ma go na swoim telefonie.

jak mogę odblokować mojego iPhone'a 6?

Czy łatwo jest sfałszować moją lokalizację w Life360?

Użytkownicy Androida mają dużo łatwiejszy czas podszywanie się pod swoją lokalizację w Life360 niż użytkownicy iPhone'a. Dzieje się tak, ponieważ Apple nie obsługuje tych samych fałszywych aplikacji, co sklep Google Play.

Chociaż można to zrobić zarówno na Androidzie, jak i iOS, nie jest to najprostszy proces.

Czy ktoś będzie wiedział, że wyłączyłem swoją lokalizację?

Tak. Po wyłączeniu lokalizacji telefonu w ustawieniach; Life360 zapisze stan wstrzymania udostępniania lokalizacji. Niestety jest to część algorytmu aplikacji i nie można go obejść.

Odszukaj Usuń

Pomimo tego, że jest oprogramowaniem śledzącym, Life360 daje użytkownikom dużo miejsca na podjęcie decyzji, czy chcą udostępniać informacje o lokalizacji, czy nie. Dlatego nie ma potrzeby usuwania aplikacji, chyba że ktoś zdecyduje się już jej nie używać. Tak czy inaczej, bardzo łatwo jest ustalić, czy członek usunął aplikację.

Czy kiedykolwiek rozważałeś usunięcie Life360? Jak myślisz, dlaczego użytkownicy decydują się na usunięcie? Daj nam swoje dwa centy w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.