Główny Smartfony Jak wyłączyć sekcję „Możesz być zainteresowany” na Twitterze

Jak wyłączyć sekcję „Możesz być zainteresowany” na Twitterze



Sekcja Może Cię zainteresować irytuje większość użytkowników Twittera. W końcu nie obserwujesz określonych osób i profili bez powodu i nie powinny one zapełniać Twojego kanału na Twitterze. Niestety, nie ma głównego przełącznika, który usuwałby urządzenie, które mogłoby Cię zainteresować.

Jak wyłączyć

Zamiast tego musisz zagłębić się w Ustawienia prywatności, aby obejść ten problem. W tym artykule wymieniono również niektóre słowa kluczowe, które można zablokować, aby usunąć jeszcze więcej niechcianych treści z kanału.

Sztuczka z wyciszonymi słowami

Uruchom Twittera, kliknij ikonę swojego profilu i wybierz Ustawienia i Prywatność. Następnie wybierz Prywatność i bezpieczeństwo w następnym oknie i przesuń palcem w dół do Wyciszone słowa w sekcji Bezpieczeństwo.

Jeśli zdecydujesz się to zrobić na komputerze, wybierz trzy poziome kropki pod zdjęciem profilowym, aby uzyskać dostęp do większej liczby ustawień. Następnie wybierz Wyciszone słowa w menu Wycisz i blokuj, naciśnij ikonę plusa i dodaj słowa, które chcesz zablokować.

Możesz dodać jedno słowo, nazwę użytkownika lub frazę naraz. A słowa kluczowe, które mogą pomóc w pozbyciu się tego, co mogłoby Cię zainteresować, są następujące:

  1. Suggest_who_to_follow
  2. Suggest_recap
  3. Suggest_pyle_tweet
  4. Suggest_recycled_tweet
  5. Suggest_ranked_timeline_tweet
  6. Suggest_activity_tweet
  7. share_tweet_to_pocket

Ważna uwaga: Jak już wspomniano, wyciszenie tych słów kluczowych nie gwarantuje, że pozbędziesz się Ciebie na dobre. Jeśli tak się stanie, spróbuj wyciszyć użytkowników, których najczęściej widzisz w sugestiach.

Pozbądź się wszystkich powiadomień push

Liczba powiadomień push, które otrzymujesz z Twittera, może się równać tylko z tymi, które pochodzą z Facebooka. Na szczęście istnieje możliwość pozbycia się ich wszystkich. Z drugiej strony, niektóre rzeczy, którymi NIE jesteś zainteresowany, mogą nadal prześlizgnąć się przez pęknięcia.

niezgoda jak dodać bota muzycznego

W każdym razie, oto jak wyłączyć wszystkie powiadomienia push.

  1. Przejdź do Ustawień i prywatności i wybierz Powiadomienia.
  2. Wybierz Powiadomienia push w Preferencjach.
  3. Stuknij przycisk obok Powiadomień push, aby je wszystkie wyłączyć.
  4. Hit Przejdź do ustawień iOS, jeśli korzystasz z urządzenia Apple i wyłącz je stamtąd.
  5. Wróć do Preferencji powiadomień i wybierz Powiadomienia e-mail.
  6. Stuknij przycisk obok Powiadomienia e-mail, aby je wszystkie wyłączyć.

Sztuczka z zaawansowanymi filtrami

Powiadomienia Filtr niskiej jakości chroni Cię przed treściami o niskiej jakości. Jest domyślnie włączony podczas instalowania Twittera, ale wszystkie jego zaawansowane opcje są wyłączone.

Dlatego wybierz Zaawansowane filtry w obszarze Powiadomienia i dotknij przycisku obok każdej opcji, aby ją włączyć. To może nie uwolnić Cię od tego, czym być może jesteś…, ale będzie filtrować tweety i profile, które większość ludzi uważa za irytujące.

Twoje dane na Twitterze

Aby skorzystać z tej opcji, najlepiej jest uzyskać dostęp do Twittera na komputerze. Jest również dostępny na urządzeniach mobilnych, ale przenosi Cię do przeglądarki i musisz się ponownie zalogować.

W każdym razie wybierz Ustawienia i prywatność, a następnie wybierz Konto. Następnie kliknij lub naciśnij Twoje dane z Twittera w obszarze Dane i uprawnienia.

Następnie wybierz Zainteresowania i dane reklam, aby mieć do wyboru trzy różne opcje - Zainteresowania z Twittera, Zainteresowania wywnioskowane od partnerów i Dostosowani odbiorcy.

Wybierz każdą z opcji i wprowadź zmiany w zgromadzonych danych w odpowiednim menu. Prawdopodobnie jest to najbliższe wyłączenie tego, czym możesz być…, ale są pewne ograniczenia.

Przede wszystkim te zmiany nie zaczynają obowiązywać od razu. A kiedy to zrobią, pojawią się sugestie, którymi możesz być. Ale dobra podszewka polega na tym, że ich zawartość i częstotliwość nie powinny być aż tak denerwujące.

Wyłącz całą personalizację i dane

Ponieważ wyłączyłeś już swoje dane na Twitterze, możesz pomyśleć, że nie ma nic więcej do wyłączenia. Ale pomyśl jeszcze raz.

Od połowy 2017 roku Twitter śledzi Twoje dane, historię przeglądania, lokalizację i nie tylko, aby zapewnić bardziej spersonalizowane treści. Chociaż nie ma oficjalnego potwierdzenia, można bezpiecznie założyć, że gigant mediów społecznościowych korzysta z tych informacji (i innych zasobów), aby wypełnić listę „Ty możesz być…”.

Aby to wyłączyć, wybierz opcję Ustawienia i prywatność, a następnie wybierz opcję Prywatność i bezpieczeństwo. Przesuń palcem w dół do końca menu i dotknij Personalizacja i dane. Ta opcja jest domyślnie ustawiona na Zezwalaj na wszystko.

Naciśnij główny przycisk obok opcji Personalizacja i dane w górnej części okna. Pojawi się wyskakujące okienko, które potwierdzi Twoją decyzję, a gdy klikniesz Zezwól, aplikacja przestanie śledzić Twoje zachowanie.

Smutne jest to, że to nie usuwa tego, czym mógłbyś być… całkowicie.

Dlaczego Twitter tak bardzo utrudnił wyłączenie programu You Might Be…?

Pozornie pomysł jest całkiem polubowny. Możesz być… jest po to, aby zapewnić lepsze wrażenia użytkownika w oparciu o Twoje preferencje. Więc dlaczego miałbyś chcieć to wyłączyć?

Ale jeśli korzystasz z Twittera przez więcej niż kilka miesięcy, wiesz, że rzadko trafia do domu, a wielu użytkowników narzeka. Niemniej jednak sekcja nadal istnieje i prawie niemożliwa do wyłączenia, co sygnalizuje, że załatwia sprawę po stronie Twittera.

Aby wyjaśnić, duży procent użytkowników prawdopodobnie dotyka lub klika sugestie i może wchodzić w interakcje z popularnymi lub sponsorowanymi postami. I to jest jeden ze sposobów, w jaki Twitter może zmaksymalizować wykorzystanie nieruchomości w aplikacji.

Przebiegły niebieski Birdy

Nigdy nie możesz być w 100% pewien, że wyłączyłeś sekcję, którą możesz być…. Istnieją jednak sposoby, aby uczynić to znacznie mniej inwazyjnym.

Czy masz podobne problemy z innymi aplikacjami społecznościowymi? Czy kiedykolwiek klikałeś lub stukasz w sugerowane strony i posty? Daj nam swoje dwa centy w komentarzach poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.