Główny Snapchat Jak odblokować kogoś na Snapchacie

Jak odblokować kogoś na Snapchacie



Co wiedzieć

  • otwarty Ustawienia > Działania na koncie > Zablokowany .
  • Następnie dotknij X obok użytkownika, którego chcesz odblokować.

W tym artykule wyjaśniono, jak odblokować kogoś na Snapchacie na urządzeniach z systemem iOS i Android.

Jak odblokować kogoś na Snapchacie

Ponieważ blokowanie osób na Snapchacie powoduje ukrycie ich kont przed Tobą i Twoich przed nimi, nie możesz wyszukiwać ich imion i nazwisk, a następnie ich odblokować. Zamiast tego uzyskaj dostęp do listy zablokowanych użytkowników w ustawieniach Snapchata. Oto jak.

  1. Otwórz Snapchata i dotknij swojego Bitmoji lub nazwy użytkownika w lewym górnym rogu ekranu.

  2. Stuknij w bieg w prawym górnym rogu, aby uzyskać dostęp Ustawienia .

  3. Przesuń w górę, aby zobaczyć Działania na koncie sekcję, a następnie stuknij Zablokowany .

    League of Legends jak pokazać ping
    Snapchat z podświetlonym nagłówkiem Ustawienia Koło zębate i Zablokowane
  4. Zobaczysz listę nazw użytkowników zablokowanych przez Ciebie osób. Stuknij w X który pojawia się po prawej stronie nazwy użytkownika osoby, którą chcesz odblokować.

  5. Snapchat poprosi Cię o potwierdzenie. Uzyskiwać Tak jeśli chcesz odblokować tę osobę.

    Snapchat z podświetlonymi przyciskami Usuń z bloku i Tak
  6. Gdy odblokujesz jakąś osobę, jej nazwa użytkownika zniknie z Twojej Zablokowany lista.

Co zrobić po odblokowaniu kogoś

Zablokowanie zrywa wszelki kontakt pomiędzy Tobą a zablokowanym użytkownikiem, a osoba ta zostaje usunięta z Twojej listy znajomych. Po odblokowaniu będziesz musiał wyszukać znajomego i dodać go ponownie.

Aby to zrobić, wpisz nazwę użytkownika w polu wyszukiwania u góry, a następnie dotknij Dodać po prawej stronie zdjęcia profilowego i nazwy użytkownika. Jeśli znajomy nie jest użytkownikiem publicznym, również musi dodać Cię ponownie.

Snapchat z podświetlonym paskiem wyszukiwania i przyciskiem Dodaj

Więcej o odblokowywaniu osób na Snapchacie

Poniżej znajdują się niektóre z najczęściej zadawanych pytań i odpowiedzi na temat odblokowywania kogoś w Snapchacie.

Jakie są ograniczenia w blokowaniu i odblokowywaniu użytkowników?

Wiadomo, że Snapchat nakłada ograniczenia czasowe na użytkowników, którzy ponownie dodają znajomych, których niedawno usunęli lub zablokowali. Jeśli więc je zablokowałeś, odblokowałeś i próbowałeś dodać ponownie w krótkim czasie, Snapchat może uniemożliwić Ci ich ponowne dodanie przez 24 godziny.

Czy zablokowane osoby wiedzą, kiedy je odblokujesz?

Snapchat nie powiadamia użytkowników, gdy ich blokujesz lub odblokowujesz, ale mogą to zrozumieć. Na przykład, jeśli ktoś zauważy, że Twoje konto zniknęło, może wyszukać Cię na innym koncie Snapchat i potwierdzić, że zostało zablokowane. Jeśli zobaczą od Ciebie nową prośbę o dodanie do grona znajomych, mogą zorientować się, że ponownie ich dodajesz.

Czy istnieje alternatywa dla blokowania ludzi na Snapchacie?

Zamiast tymczasowo zrywać z kimś kontakt i ponownie dodawać się do znajomych, wycisz powiadomienia. Jeśli włączysz tę opcję dla dowolnego znajomego, pozostanie on na Twojej liście znajomych. Nadal będziesz otrzymywać snapy i czaty, ale bez żadnych powiadomień towarzyszących tym snapom.

Aby wyciszyć powiadomienia od użytkownika Snapchata, otwórz jego stronę kontaktową, wybierając obraz obok jego imienia i nazwiska. Gdy znajdziesz się na stronie kontaktowej, użyj menu z trzema kropkami u góry, aby dokonać wyboru Powiadomienia o wiadomościach . Wybierać Cichy .

jak wyświetlić historię wyszukiwania w Google
Wyciszanie powiadomień dla kontaktu na Snapchacie

Włącz lub wyłącz tę funkcję w dowolnym momencie, bez wiedzy znajomego i ciesz się swobodą otwierania jego snapów i czatów w dowolnym momencie.

Często zadawane pytania
  • Jak zablokować kogoś na Snapchacie?

    Aby zablokować kogoś na Snapchacie, znajdź użytkownika, którego chcesz zablokować, i dotknij jego nazwy, aby otworzyć czat. Uzyskiwać Menu (trzy linie) > Blok i potwierdź. pole potwierdzenia.

  • Jak uzyskać tryb ciemny na Snapchacie?

    Aby włączyć tryb ciemny na Snapchacie na iPhonie lub iPadzie, dotknij swojego profil ikona > Ustawienia > Wygląd aplikacji i wybierz Zawsze Ciemno . Na urządzeniu z Androidem przejdź do Ustawienia > System > Opcje programistyczne i obróć Zastąp siłę ciemności suwak do NA .

  • Co oznacza oczekujące na Snapchacie?

    Oczekuje na Snapchacie oznacza, że ​​istnieje oczekująca wiadomość Snapchata, w przypadku której występuje problem. To jest powiadomienie o błędzie wskazujące, że Snapchat nie mógł wysłać wiadomości. Może się pojawić, jeśli znajomy nie zaakceptował jeszcze Twojego zaproszenia do grona znajomych, wyrzucił Cię ze znajomych lub zablokował. Może to również oznaczać, że Twoje urządzenie nie jest połączone z Internetem.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.