Główny Świergot Jak przestać obserwować nieaktywne konta na Twitterze

Jak przestać obserwować nieaktywne konta na Twitterze



Twitter to jedna z 3 największych na świecie sieci mediów społecznościowych, obok Instagrama i Facebooka. Problem z Twitterem polega jednak na tym, że Twój rozwój w dużej mierze zależy od wskaźnika obserwujących / obserwujących. Im więcej masz obserwujących i im mniej osób obserwujesz, tym bardziej będzie atrakcyjne Twoje konto i bardziej uzasadnione.

Jak przestać obserwować nieaktywne konta na Twitterze

Nieaktywne konta na Twitterze, które obserwujesz, są zasadniczo martwym ciężarem wokół przysłowiowych stóp Twojego konta, a jeśli użyłeś techniki follow4follow, Twoje konto jest prawdopodobnie pełne tych. Ręczne anulowanie ich jest zawsze opcją, ale jeśli lista jest długa, możesz zautomatyzować proces.

Dlaczego przestań obserwować

Oprócz głównego powodu wymienionego powyżej, istnieją inne, które będą utrudniać Twoją aktywność na Twitterze. Po pierwsze, nieaktywne konta nie angażują się w rozmowy na Twitterze, a dyskusje są podstawą platformy. Po drugie, nieaktywne konta nie będą retweetować twoich postów, co jest również istotną częścią twojej obecności na Twitterze.

Po trzecie, jak wspomniano powyżej, nieaktywne konta zwiększają liczbę obserwowanych osób, co pozostawia ślad na współczynniku Twittera. Wreszcie, obserwowanie wielu nieaktywnych kont zmniejsza autorytet i wpływ Twojego profilu.

świergot

Ręczne anulowanie obserwowania

Pierwszą opcją może być ręczne anulowanie obserwowania nieaktywnych kont. Jest to świetne rozwiązanie, jeśli masz do usunięcia tylko kilka nieaktywnych kont. Jedynym problemem, na jaki możesz się natknąć, jest wiedza, które konta są nieaktywne.

Co ciekawe, platforma Twittera pozwala łatwo sprawdzić, kto Cię obserwuje, ale nie na odwrót. Jeśli klikniesz ikonę swojego profilu w lewym górnym rogu aplikacji, zobaczysz liczbę swoich obserwujących i liczbę osób, które obserwujesz. Klikając jedną z tych opcji, zobaczysz tylko tych, których obserwujesz.

Utrudnia to usunięcie nieaktywnych kont na Twitterze, które obserwujesz, ponieważ możesz nie znać nazw użytkowników.

Oto jak ręcznie przestać obserwować konta na Twitterze:

  1. Przewiń swoją oś czasu i kliknij tweeta z odpowiedniego konta.
  2. Stuknij nazwę konta.
  3. Kliknij Obserwowani w lewym górnym rogu

Gotowe. Ale jeśli nie zauważyłeś, opcja 1 spowoduje problem z nieaktywnymi kontami, ponieważ nie będzie żadnych ostatnich tweetów.

Jak przestać obserwować nieaktywne konta użytkowników - jeśli znasz nazwę użytkownika

Zakładając, że znasz nazwy użytkowników wszystkich nieaktywnych kont, możesz to zrobić:

  1. Stuknij pasek wyszukiwania na Twitterze znajdujący się u góry ekranu.
  2. Wpisz imię osoby lub nazwę użytkownika konta.
  3. Stuknij w odpowiednie konto na wyświetlonej liście wyszukiwania.
  4. Stuknij ikonę Obserwowane w prawym górnym rogu strony.
  5. Potwierdź, gdy w wyskakującym okienku pojawi się pytanie, czy chcesz przestać obserwować to konto.

Jest mało prawdopodobne, że znasz nazwy użytkowników wszystkich nieaktywnych kont, które obserwujesz. W tym miejscu pojawiają się narzędzia innych firm.

Przestań obserwować narzędzia

Jak widać powyżej, Twitter nie ułatwia śledzenia nieaktywnych kont na Twitterze. Dlatego użytkownicy muszą skorzystać z narzędzi innych firm do wykonania zadania. Ogólny konsensus jest taki, że narzędzia te pozwalają filtrować konta, ułatwiając ich obserwowanie.

jak ponownie połączyć pierścień z Wi-Fi?

Od kwietnia 2020 r. Circleboom wydaje się być najbardziej niezawodny. Chociaż jest kilka aplikacji w Google Play Store i Apple App Store, recenzje nie są zbyt wiarygodne. Przeanalizujemy platformę Circleboom pod kątem jej zdolności do pomocy w zarządzaniu kontami na Twitterze.

Circleboom

Circleboom wydaje się być obecnie najbardziej niezawodnym źródłem do zarządzania kontami na Twitterze. Od obserwowania nieaktywnych kont na Twitterze po zarządzanie polubieniami i tweetami; jest to bezpłatna usługa z płatnymi opcjami dostępnymi dla tych, którzy chcą zrobić więcej.

Odwiedzając stronę internetową Circleboom, możesz zalogować się na swoje konto na Twitterze i rozpocząć filtrowanie kont, które obserwujesz.

Na stronie internetowej wykonaj następujące kroki:

  1. Kliknij Rozpocznij w prawym górnym rogu
  2. Zaloguj się na swoje konto na Twitterze.
  3. Wprowadź kod wysłany SMS-em na numer telefonu komórkowego w pliku
  4. Kliknij Autoryzuj aplikację.
  5. Kliknij pole Nieaktywni znajomi po lewej stronie ekranu.
  6. Przewiń w dół i kliknij Odwiedź. Znajduje się on na dole po lewej stronie.
  7. Pojawi się wyskakujące okienko z kontem na Twitterze. Najedź kursorem na przycisk Obserwowany. Gdy zmieni kolor na czerwony i powie Unfollow, kliknij opcję.

Circleboom pokaże Ci również dane analityczne konta. Od liczby obserwujących do dni od ostatniego tweeta, zostaniesz poinformowany o aktywności na koncie, zanim zrezygnujesz z obserwowania konta.

Przestań obserwować wiele nieaktywnych kont

Circleboom ułatwia zaprzestanie obserwowania nieaktywnych kont na Twitterze (lub nawet jest to możliwe w zależności od ostatniego dostępnego tweeta lub nazw użytkownika). Nie daje jednak możliwości jednoczesnego przestania obserwowania wielu nieaktywnych kont.

Aby przestać obserwować wszystkie konta na Twitterze, możesz zainstalować Masowe śledzenie rozszerzenia Google Chrome.

Należy wspomnieć, że narzędzia te nieustannie ewoluują. Niektórzy, którzy pracowali w zeszłym roku, nie działają już w 2020 roku.

przestań obserwować nieaktywne konta na Twitterze

Podczas gdy opcja darmowego konta pozwala przestać obserwować nieaktywne konta, Circleboom oferuje płatną miesięczną lub roczną subskrypcję dla tych, którzy muszą zrobić więcej. Od 7 USD miesięcznie do 149 USD miesięcznie, ta usługa wydaje się robić dokładnie to, czego teraz potrzebujemy.

Odblokuj swoje konto na Twitterze

Twitter nie bez powodu utrudnił obserwowanie, a wiele narzędzi jest zamykanych na podstawie korzystania z interfejsu API Twittera. Ręczne anulowanie obserwowania osób może trochę potrwać, w zależności od liczby kont, które obserwujesz. Możesz jednak mieć pewność, że osoby, które obserwujesz, są tak samo ważne, jak Twoje własne.

Jakich narzędzi do przestań obserwować używasz? Czy próbowałeś ManageFlitter i UnTweeps? Co myślisz o tych fajnych narzędziach? Wpisz swoje odpowiedzi na poniższej liście i śledź nas na Twitterze.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.