Główny Pc I Mac Jak wyświetlić wykorzystanie danych T-Mobile

Jak wyświetlić wykorzystanie danych T-Mobile



W pewnym momencie operatorzy telefonii komórkowej naliczali wysokie opłaty, jeśli przekroczysz ustalony wcześniej limit wykorzystania danych. Obecnie plany Unlimited Data powracają i są bardziej popularne niż kiedykolwiek.

Jak wyświetlić wykorzystanie danych T-Mobile

Niestety, jak każdy inny operator telefonii komórkowej, zastrzega sobie prawo do ograniczania danych po pewnym okresie użytkowania. Oznacza to, że surfowanie po Internecie, przesyłanie strumieniowe wideo i przeglądanie mediów społecznościowych będzie trudniejsze, ponieważ prędkość danych będzie znacznie wolniejsza. T-Mobile twierdzi, że ogranicza dane tylko wtedy, gdy jesteś w zatłoczonym obszarze (na jednej wieży jest wielu użytkowników danych).

jak zrobić kopię zapasową iTunes na innym dysku

Na szczęście istnieje kilka technik, którymi dysponują użytkownicy T-Mobile, aby to zrobić.

Kilka rzeczy, o których należy pamiętać

Zanim zaczniesz sprawdzać, jest kilka rzeczy, które musisz wiedzieć o liczbach, które widzisz podczas korzystania z oficjalnych narzędzi T-Mobile.

Po pierwsze, pojawienie się wszelkich danych używanych podczas roamingu może zająć około miesiąca. Jeśli wiesz, że korzystałeś z danych w roamingu w ciągu ostatnich 30 dni, pamiętaj, że wyświetlana liczba może od razu nie być dokładna.

Istnieje również problem z liczbami, jeśli zmienisz plan. Zmiana planu w dowolnym dniu innym niż pierwszy dzień cyklu rozliczeniowego zasadniczo powoduje zresetowanie liczby. Zobaczysz tylko to, co wykorzystałeś w bieżącym planie, więc przed dokonaniem zmiany najlepiej jest szybko sprawdzić, czy dane z poprzedniego planu zostały zapisane.

T-Mobile wyświetla również dane dotyczące wykorzystania danych w czasie pacyficznym, o czym należy pamiętać w innych strefach czasowych. Odświeża się również co dwie godziny.

Ci, którzy korzystają z przedpłaconej usługi T-Mobile, nie będą mieli tych samych opcji, które wymieniliśmy poniżej. T-Mobile nie podaje szczegółów wykorzystania danych dla osób korzystających z usługi przedpłaconej.

Z drugiej strony otrzymasz darmowy alert SMS-em, gdy osiągniesz 80% i 100% limitu danych.

Mając to na uwadze, przyjrzyjmy się niektórym technikom.

Technika nr 1 - użyj krótkiego kodu

T-Mobile oferuje dwa krótkie kody, pod które możesz zadzwonić, aby uzyskać natychmiastową aktualizację. Po prostu wybierz # 932 # lub # WEB # i naciśnij przycisk połączenia.

Za kilka minut otrzymasz powiadomienie zawierające aktualny numer wykorzystania danych.

Te krótkie kody działają zarówno na urządzeniach z Androidem, jak i Apple.

Technika nr 2 - Sprawdź swoje konto T-Mobile na komputerze

Większość ludzi tworzy konto My T-Mobile, aby móc śledzić swoje rachunki. Możesz jednak użyć go również do sprawdzenia wykorzystania danych. Po prostu wykonaj następujące kroki:

  1. Kliknij opcję Użycie. Znajdziesz go w sekcji Mój obecny plan na swoim koncie, jeśli masz konto opłacone z góry.
  2. Kliknij łącze Wyświetl wszystkie szczegóły użytkowania w prawym górnym rogu ekranu.
  3. Kliknij opcję Dane, aby zobaczyć swoje użycie.

Możesz także filtrować określone numery telefonów komórkowych, jeśli masz kilka telefonów korzystających z planów taryfowych T-Mobile.

Technika nr 3 - użyj aplikacji T-Mobile

T-Mobile ma aplikację, którą możesz pobrać na urządzenia z systemem Android i Apple. Możesz go używać do śledzenia rozliczeń i wykorzystania danych.

jak długo trwa usunięcie konta discord

Aby sprawdzić użycie danych, wykonaj następujące kroki:

  1. Zaloguj się do aplikacji za pomocą swojego identyfikatora T-Mobile.
  2. Stuknij ikonę Menu, a następnie stuknij Użycie i plany.
  3. Stuknij w Wyświetl szczegóły linii, a następnie stuknij w Sprawdź użycie (dane).

Aplikacja informuje, ile danych wykorzystałeś i ile masz czekać do następnego cyklu rozliczeniowego. Możesz także użyć aplikacji, aby sprawdzić minuty i wykorzystanie SMS-ów.

Często Zadawane Pytania

Czy T-Mobile powiadomi mnie, jeśli przekroczę limit danych?

Tak! T-Mobile wyśle ​​Ci powiadomienie SMS-em lub e-mailem, gdy wykorzystasz 80% i 100% przydziału danych. Jeśli nie otrzymujesz tych alertów, może być konieczne zalogowanie się do aplikacji T-Mobile i wybranie preferencji dotyczących treści.

Otrzymałem wiadomość tekstową, że wykorzystałem 50 GB danych w ramach mojego nieograniczonego abonamentu. Dlaczego?

Chociaż T-Mobile nie obciąży Cię, jeśli przekroczysz limit danych, firma ograniczy Twoje dane po wykorzystaniu 50 GB. Oznacza to, że mogą wystąpić problemy z wczytywaniem witryn internetowych, buforowaniem, a nawet wysyłaniem wiadomości obrazkowych.

Czy tethering wykorzystuje mój przydział danych mobilnych?

Tak. Kiedy używasz swojego telefonu T-Mobile, aby zapewnić połączenie internetowe dla innego urządzenia, będzie to wliczane do przydziału. Jeśli jednak masz połączenie z inną siecią Wi-Fi, Twoje dane T-Mobile powinny pozostać nietknięte.

aplikacja nie mogła się poprawnie uruchomić (0xc000007b). kliknij ok, aby zamknąć aplikację

Otrzymałem alert użytkowania, ale korzystałem z Wi-Fi. Co się dzieje?

Dzisiejsze smartfony są zaprojektowane tak, aby zapewniać możliwie najbardziej płynne działanie. Gdy sieć Wi-Fi jest słaba, telefon automatycznie połączy się z wieżami telefonii komórkowej, aby umożliwić Ci nieprzerwane przesyłanie strumieniowe. Niestety, możesz nawet nie zauważyć, że nastąpiła ta zmiana.

Ostatnie słowo

T-Mobile oferuje wiele sposobów szybkiego sprawdzania wykorzystania danych. Wysyłają też darmowe SMS-y, gdy zbliżasz się do limitu.

Dopóki jesteś czujny, nie powinieneś przekraczać limitów danych. Po prostu sprawdzaj regularnie i pamiętaj, że dane mogą być nieaktualne nawet o dwie godziny, co musisz uwzględnić.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.