Główny Media społecznościowe Jak dodać kogoś, kogo usunąłeś w Snapchacie

Jak dodać kogoś, kogo usunąłeś w Snapchacie



Dlaczego ludzie usuwają kontakty na Snapchacie? Może tak być, ponieważ ktoś przeszkadza im niesmacznymi zatrzaskami. Ale czasami zdarza się to przypadkowo. Prawdopodobnie wiesz, że są dwa sposoby na pozbycie się kogoś z listy kontaktów: możesz go usunąć lub zablokować. Każdy ma swoje zalety.

  Jak dodać kogoś, kogo usunąłeś w Snapchacie

Gdy kogoś usuniesz, możesz w każdej chwili zmienić swoją decyzję i ponownie wysłać tej osobie zaproszenie do grona znajomych. Warto jednak pomyśleć o konsekwencjach.

Usuwanie kontaktu

Na początek wyjaśnijmy, jak usunąć kogoś z listy kontaktów Snapchata.

  1. Wyświetl swoją listę znajomych
  2. Stuknij i przytrzymaj nazwę
  3. Stuknij w „Zarządzaj przyjaźnią”
  4. Stuknij „Usuń znajomego”

Blokowanie kontaktu

Bardzo podobny proces zachodzi podczas blokowania kogoś.

  1. Przejdź do listy znajomych
  2. Stuknij i przytrzymaj nazwę
  3. Stuknij w „Więcej”
  4. Wybierz „Zablokuj”

Różnice między usuwaniem a blokowaniem kontaktów

Jeśli usuniesz kontakt z listy, nie będziesz mógł uzyskać od niego więcej snapów. Twój wynik snapa staje się prywatny, ale wszystkie poprzednie wymiany snapów są dostępne do ponownego odwiedzenia, zakładając, że je zapisałeś.

Gdy usuniesz kogoś z listy kontaktów, ta osoba nie zostanie powiadomiona o twoich działaniach.

Zablokowanie kontaktu prowadzi do bardziej drastycznych zmian. Na przykład nawet zapisane wiadomości znikną. Warto również wspomnieć, że kiedy zablokujesz, a następnie odblokujesz kogoś, kto był na liście znajomych, nie zostanie on automatycznie dodany z powrotem jako przyjaciel.

Jak znaleźć usuniętych znajomych

Teraz możesz ponownie dodać znajomych, wykonując te same czynności, co w przypadku dodania kogokolwiek innego na Snapchacie. Ale czasami może być trudno znaleźć ich nazwę użytkownika Snapchata. Jeśli usunąłeś kogoś na Snapchacie i nie znasz jego imion, zrób to:

  1. Otwórz ustawienia Snapchata
  2. Stuknij Moje dane
  3. Zaloguj się na swoje konto i dotknij „Prześlij prośbę”.
  4. Otwórz wiadomość e-mail od Snapchata.
  5. Wyodrębnij plik.
  6. Znajdź plik „Przyjaciele”.
    ( HTML>Znajomi>Usunięci znajomi )
  7. Wyszukaj usuniętych znajomych.

Przewiń listę znajomych i znajdź tego, którego chcesz ponownie dodać na Snapchacie. Następnie wykonaj czynności opisane w następnej sekcji, aby dodać je ponownie.

Strona główna tv stick amazon fire jest obecnie niedostępna

Jak ponownie dodać osoby do listy znajomych

Oczywiście, aby dodać kogoś, kogo usunąłeś, musisz zapamiętać jego konto. Nie powinno to być trudne, jeśli usunąłeś starego znajomego.

  1. Otwórz aplikację Snapchat na swoim urządzeniu mobilnym i upewnij się, że jesteś zalogowany
  2. Stuknij w Dodaj znajomych Ikona
  3. Użyj jednej z czterech poniższych opcji, aby dodać usuniętego użytkownika

    Uwaga* Możesz dodawać osoby według nazwy użytkownika, kontaktów, kodu Snap i łatwiej dodawać osoby w pobliżu . Możesz nawet dodać je ze swojej książki adresowej.
  4. Wybierz „Dodaj”

To wszystko. Możesz teraz cierpliwie czekać, aż zaakceptują Twoją prośbę.

Jeśli nie pamiętasz nazwy użytkownika danej osoby, ale masz wspólnych znajomych, możesz poprosić o nazwę użytkownika lub nawet numer telefonu.

Następnie możesz dodać numer telefonu do swojej książki adresowej i użyć funkcji „Dodaj z książki adresowej”, aby zlokalizować go na Snapchacie i ponownie dodać jako znajomego.

Dodatkowa wskazówka

Aby dodać kogoś z listy kontaktów w telefonie, musisz przyznać Snapchatowi dostęp do tej listy. Lista kontaktów urządzenia nie jest dokładnie taka sama jak w książce adresowej. Jeśli przyznasz Snapchatowi wymagany dostęp, po dotknięciu zakładki „Kontakty” zamiast zakładki „Dodaj znajomych” aplikacja wyświetli, które kontakty mają numery telefonów powiązane z kontem Snapchata.

Zobaczysz przycisk „+ Dodaj” po prawej stronie ich nazw. Dotknij go, aby połączyć się z nimi w aplikacji.

Co się stanie, gdy ponownie dodasz stary kontakt

Po dodaniu osoby, którą wcześniej usunąłeś, Snapchat pozwala zobaczyć wszystkie snapy, które ci wysłała, gdy nie byłeś znajomym – zakładając, że zaakceptuje twoje zaproszenie po raz drugi.

Oto interesujący fakt, z którego niewielu użytkowników zdaje sobie sprawę. Każdy profil użytkownika Snapchata ma listę zatytułowaną „Snapchatterzy, którzy dodali Cię z powrotem”. Załóżmy, że usunąłeś kogoś, a on tego nie zauważył. Wszystko, co muszą zrobić, to sprawdzić tę listę i poszukać twojego imienia.

Jest to ważne, ponieważ usuwanie i blokowanie kontaktów nie powoduje wysyłania powiadomień. Ale osoba nadal może sprawdzić, dlaczego przestałeś odpowiadać. Gdy kogoś usuniesz, Twoje imię i nazwisko zniknie z tej listy w profilu tej osoby.

Warto pomyśleć dwa razy, zanim kogoś usuniesz. Jeśli masz wątpliwości, wiedz, że nie możesz później tak po prostu zmienić zdania bez ich wiedzy. Niezależnie od tego, czy kogoś usuniesz, czy zablokujesz, sytuacja może się skomplikować.

Ostrożnie zarządzaj listą znajomych

Nigdy nie zapominaj, że nie możesz dodać kogoś do listy znajomych bez jego wiedzy. Po tygodniach lub miesiącach milczenia twoja gotowość do pojednania może nie zostać doceniona.

Należy również pamiętać, że zablokowanie kogoś z pewnością usunie poprzednie snapy i rozmowy między wami. Jeśli nie tylko pozbywasz się przypadkowego hecklera, lepiej zamiast tego użyć funkcji „Usuń”, ponieważ pozwoli ci to przynajmniej spojrzeć wstecz na ważne momenty.

Często Zadawane Pytania

Jeśli nie odpowiedzieliśmy na wszystkie powyższe pytania, czytaj dalej!

Czy ktoś będzie wiedział, czy je usunę lub zablokuję?

Chociaż nie otrzymają powiadomienia, nie będą już widzieć Twoich snapów, nie będą mogli wysyłać Ci wiadomości ani widzieć Twojego wyniku Snap.

Co zrobić, jeśli nie mogę znaleźć znajomego, którego usunąłem?

jak na stałe zatrzymać aktualizację systemu Windows 10?

Jeśli nie możesz znaleźć nazwy użytkownika lub nie masz jego kodu Snapcode, możesz spróbować znaleźć nazwę użytkownika, korzystając z kontaktów. Możesz także spróbować pobrać wszystkie swoje dane Snapchata ze strony internetowej i znaleźć usuniętych znajomych.

Czy otrzymają powiadomienie, że dodałem je z powrotem?

Tak, jeśli próbujesz anonimowo dodać znajomego z powrotem na Snapchacie, otrzyma on wiadomość, że dodałeś go ponownie.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.