Główny Microsoft Office Slack ciągle mnie wylogowuje – jak to naprawić

Slack ciągle mnie wylogowuje – jak to naprawić



Slack to platforma do obsługi wiadomości błyskawicznych, na której wiele osób polega na łączeniu się ze swoimi zdalnymi biurami. Aplikacja przeszła różne aktualizacje i ulepszenia na przestrzeni lat i jest znacznie bardziej stabilna i trwała w porównaniu z oryginalną wersją z 2013 roku.

Slack ciągle mnie wylogowuje – jak to naprawić

Jednak w niektórych przypadkach Slack może działać nieprawidłowo. Jednym z najczęstszych problemów jest automatyczne wylogowanie. Jeśli Slack nadal Cię wylogowuje, oto kilka wskazówek, które mogą Ci pomóc.

Problemy z logowaniem do Slacka

Większość problemów z wylogowaniem sprowadza się do sposobu, w jaki Slack loguje się na komputerze. Być może zauważyłeś, że za każdym razem, gdy uruchomisz aplikację, na krótko pokaże ostatnio używany obszar roboczy, na kilka sekund zamieni się w pusty ekran, a następnie poprawnie wyświetli okno główne.

Może to być jednak powód, dla którego Slack automatycznie Cię wylogowuje. W większości przypadków wystarczy się ponownie zalogować. Jeśli napotykasz ten problem i żadna z poniższych informacji nie pomaga, skontaktuj się z pomocą techniczną Slack.

slack ciągle mnie wylogowuje

Czas trwania sesji

Zanim stwierdzisz, że masz wadliwą aplikację, sprawdź ustawienia. Jako zdalna platforma biznesowa, Slack pozwala upewnić się, że nie otrzymasz żadnych powiadomień poza godzinami pracy. Możesz jednak również ustawić czas, który musi upłynąć, zanim wylogujesz się z członków. To może stworzyć niepowtarzalną atmosferę miejsca pracy, które zamyka się o określonej godzinie.

Aby sprawdzić, czy to czas trwania sesji jest winny, użyj aplikacji komputerowej. Po zalogowaniu kliknij obszar roboczy znajdujący się w lewej górnej części okna aplikacji. Następnie z listy rozwijanej wybierz Ustawienia i administracja , śledzony przez Ustawienia obszaru roboczego . Nawigować do Poświadczenie , następnie Czas trwania sesji , a następnie kliknij Rozszerzać . Z tego menu będziesz mógł wybrać, ile czasu ma upłynąć, zanim Slack zażąda od członków ponownego zalogowania się. Dostosuj ustawienia zgodnie z potrzebami.

Na koniec wybierz Zapisać .

Sprawdź globalne wylogowanie

W 2015 roku Slack ogłosił incydent bezpieczeństwa. W ciągu czterech dni doszło do włamania, które skompromitowało niektóre dane użytkownika Slacka. Dane te obejmowały adresy e-mail, zaszyfrowane hasła, nazwy użytkowników, identyfikatory Skype, a nawet numery telefonów niektórych użytkowników.

Incydent ten stanowił poważne zagrożenie dla reputacji aplikacji. Na szczęście firma działała szybko i zdołała stanąć na nogi. Zajmowała się również sprawą dość przejrzyście, co pomogło.

Wielu użytkowników zostało wtedy automatycznie wylogowanych. Prawie każdy użytkownik korzystający z usługi SSO (Single Sign-On), nawet jeśli był to Google Authenticator, został wylogowany.

Przed przekazaniem spraw do wsparcia Slacka sprawdź, czy ostatnio pojawił się problem globalny. Bądź na bieżąco ze Slackiem na platformach społecznościowych.

Automatyczne uruchamianie

Domyślnie Slack działa podczas uruchamiania systemu operacyjnego. Oznacza to, że zaraz po włączeniu komputera znajdziesz się w swojej wirtualnej przestrzeni roboczej. Możesz jednak to wyłączyć. Niektórzy chcą mieć kontrolę nad aplikacjami na swoich urządzeniach.

jak anulować subskrypcję Netflix na iPhonie?

Jeśli funkcja automatycznego uruchamiania jest wyłączona, możesz pomyśleć, że Slack Cię wylogowuje. To ustawienie jest bardzo proste do zmiany.

slack ciągle się wylogowuje - jak to naprawić

Aby włączyć opcję automatycznego uruchamiania, otwórz aplikację Slack, przejdź do nazwy obszaru roboczego w lewym górnym rogu i kliknij Preferencje z menu rozwijanego. W menu Preferencje przejdź do zaawansowane i zaznacz pole obok Uruchom aplikację po zalogowaniu opcja. Ta opcja sprawi, że aplikacja będzie działać w momencie, gdy zalogujesz się na swoim urządzeniu.

Dodatkowe wskazówki dotyczące luzu

Poruszanie się po Slack zajmie trochę czasu, a stanie się doświadczonym w Slack zajmie jeszcze więcej czasu. Oto kilka dodatkowych wskazówek, które pomogą Ci opanować Slack.

Sprawdź wszystkie nieprzeczytane wiadomości

Większość obszarów roboczych Slack ma wiele kanałów, oprócz wiadomości osobistych. Czasami, zwłaszcza gdy przestrzeń robocza jest spora, dostaniesz dużo DM. Niezależnie od tego, czy irytują Cię nieprzeczytane wiadomości, czy sprawdzasz je co tydzień, robienie tego pojedynczo może być czasochłonne.

Na szczęście Slack pozwala zobaczyć wszystkie nieprzeczytane wiadomości na jednej stronie. Wszystko, co musisz zrobić, to użyć Ctrl + Shift + A .

Upewnij się, że masz włączone Pokaż wszystkie nieprzeczytane pod Preferencje > Pasek boczny .

Pozbądź się nieprzeczytanych wiadomości

Jeśli masz pewność, że nie musisz przeglądać wszystkich nieprzeczytanych wiadomości, których nie widziałeś, możesz przeczytać je wszystkie naraz za pomocą jednego polecenia. Trafienie Shift + Esc . Slack poprosi Cię o potwierdzenie, czy chcesz Wyczyść wszystkie nieprzeczytane . Potwierdź i to wszystko!

Przypnij klucz wiadomości

Jeśli chcesz, aby na kanale pojawiła się konkretna wiadomość, przypnij ją. Jest to przydatne w przypadku ważnych powiadomień. Aby przypiąć wiadomość, kliknij ikonę trzech kropek obok niej i wybierz Przypnij do kanału .

Slack i wylogowanie

Nie ma zbyt wielu przypadków, w których Slack wyloguje użytkownika znikąd. Zwykle jest to ustawienie włączone przez użytkownika lub globalny problem bezpieczeństwa Slack.

Jaki był powód Twojego wylogowania? Udało Ci się to naprawić? Czy w końcu musiałeś odwołać się do obsługi Slacka? Zapraszam do sekcji komentarzy poniżej z wszelkimi przemyśleniami w tej sprawie.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.