Główny Windows 10 Wyłącz automatyczne ponowne uruchamianie aplikacji po zalogowaniu się w systemie Windows 10

Wyłącz automatyczne ponowne uruchamianie aplikacji po zalogowaniu się w systemie Windows 10



Jak wyłączyć lub włączyć automatyczne ponowne uruchamianie aplikacji po zalogowaniu się w systemie Windows 10

Począwszy od aktualizacji Windows 10 Fall Creators Update, system operacyjny może automatycznie ponownie otwierać aplikacje, które działały przed zamknięciem lub ponownym uruchomieniem. Ta funkcja była uważana przez wielu użytkowników za kontrowersyjną, więc Microsoft w końcu dodał oddzielną opcję, aby zapobiec ponownemu uruchamianiu aplikacji przez system operacyjny.

Reklama

Jeśli śledzisz rozwój systemu Windows 10 i artykuły na tym blogu, być może znasz wszystkie zmiany wprowadzone w systemie Windows 10. Jedną z nich była możliwość ponownego uruchomienia wszystkich uruchomionych aplikacji po ponownym uruchomieniu systemu operacyjnego po zainstalowaniu wszystkich aktualizacji. . Począwszy od Windows 10, kompilacja 17040 była opcja,Użyj moich danych logowania, aby automatycznie zakończyć konfigurację urządzenia po aktualizacji lub ponownym uruchomieniuw obszarze Ustawienia> Konta użytkowników> Opcje logowania. Gdy był wyłączony, miał powstrzymać system Windows 10 przed automatycznym ponownym uruchamianiem aplikacji.

Jednak ta opcja została słabo wyjaśniona i zdezorientowała wielu użytkowników. Nie działał też zgodnie z przeznaczeniem. Gdy opcja była wyłączona, uniemożliwiało to również ukończenie instalacji aktualizacji przez system operacyjny.

Wreszcie Microsoft podzielił teraz tę pojedynczą opcję na dwa różne przełączniki. OpróczUżyj moich danych logowania, aby automatycznie zakończyć konfigurację urządzenia po aktualizacji lub ponownym uruchomieniu, Windows 10 zawiera nową opcjęAutomatycznie zapisuj moje aplikacje, które można ponownie uruchomić, gdy się wyloguję, i uruchom je ponownie po zalogowaniu. Oto jak go używać.

Aby wyłączyć automatyczne ponowne uruchamianie aplikacji po zalogowaniu się w systemie Windows 10,

  1. Otworzyć Aplikacja Ustawienia .
  2. Przejdź do Konta -> Opcje logowania.
  3. Po prawej stronie przejdź doUruchom ponownie aplikacjeSekcja.
  4. Wyłącz opcjęAutomatycznie zapisuj moje aplikacje, które można ponownie uruchomić, gdy się wyloguję, i uruchom je ponownie po zalogowaniu.
  5. Opcję można ponownie włączyć w dowolnym momencie później.

Skończyłeś.

Alternatywnie możesz zastosować modyfikację rejestru, aby wyłączyć lub włączyć funkcję „Automatyczne ponowne uruchamianie aplikacji po zalogowaniu” w systemie Windows 10. Wykonaj następujące czynności.

Wyłącz automatyczne uruchamianie ponownie aplikacji po zalogowaniu się z poprawką rejestru

  1. Otworzyć Aplikacja Edytor rejestru .
  2. Przejdź do następującego klucza rejestru.
    HKEY_CURRENT_USER SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Winlogon
    Zobacz, jak przejść do klucza rejestru jednym kliknięciem .
  3. Po prawej stronie zmodyfikuj lub utwórz nową 32-bitową wartość DWORDRestartApps.
    Uwaga: nawet jeśli tak z 64-bitowym systemem Windows nadal musisz utworzyć 32-bitową wartość DWORD.
    Ustaw dane wartości na 0, aby wyłączyć tę funkcję.
  4. Wartość 1 umożliwi to.

Aby zaoszczędzić czas, możesz pobrać te gotowe do użycia pliki rejestru:

Pobierz pliki rejestru

dodaj numer strony w dokumentach google

Otóż ​​to!

W celach informacyjnych zapoznaj się ze starszymi artykułami związanymi z tym tematem.

  • Wyłącz automatyczne uruchamianie aplikacji w systemie Windows 10
  • Jak automatycznie zalogować się po ponownym uruchomieniu systemu Windows 10

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.