Główny Niezgoda Co to jest Instant Invite w Discord?

Co to jest Instant Invite w Discord?



Funkcja Instant Invite umożliwia użytkownikom Discord łatwe gromadzenie znajomych na ich serwerach. Ta funkcja będzie niezwykle pomocna w różnych sytuacjach.

Co to jest Instant Invite w Discord?

Może chcesz napaść na pewien loch w World of Warcraft ze swoimi 10 kumplami z WoW? A może chcesz po prostu wtargnąć do Strefy 51 i potrzebujesz miejsca, w którym ułożysz wszystkie swoje plany? Dzięki funkcji Instant Invite na Discordzie możesz to zrobić w mgnieniu oka.

W tym artykule dowiesz się, jak możesz korzystać z tej funkcji.

Discord 101: Funkcja natychmiastowego zaproszenia

Jak wspomniano powyżej, funkcja Instant Invite umożliwia dodawanie znajomych z Discord do twojego serwera. Mówiąc dokładniej, umożliwia wysyłanie im zaproszeń, które mogą zaakceptować lub odrzucić.

Chociaż korzystanie z tej funkcji jest dość proste, pokażemy Ci, co możesz zrobić, aby było to jeszcze łatwiejsze.

Wysyłanie zaproszeń

Aby zaprosić znajomych z Discorda do przyłączenia się do twojego serwera, musisz wykonać następujące czynności:

  1. Otwórz swój serwer Discord, na który chcesz zaprosić znajomych.
  2. Kliknij ikonę błyskawicznego zaproszenia obok nazwy swojego kanału.
  3. Spowoduje to przejście do panelu natychmiastowych zaproszeń, z którego możesz wysyłać zaproszenia.

Panel zaproszeń zawiera link zaproszenia i przyciski. Ten link może służyć do zapraszania znajomych z Discorda na ten konkretny serwer. Innymi słowy, nie możesz zaprosić ich na wszystkie swoje serwery przy użyciu tego samego łącza. Aby zaprosić znajomych z Discorda, korzystając z tego linku, po prostu skopiuj go i wyślij do czatów znajomych.

link niezgody

Jeśli nie zmieniłeś ustawień początkowych, ten link będzie dostępny przez 24 godziny. Oznacza to, że znajomi, którzy otrzymają ten link, będą mieli jeden dzień, aby odpowiedzieć na zaproszenie. Jeśli nie klikną linku z zaproszeniem przed jego wygaśnięciem, będzie to takie samo, jak w przypadku odrzucenia. Możesz wysłać im nowy po upływie tego czasu.

jak patrzeć na zablokowane numery na iPhonie

Oprócz linku z zaproszeniem zauważysz kilka przycisków Zaproś obok niektórych znajomych z Discorda. Wyświetleni znajomi to ci, z którymi ostatnio rozmawiałeś.

Zapraszam

Po prostu kliknij przycisk Zaproś obok znajomego, którego chcesz zaprosić. Natychmiast otrzymają zaproszenie do przyłączenia się do Twojego serwera.

Użyj paska wyszukiwania powyżej, aby znaleźć innych Discordian, które nie są wyświetlane w polu panelu zaproszeń.

UWAGA: Możesz także użyć skrótu, aby wysłać zaproszenia do znajomych na Discordzie. Po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy ich ikonę i wybierz Zaproś do serwera. Otworzy się kolejny zestaw opcji, z których będziesz musiał wybrać odpowiedni serwer. Możesz to zrobić z dowolnego miejsca w Discord. Jeśli nie widzisz żądanego serwera, włącz opcję Utwórz pozwolenie na natychmiastowe zaproszenie dla swojej roli na tym serwerze.zaproś do serwera

Edycja linku zapraszającego

Tak jak pokrótce wspomnieliśmy powyżej, jeśli nigdy nie zmieniałeś ustawień linku zapraszającego, będą one miały domyślne wartości dla wszystkich swoich funkcji. Dostosowanie tych ustawień zapewni większą kontrolę nad wysyłanymi zaproszeniami.

Aby uzyskać dostęp do panelu edycji zaproszenia, po prostu kliknij opcję Edytuj łącze zaproszenia. Znajdziesz go na dole pola panelu zaproszeń.

Poniższa sekcja wyjaśnia wszystkie funkcje, które możesz dostosować.

Wygasa po

Jak sama nazwa wskazuje, funkcja ta pozwala ustawić czas trwania zaproszenia. Jego domyślna wartość to 24 godziny.

napraw niedziałające menu startowe systemu Windows 10

Możesz wybrać 24 godziny, 12 godzin, 6 godzin, godzinę i 30 minut. Tak więc, jeśli wybierzesz 12 godzin, Twoi znajomi z Discorda będą mieli tyle czasu, aby kliknąć link, zanim wygaśnie.

Maksymalna liczba zastosowań

Funkcja Maks. Użycie umożliwia ustawienie, ile razy można kliknąć łącze z zaproszeniem. Maksymalna liczba, jaką można wybrać dla tej funkcji, to 100 użyć. Możesz również ustawić tę funkcję tak, aby nie miała żadnych ograniczeń.

Twoje inne opcje to 50, 25, 10, 5 i 1.

Członkostwo tymczasowe

Funkcja członkostwa tymczasowego znajduje się poniżej dwóch poprzednich. Jeśli włączysz tę opcję, członkowie, którzy niedawno dołączyli do twojego serwera, zostaną automatycznie wyrzuceni, gdy się rozłączą. Ma to zastosowanie tylko wtedy, gdy ci członkowie nie mają przypisanych żadnych ról.

Tworzenie stałego zaproszenia

Możesz utworzyć link zapraszający, który będzie trwał wiecznie, jeśli prawidłowo korzystasz z wyżej wymienionych funkcji. To całkiem niezła sztuczka na Discordzie, której możesz użyć, aby nie martwić się o czas trwania łącza.

Oto jak ustawić funkcje, aby utworzyć stałe zaproszenie:

  1. Wygasnąć po powinno być ustawione na Nigdy.
  2. Maksymalne użycie powinno być ustawione na Bez limitu.
  3. Wyłącz członkostwo tymczasowe (opcjonalnie).

Te ustawienia utworzą link z zaproszeniem, który ma nieskończone zastosowania.

Aby wszystko zapisać, musisz kliknąć Generuj nowy link u dołu panelu edycji.

UWAGA: Aby uniknąć nieplanowanych gości na serwerze, musisz bardzo uważać, do kogo wysyłasz link z zaproszeniem. Musisz mieć świadomość, że każdy może wejść na Twój serwer, jeśli ma odpowiedni link.

Zbierz znajomych na Discordzie

Mamy nadzieję, że ten artykuł pomógł Ci zrozumieć funkcję Instant Invite i sposób z niej korzystać. Możesz teraz łatwo zaprosić wszystkich swoich znajomych i zebrać ich na swoim serwerze Discord.

Ilu znajomych na Discordzie planujesz zaprosić na swój serwer? Czy będziesz musiał zmienić niektóre ustawienia początkowe, aby było to możliwe? Daj nam znać w komentarzach poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.