Główny Inny Gdzie są zapisywane moje nagrania z Google Meet?

Gdzie są zapisywane moje nagrania z Google Meet?



Wygodna opcja nagrywania w Google Meet umożliwia przechowywanie wszystkich konferencji i ponowne ich oglądanie lub udostępnianie w razie potrzeby.

Gdzie są zapisywane moje nagrania z Google Meet?

Jednak opcja nie jest dostępna dla wszystkich. Jest to funkcja dostępna tylko w G Suite Enterprise, która umożliwia zarówno przesyłanie strumieniowe na żywo, jak i nagrywanie filmów. Czy warto? Tylko Ty możesz zdecydować.

Jeśli masz możliwość nagrywania filmów, możesz się zastanawiać: dokąd trafiają te nagrania?? Czy pozostają w chmurze, czy trafiają bezpośrednio na Twój komputer? Kto ma do nich dostęp?

Ten artykuł odpowie na to.

Miejsce nagrania

Gdy zdecydujesz się zatrzymać nagrywanie, natychmiast otrzymasz powiadomienie, że nagranie trafi na Twój Dysk Google.

Zatrzymaj nagrywanie

Aby uzyskać dostęp do tego nagrania, musisz wykonać następujące kroki:

  1. Zaloguj się na swoje konto Dysku Google.
  2. Kliknij w przycisk Mój dysk na pasku bocznym po lewej stronie.
  3. Wybierz folder Nagrania z Meet.
    poznaj nagrania
  4. Twoje nagrane wideo powinno pojawić się w folderze.

Pamiętaj, że może minąć trochę czasu, zanim Twój film pojawi się, ponieważ Google musi go najpierw przetworzyć. Jeśli Twój film jest długi lub prędkość pobierania nie jest tak dobra, może minąć trochę czasu, zanim pojawi się film.

Dlatego jeśli wideo nie pojawi się od razu, wróć trochę później. Nie martw się, jeśli widziałeś potwierdzenie przed zatrzymaniem nagrywania, w końcu powinno się pojawić.

Dysk Google umożliwia wygodne udostępnianie nagrania w dowolnym innym narzędziu do zarządzania. Na przykład możesz przesłać go na platformę do zarządzania projektami lub Google Classroom w ciągu kilku minut.

jak usunąć profil Netflix na iPhone 2019

Dodatkowo możesz pobrać nagranie z Dysku Google bezpośrednio do pamięci komputera. Wystarczy kliknąć przycisk więcej (trzy kropki w pionie) obok pliku i wybrać Pobierz. Nagranie pojawi się w wyznaczonym folderze pobierania na komputerze.

Inne lokalizacje pliku

Nagranie z Meet może pojawić się w dwóch dodatkowych miejscach poza Dyskiem Google organizatora.

Najpierw organizator spotkania i użytkownik, który rozpoczął nagrywanie, otrzymają link do pliku w wiadomości e-mail. Kliknięcie tego linku przeniesie Cię na nową stronę odtwarzającą Twój film.

Z kolei możesz przekazać tę wiadomość e-mail do dowolnego innego odbiorcy. Każdy, kto go otrzyma, będzie mógł otworzyć nagranie w ten sam sposób.

Ponadto mogłeś utworzyć wydarzenie za pomocą Kalendarza Google. Jeśli tak, link do nagrania pojawi się w informacjach o wydarzeniu w Kalendarzu.

nagrania z Google Meet

Wszyscy użytkownicy, którzy wzięli udział (lub zostali zaproszeni) na wydarzenie, również zobaczą to samo nagranie.

Inni nie mogą pobrać nagrania?

Zwykle możesz udostępnić swoje nagranie każdemu, kto powinien mieć możliwość jego pobrania. Czasami jednak ta opcja znika.

Jeśli tak się stanie, musisz wyłączyć konkretną opcję. Wykonaj następujące kroki:

  1. Przejdź do swojego Dysku Google.
  2. Znajdź swój plik nagrania.
  3. Wybierz Udostępnij.
  4. Przejdź do Zaawansowane w prawym dolnym rogu.
  5. Znajdź pole obok opcji Wyłącz opcje pobierania, drukowania i kopiowania dla komentujących i przeglądających.
  6. Odznacz to.
  7. Przejdź do Zapisz zmiany.
  8. Wybierz Gotowe.

Drugi użytkownik powinien mieć teraz możliwość pobrania nagrania.

Ważne punkty dotyczące nagrań z Meet

Decydując się na nagrywanie spotkań, należy pamiętać o kilku rzeczach.

Po pierwsze, Twoje nagrania będą obejmować tylko aktywnego mówcę i wszystko, co jest prezentowane (slajdy, treści itp.). Inne alerty, okna użytkownika i powiadomienia nie będą częścią filmu. Dzięki temu widzowie i inni uczestnicy nie muszą się martwić, że pojawią się w samym nagraniu.

Ponadto tylko osoby w organizacji mogą kontrolować i zapisywać nagranie. Wszyscy inni, w tym użytkownicy aplikacji mobilnych i osoby, które łączą się z telefonem, nie mogą zarządzać nagrywaniem. Otrzymają jednak alert, gdy rozpocznie się nagrywanie.

I wreszcie, jeśli któryś z uczestników włączy opcję napisów na żywo podczas prezentacji, napisy te nie pojawią się później w nagraniu.

Nagrywaj, przeglądaj, udostępniaj

Jak widzisz, znalezienie nagrań z Google Meet powinno być bułką z masłem. Dopóki jesteś członkiem organizacji, powinieneś mieć łatwy dostęp do pliku.

Następnie możesz go ponownie obejrzeć, a nawet udostępnić komukolwiek spoza organizacji. Dlatego powinieneś nagrywać, kiedy tylko możesz. Zwłaszcza, że ​​usunięcie nagrania z Dysku jest dość łatwe, gdy nie jest już potrzebne.

Jak podoba Ci się ta funkcja Google Meet? Czy warto zapłacić cenę G-Suite Enterprise? Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.