Główny Facebook Kto mnie wyrzucił z listy znajomych na Facebooku?

Kto mnie wyrzucił z listy znajomych na Facebooku?



Co wiedzieć

  • Wskazówka 1: Sprawdź, czy widzisz tylko ich publiczne posty, oznaczone ikoną globusa. Posty osobiste mają małą ikonę z dwiema osobami.
  • Wskazówka 2: Wyszukaj tę osobę na liście znajomych. Jeśli widzisz na ich profilu Dodaj znajomego opcję, obecnie nie jesteście przyjaciółmi.
  • Wskazówka: jeśli uważasz, że przypadkowo usunęli Cię z listy znajomych, wyślij nowe zaproszenie do grona znajomych. Jeśli to nie zadziała, kontynuuj i uszanuj decyzję.

W tym artykule wyjaśniono, jak sprawdzić, czy ktoś wyrzucił Cię ze znajomych na Facebooku. Omawiamy także, co oznacza brak przyjaźni, możliwe przyczyny utraty przyjaźni i co dalej robić.

Wyświetlanie tylko postów publicznych

Facebook nie powiadomi Cię, jeśli nie dołączysz do grona znajomych. Jednak niektóre wskazówki mogą pomóc Ci ustalić, czy nie jesteś już z kimś znajomym na Facebooku. Po pierwsze, jeśli widzisz tylko publiczne posty danej osoby, być może ta osoba wyrzuciła Cię ze znajomych.

Posty na Facebooku mają dwa podstawowe ustawienia prywatności: Publiczne i Znajomi. Publiczne posty mają małą ikonę globusa. Znajomi, obserwujący na Facebooku i każdy, kto trafi na stronę profilu danej osoby na Facebooku, może czytać posty publiczne.

Publiczny post na Facebooku oznaczony ikoną kuli ziemskiej

W postach znajomych wyświetlana jest mała ikona dwóch osób. Te posty mogą czytać tylko osoby będące oficjalnymi znajomymi twórcy na Facebooku.

jak włączyć nakładkę discord
Prywatny post tylko dla znajomych, oznaczony ikoną dwóch osób

Jeśli wcześniej widziałeś wszystkie posty danej osoby, a teraz widzisz tylko posty publiczne, może to oznaczać, że ta osoba Cię nie przyjaźniła. Nie jest to jednak ostateczne. Ta osoba mogła ostatnio udostępniać więcej postów publicznych.

Przeszukaj swoją listę znajomych na Facebooku

Aby upewnić się, że dana osoba nadal jest Twoim znajomym na Facebooku, ręcznie sprawdź, czy znajduje się ona na Twojej liście znajomych na Facebooku.

  1. Przejdź do strony swojego profilu na Facebook.com lub w aplikacji Facebook.

  2. Wybierać Przyjaciele , aby wyświetlić listę znajomych na Facebooku.

    Wybierz opcję Znajomi, aby wyświetlić listę znajomych na Facebooku.
  3. Wyszukaj imię i nazwisko osoby za pomocą paska wyszukiwania. Wyszukaj nazwę, której używają na Facebooku, jeśli różni się ona od ich nazwy prawnej. Jeśli nie pojawią się w wynikach wyszukiwania, być może usunęli Cię ze znajomych.

    Lista znajomych na Facebooku z wyszukiwaniem znajomego, który Cię wyrzucił z listy znajomych

Sprawdź profil swojego znajomego na Facebooku

Przejdź do profilu danej osoby na Facebooku. Jeśli nie widzisz ich profilu, być może usunęli swoje konto na Facebooku. Jeśli zobaczysz ich profil i Dodaj znajomego przycisk jest widoczny, obecnie nie jesteś znajomym. Jeśli podejrzewasz, że było to przypadkowe, wyślij nowe zaproszenie do grona znajomych.

Profil na Facebooku z podświetloną opcją Dodaj znajomego.

Zrozumienie usuwania z przyjaźni i blokowania

Kiedy usuwasz osobę ze znajomych, Facebook usuwa ją z listy znajomych. Możesz ponownie nawiązać relację ze znajomym na Facebooku w dowolnym momencie, gdy jedna osoba wyśle ​​nowe zaproszenie do grona znajomych, a druga go zaakceptuje.

Zablokowanie kogoś na Facebooku to drastyczne działanie. Gdy kogoś zablokujesz, ta osoba nie będzie mogła wysyłać Ci wiadomości, oglądać Twoich publicznych postów ani przeglądać Twojego profilu. Nie mogą również wysłać Ci nowego zaproszenia do grona znajomych.

jak grać w gry Xbox na PC

Jeśli podejrzewasz, że nie znalazłeś się w gronie znajomych i nie możesz zlokalizować strony profilu tej osoby na Facebooku, być może ta osoba Cię zablokowała.

Dlaczego użytkownicy nie przyjaźnią się z ludźmi?

Istnieje wiele powodów, dla których użytkownicy usuwają kogoś ze znajomych na Facebooku. Oto kilka typowych przykładów:

    Wypadnięcie offline: Jeśli przyjaźń zakończyła się w prawdziwym świecie, logiczne jest, że zakończy się także w Internecie. Negatywne posty: ludzie mogą usunąć ze znajomych użytkownika, którego uważają za negatywnego lub z którym nie zgadzają się politycznie. Czystka na Facebooku: Użytkownicy Facebooka często usuwają listę znajomych zawierającą osoby, z którymi nie mają już kontaktu. Czyszczenie Facebooka to sposób na zarządzanie nieporęczną listą znajomych i zwykle nie jest osobisty. Nie znają użytkownika: Jeśli ktoś zarządza listą znajomych na Facebooku i natknie się na użytkownika, którego nie rozpoznaje ani nie pamięta, może usunąć tę osobę ze znajomych. Jeśli zmieniłeś zdjęcie profilowe na niejednoznaczne lub zmieniłeś imię i nazwisko, może to wyjaśniać, dlaczego dana osoba usunęła Cię ze znajomych.

Co zrobić po utracie znajomych na Facebooku

Jeśli podejrzewasz, że użytkownik przypadkowo wyrzucił Cię z listy znajomych, wyślij mu nowe zaproszenie do grona znajomych. Jeśli to nie zadziała lub jeśli wiesz, dlaczego dana osoba cię nie przyjaźniła, najlepiej będzie pójść dalej i uszanować jej decyzję.

Nawigowanie w relacjach online może być trudne, a emocje mogą sięgać zenitu, jeśli chodzi o tematy takie jak polityka czy wydarzenia na świecie. Próba komunikowania się z kimś, kto po nieporozumieniu się z tobą nie przyjaźni, jest w najlepszym razie nierozsądna. W najgorszym przypadku czaty i e-maile mogą zostać zinterpretowane jako nękanie w Internecie, nawet jeśli nadawca ma dobre intencje. Daj danej sytuacji czas i przestrzeń, a może ona rozwiąże się w sposób naturalny.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.