Główny Windows 10 Aplikacja Zdjęcia systemu Windows 10 traci możliwość synchronizowania wideo w usłudze OneDrive

Aplikacja Zdjęcia systemu Windows 10 traci możliwość synchronizowania wideo w usłudze OneDrive



Zostaw odpowiedź

System Windows 10 jest dostarczany z aplikacją Zdjęcia, która zastąpiła przeglądarkę fotografii systemu Windows i Galerię zdjęć. Jego kafelek jest przypięty do menu Start. Zapewnia ścisłą integrację z własnym rozwiązaniem chmurowym firmy Microsoft, OneDrive. Nowe ogłoszenia ujawniają, że funkcja synchronizująca trwające projekty wideo z OneDrive jest usuwana z Edytora wideo w aplikacji Zdjęcia systemu Windows 10.

Reklama

Wbudowana aplikacja Zdjęcia umożliwia przeglądanie obrazów i wykonywanie podstawowej edycji. Jego kafelek jest przypięty do menu Start. Ponadto aplikacja jest powiązana z większością formatów plików graficznych po wyjęciu z pudełka. Zdjęcia oferują bardzo podstawową funkcjonalność przeglądania obrazów z lokalnego dysku użytkownika lub z magazynu w chmurze OneDrive.

Uwaga: zainteresowani użytkownicy mogą przywróć klasyczną aplikację komputerową, przeglądarkę fotografii systemu Windows .

Aplikacja Zdjęcia jest domyślnie dołączona do systemu Windows 10. Otrzymuje aktualizacje automatycznie. Jeśli masz usunąłem go lub chcesz zaktualizować go ręcznie, przejdź do ta strona w sklepie Microsoft Store.

Czas działania zdjęć w systemie Windows 10

Aplikacja Zdjęcia zawiera zestaw efektów 3D. Funkcja ma umożliwić użytkownikom dodawanie obiektów 3D i stosowanie na nich zaawansowanych efektów. Widzieć

Dodaj efekty 3D do obrazów ze zdjęciami w systemie Windows 10

Gdy zapisujesz obraz z efektami 3D, aplikacja Zdjęcia zapisuje Twoją pracę do pliku wideo. Używa karty graficznej (GPU) do kodowania wideo przyspieszanego sprzętowo.

Usunięcie możliwości synchronizowania trwających filmów wideo z usługą OneDrive ma nastąpić 10 stycznia 2020 r.

Metadane wszystkich projektów wideo, które są synchronizowane z OneDrive, zostaną usunięte. Metadane obejmują takie rzeczy, jak kolejność zdjęć i klipów wideo, synchronizacja muzyki i tekst na kartach tytułowych dla danego projektu wideo. Ta zmiana nie będzie miała wpływu na żadne Twoje zdjęcia, klipy wideo ani cokolwiek innego, co zapisałeś w osobistej usłudze OneDrive. Jeśli synchronizujesz się z OneDrive, ale pracujesz nad projektami wideo tylko z jednego urządzenia, nie musisz nic robić. Wszystkie metadane wideo są automatycznie zapisywane lokalnie na urządzeniu za pośrednictwem aplikacji Zdjęcia.

Firma Microsoft zaleca zapisywanie wszystkich plików lokalnie. Najłatwiejszym sposobem zapisania wszystkich najnowszych wersji wszystkich projektów wideo, które zostały zsynchronizowane z OneDrive, jest wybranie Wyłącz synchronizację dla wszystkich projektów link w komunikacie aplikacji, który zobaczysz na głównej stronie Edytora wideo. Ten komunikat zobaczysz tylko wtedy, gdy faktycznie synchronizujesz projekty:

Synchronizowanie projektów wideo z usługą OneDrive zakończy się 10 stycznia 2020 r. Zalecamy wyłączenie teraz synchronizacji, aby upewnić się, że masz najnowszą wersję na tym komputerze.

jak pobrać kodi na chromecast

Innym sposobem jest otwieranie każdego projektu wideo pojedynczo. Jeśli projekt jest zsynchronizowany z OneDrive, zobaczysz ten komunikat - wybierz Wyłącz synchronizację teraz, a najnowsza wersja tego projektu zostanie zapisana na Twoim urządzeniu. Ponownie zobaczysz ten komunikat tylko wtedy, gdy obecnie synchronizujesz projekt z OneDrive.

Przez Najnowsze Windows .

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.