Główny Dropbox Czy Dropbox powiadamia Cię, gdy ktoś pobiera plik?

Czy Dropbox powiadamia Cię, gdy ktoś pobiera plik?



Czy Dropbox powiadamia Cię, gdy ktoś pobiera plik? Czy mogę zmienić uprawnienia do pliku po udostępnieniu pliku? Czy mogę zobaczyć, kto edytował przesłany przeze mnie plik? Jak mogę udostępniać pliki Dropbox osobom, które nie korzystają z usługi? To wszystkie typowe pytania, które widzimy w skrzynce pocztowej TechJunkie, więc najwyższy czas, abyśmy na nie odpowiedzieli.

Czy Dropbox powiadamia Cię, gdy ktoś pobiera plik?

Dropbox to główna usługa przechowywania w chmurze o zasięgu globalnym. Istnieje podstawowy bezpłatny plan, który zapewnia 2 GB miejsca na dane, oraz płatne plany, które zwiększają ten pakiet do 1 TB lub 2 TB dla osób indywidualnych lub nieograniczone miejsce dla zespołów. Usługa jest łatwa w użyciu, działa na każdym urządzeniu z dostępem do Internetu i okazała się bardzo niezawodna.

Dropbox to przechowywanie w chmurze. To nie jest usługa udostępniania w chmurze. Wokół jest ich mnóstwo, ale to nie Dropbox. W rzeczywistości usługa aktywnie monitoruje łączenie i przepustowość do poszczególnych kont i blokuje łącza, jeśli wykryje, że udostępniasz coś publicznie. Udostępnij to prywatnie i wszystko w porządku. Udostępnij go światu, a prawdopodobnie zostanie zablokowany link.

Czy Dropbox powiadamia Cię, gdy ktoś pobiera plik?

Dropbox ma kilka narzędzi monitorujących, ale nie takie, które śledzi pobieranie. Istnieje kilka usług stron trzecich, które mogą to zrobić, takie jak skracanie adresów URL, takie jak Bitly lub rozszerzenia korzystające z interfejsu API Dropbox.

Żadna z tych metod nie jest gwarantowana, ale może zaoferować niewielki wgląd w to, co się dzieje. Bit.ly i inne skracacze śledzą wydajność linków, a jednym z tych wskaźników jest liczba kliknięć adresu URL otrzymanego w określonym czasie. Może również pokazać, gdzie na świecie zostały kliknięte, jeśli chcesz dotrzeć do osłów.

jak pokazać ping i fps w lol

OrangeDox to rozszerzenie Dropbox, które śledzi dokumenty, w tym pobrania. Wykorzystuje interfejs API Dropbox do śledzenia pobrań, dodawania marki do plików i wielu innych funkcji biznesowych. Funkcja śledzenia folderów to ta, którą chcesz zarządzać pobieraniem.

Czy możesz zmienić uprawnienia do plików po udostępnieniu pliku w Dropbox?

Tak, możesz. Masz pełną kontrolę nad swoimi danymi i w każdej chwili możesz zmienić dowolne uprawnienia. Nawet po udostępnieniu. Jest to niezbędna funkcja podczas aktualizowania dokumentów i folderów, wycofywania innych oraz kontrolowania tego, co i kiedy jest udostępniane.

Aby zmienić uprawnienia do plików w Dropbox, wykonaj następujące czynności:

  1. Zaloguj się do swojego konta i wybierz Pliki.
  2. Najedź na plik, który chcesz zmienić, i wybierz Udostępnij.
  3. Wybierz użytkownika, którego uprawnienia chcesz zmodyfikować, i otwórz menu rozwijane.
  4. Wybierz Może edytować, Może wyświetlać lub Usuń według potrzeb.

W zależności od tego, jakiego rodzaju Dropbox używasz, możesz być w stanie usunąć tylko użytkowników plików już udostępnionych.

Istnieją trzy ustawienia uprawnień do plików: Właściciel, Edytor i Przeglądający. Dwa z nich odpowiadają tym ustawieniom w kroku 4. Redaktor może edytować pliki i foldery, zapraszać członków, zmieniać role, wysyłać e-maile do członków i pozostawiać im dostęp do edycji. Przeglądarka jest tylko do odczytu i może przeglądać pliki i foldery, komentować je i wysyłać e-maile do innych użytkowników, ale nic więcej.

Właściciel to osoba, która jest właścicielem danego folderu. Mają nad nim pełną kontrolę i mogą tworzyć, usuwać, zmieniać role, edytować, zapraszać, anulować zaproszenia, wyrzucać ludzi, a nawet cofać udostępnianie folderu. Nie możesz zmienić roli na właściciela, który jest dostarczany z początkową konfiguracją folderu.

Czy widzisz, kto edytował plik przesłany do Dropbox?

Tak, możesz. Jeśli jesteś właścicielem lub redaktorem, będziesz mógł przeglądać aktywność w dowolnym przesłanym folderze.

  1. Otwórz folder lub plik i wybierz ikonę strzałki w prawo, aby wyświetlić pasek boczny Dropbox.
  2. Wybierz Aktywność.
  3. Sprawdź edytowaną sekcję nowej karty, aby zobaczyć, kto, kiedy i co edytował.

Możesz także zobaczyć, jakie pliki zostały dodane, jeśli jakieś zostały przeniesione, a nazwy zostały zmienione. Jest to wyraźna wskazówka, co wydarzyło się w Twoim folderze od momentu jego przesłania.

Czy mogę udostępniać pliki Dropbox osobom, które nie korzystają z usługi?

Tak, możesz. Należy z tego korzystać ostrożnie, ponieważ Dropbox wyjaśnia, że ​​nie jest usługą udostępniania plików. Jeśli jednak chcesz, aby inni widzieli pliki, które przesyłasz lub korzystasz z aplikacji Teams, możesz łatwo udostępnić je użytkownikom innym niż Dropbox.

  1. Zaloguj się do Dropbox i wybierz plik lub folder, który chcesz udostępnić.
  2. Wybierz przycisk Udostępnij i wybierz Wyślij łącze.
  3. Wprowadź adres e-mail, na który zostanie wysłany link, i wybierz Wyślij.

Możesz to zrobić wiele razy, jeśli potrzebujesz. Odbiorca otrzyma adres URL z Dropbox, który przeniesie go bezpośrednio do pliku lub folderu, z którym się łączyłeś.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.