Główny Instagram Jak usunąć wszystkie bezpośrednie wiadomości na Instagramie

Jak usunąć wszystkie bezpośrednie wiadomości na Instagramie



Jedną z najpopularniejszych funkcji Instagrama jest funkcja bezpośredniej wiadomości (DM). Dzięki wiadomościom czatu użytkownicy mogą prywatnie rozmawiać jeden na jeden ze znajomymi lub tworzyć czaty grupowe. Chociaż istnieje wiele aplikacji do przesyłania wiadomości, wiele osób używa Instagrama jako głównej usługi do obsługi wiadomości błyskawicznych.

Jednocześnie Instagram nie był tak naprawdę zaprojektowany do organizowania całego dziennika czatu z wiadomościami typu DM, a pokazuje to względny brak narzędzi do zarządzania skrzynką odbiorczą wiadomości błyskawicznych. Pomiędzy wiadomościami od znajomych, spamem i pobieżnymi linkami wysyłanymi przez oszustów Twoja skrzynka odbiorcza może szybko zostać zagracona.

Więc jest sposób usuń wszystkie swoje wiadomości od razu i zacząć od nowa? W tym artykule usuniemy kilka opcji, aby uporządkować wiadomości prywatne na Instagramie.

Jak usunąć rozmowy

Aby usunąć rozmowę, wykonaj następujące czynności:

  1. Stuknij w papierowy samolot w prawym górnym rogu ekranu głównego.
  2. Stuknij rozmowę, którą chcesz usunąć, i przeciągnij go w lewo lub naciśnij długo, aby wywołać plik Kasować opcja.
  3. Kran Kasować .

Gdy to zrobisz, rozmowa nie będzie już w Twojej skrzynce odbiorczej. Pamiętaj, że druga osoba nadal będzie miała dostęp do pełnej rozmowy.

jak usunąć kompilację z kodi

Jeśli chcesz po prostu pozbyć się niektórych rozmów, możesz również użyć funkcji wyszukiwania, aby znaleźć te rozmowy, zamiast przewijania całej skrzynki odbiorczej czatu. Możesz wpisać imię i nazwisko osoby na pasku wyszukiwania u góry ekranu, aby znaleźć i usunąć rozmowę z tą osobą.

Usuń poszczególne wiadomości

Kilka lat temu Instagram po cichu wprowadził funkcję Unsend. Pozwala cofnąć wysyłanie wiadomości, które nie zostały przeczytane.

Jeśli nigdy wcześniej go nie używałeś, oto co musisz zrobić:

  1. otwarty do rozmowy DM
  2. Naciśnij i przytrzymaj niechciana wiadomość
  3. Wybierz Niewysłana wiadomość

Spowoduje to usunięcie wiadomości zarówno dla Ciebie, jak i dla odbiorcy, więc masz wrażenie, że w ogóle jej nie wysłałeś. Jeśli wyślesz wiadomość, której później żałujesz, możesz ją usunąć, zanim dana osoba ją zobaczy.

Niestety, nie ma też możliwości masowego usuwania pojedynczych wiadomości, więc musisz to zrobić dla każdej wiadomości osobno.

Usuń wszystkie bezpośrednie wiadomości na Instagramie za pomocą AutoClicker

AutoClicker na Androida to narzędzie, które pozwala zautomatyzować powtarzające się dotknięcia i przeciągnięcia w dowolnej aplikacji lub na ekranie systemu Android. Kiedy się nim zabawisz, będziesz bardzo podekscytowany możliwościami, jakie zapewnia ten potężny darmowy program. Jednak na razie skupimy się tylko na usuwaniu naszych wiadomości czatu na Instagramie.

  1. Uruchomić Twoja aplikacja na Instagramie.
  2. Uruchomić aplikację Auto Clicker.
  3. Kran Włączyć w trybie wielu celów. Pozwoli to mieć wiele punktów stuknięcia, z opóźnieniem między stuknięciami.
  4. Na Instagramie przejdź do swojego Bezpośrednie wiadomości ekran.
  5. Stuknij i przytrzymaj zielony symbol +, aby utworzyć punkt przesunięcia, okrąg z ograniczoną liczbą 1 w środku. Opór Przesuń palcem do pierwszej rozmowy na czacie.
  6. Ruszaj się drugi okrąg wewnątrz pierwszego koła; instruujemy AutoClicker, aby dotknął i przytrzymał.
  7. Kran kółko, aby wyświetlić okno dialogowe ustawień dla tego przesunięcia; ustaw opóźnienie na 1000 milisekund, a czas przesuwania na 1000 milisekund.
  8. Na Instagramie długie dotknięcie podczas pierwszej rozmowy, aby faktycznie przesunąć proces, aby zobaczyć, gdzie wykonać następne dotknięcia.
  9. Pojawi się menu kontekstowe; dotknij + ikonę, aby dodać punkt dotknięcia, i przeciągnij go do wiersza czytania menu kontekstowego Kasować . Będzie to punkt zaczepienia 2 i będzie miał 2 w kółku.
  10. Na Instagramie, kran linii usuwania, aby ponownie przenieść proces.
  11. Stuknij w + ikonę, aby utworzyć punkt dotknięcia 3 i przeciągnij go w odpowiednie miejsce.
  12. Trafienie Anuluj nie usuwać tej rozmowy w tym momencie.
  13. Kran ikonę koła zębatego i nadaj temu skryptowi dotknięcia (nazywają to konfiguracją) nazwę. Zapisz skrypt, a teraz możesz wielokrotnie uruchamiać to polecenie dla setek lub tysięcy iteracji, automatycznie i bez nadzoru człowieka.
  14. Uderz w niebieski Biegać strzałka, aby wykonać skrypt.

Możesz wyłączyć interfejs aplikacji AutoClicker, wyłączając go na ekranie głównym aplikacji AutoClicker.

AutoClicker to bez wątpienia niezwykle potężna technologia, której możesz używać na wiele sposobów, nie tylko w celu przyspieszenia procesu Adios na Instagramie!

Często Zadawane Pytania

Czy zablokowanie kogoś na Instagramie powoduje usunięcie wszystkich wiadomości?

Nie. Jeśli zdecydujesz się zablokować kogoś na Instagramie i wrócisz do wątku jego wiadomości, pojawi się opcja „ Kasować . ”Jeśli zdecydujesz się usunąć wiadomości, zostaną one usunięte tylko po Twojej stronie. Drugi użytkownik nadal będzie mógł zobaczyć całą komunikację, którą wysłałeś przed zablokowaniem jego konta.

Jedynym sposobem usunięcia wiadomości z czyjegoś konta jest cofnięcie ich wysłania. Otwórz wiadomości czatu na Instagramie, dotknij ich wątku wiadomości i naciśnij długo każdą wysłaną wiadomość, a następnie dotknij opcji `` Niewysłaj wiadomość ''. W zależności od poziomu determinacji, aby usunąć każdą wiadomość wysłaną do użytkownika, może to zająć niewiarygodnie długi czas, ale z pewnością jest to przydatna funkcja.

Czy możesz usunąć wszystkie wiadomości osobiste z Instagrama naraz?

Niestety, Instagram nie obsługuje jednoczesnego usuwania wszystkich wiadomości - nawet w przypadku aplikacji innych firm. Będziesz musiał ręcznie usuwać każdą rozmowę, po kolei.

Możesz jednak usunąć całe rozmowy za jednym razem. Oznacza to, że będziesz musiał powtórzyć proces usuwania tylko raz na rozmowę, a nie raz na wiadomość. Wciąż jest to uciążliwe, ale jest o wiele lepsze niż wysyłanie jednej wiadomości na raz.

Końcowe przemyślenia

Oto wszystkie opcje, które pomogą Ci posprzątać bałagan w skrzynce odbiorczej na Instagramie. Chociaż opcja masowego wyboru byłaby niesamowita, Instagram nie zapewnił tej funkcji i nie wydaje się, aby w tym momencie.

wyświetl kalendarz programu Outlook w kalendarzu google

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.