Główny Facebook Jak usunąć swój dziennik aktywności na Facebooku

Jak usunąć swój dziennik aktywności na Facebooku



Co wiedzieć

  • Usuń wyszukiwanie z dziennika aktywności: Kliknij zdjęcie profilowe > Ustawienia i prywatność > Dziennik aktywności > Historia wyszukiwania > … > Usuwać .
  • Usuń całą historię wyszukiwania: Kliknij zdjęcie profilowe > Ustawienia i prywatność > Dziennik aktywności > Historia wyszukiwania > Wyczyść wyszukiwania > OK .

W tym artykule wyjaśniono, jak usunąć dziennik aktywności na Facebooku z aplikacji lub witryny internetowej Facebook na komputerze, w tym jak usuwać pojedyncze elementy i jak wyczyścić całą historię.

Jak usunąć wyszukiwanie z dziennika aktywności FB

Facebook rejestruje wszystkie Twoje wcześniejsze wyszukiwania i różne działania w witrynie w Dzienniku aktywności, do którego dostęp można uzyskać poprzez ustawienia konta w witrynie Facebook. Jeśli przypadkowo szukałeś czegoś, czego nie chciałeś, chcesz usunąć zapis niektórych aktywności ze swojej historii lub jeśli próbujesz uczynić Facebooka bardziej prywatnym możesz w dowolnym momencie usunąć dowolną indywidualną aktywność z dziennika aktywności.

Oto jak usunąć wyszukiwanie z dziennika aktywności na Facebooku:

  1. Kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu.

    Zdjęcie profilowe podświetlone w prawym górnym rogu Facebooka.
  2. Kliknij Ustawienia i prywatność .

    Ustawienia i prywatność podświetlone w głównym menu Facebooka.
  3. Kliknij Dziennik aktywności .

    jak przestać obserwować wszystkich na instagramie
    Dziennik aktywności wyróżniony w Ustawieniach i prywatności Facebooka.
  4. Kliknij Historia wyszukiwania .

    Historia wyszukiwania wyróżniona w dzienniku aktywności na Facebooku.

    Możesz także kliknąć inne elementy na tej liście, aby usunąć inne typy działań.

  5. Kliknij ⋯ (trzy poziome kropki) obok elementu, który chcesz usunąć.

    Trzy kropki (...) podświetlone w historii wyszukiwania na Facebooku.
  6. Kliknij Usuwać .

    Usuń zaznaczone w historii wyszukiwania na Facebooku.
  7. Powtórz kroki 6-7, aby usunąć dodatkowe elementy.

Jak wyczyścić cały dziennik aktywności

Nie ma możliwości jednoczesnego wyczyszczenia całego dziennika aktywności na Facebooku. Możesz wyczyścić całą historię wyszukiwania i historię wideo na raz, ale większość pozycji w Dzienniku aktywności należy usuwać pojedynczo. Aby całkowicie wyczyścić cały dziennik aktywności, możesz jednym kliknięciem wyczyścić całą historię wyszukiwania i oglądania filmów, a następnie zastosować metodę opisaną w poprzedniej sekcji, aby indywidualnie usunąć inne aktywności.

Oto jak wyczyścić całą historię wyszukiwania na Facebooku:

W swoim dzienniku możesz widzieć posty i komentarze, ale nie możesz ich usuwać ani usuwać masowe usuwanie postów na Facebooku stamtąd. Zamiast tego musisz wykonać to zadanie za pomocą funkcji Zarządzaj postami, którą znajdziesz na stronie swojego profilu.

  1. Kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu.

    Zdjęcie profilowe podświetlone w prawym górnym rogu Facebooka.
  2. Kliknij Ustawienia i prywatność .

    Ustawienia i prywatność podświetlone w głównym menu Facebooka.
  3. Kliknij Dziennik aktywności .

    Dziennik aktywności wyróżniony w Ustawieniach i prywatności Facebooka.
  4. Kliknij Filmy, które oglądałeś .

    kiedy otworzyłem moje konto Google?
    Filmy wideo
  5. Kliknij Wyczyść historię oglądania wideo .

    Wyczyść historię oglądania wideo wyróżnioną w dzienniku aktywności na Facebooku.
  6. Kliknij Wyczyść historię oglądania wideo .

    Wyczyść historię oglądania wideo wyróżnioną w dzienniku aktywności na Facebooku.
  7. Kliknij Dom .

    Strona główna wyróżniona w dzienniku aktywności na Facebooku.
  8. Kliknij Historia wyszukiwania .

    Historia wyszukiwania wyróżniona w dzienniku aktywności na Facebooku.
  9. Kliknij Wyczyść wyszukiwania .

    Wyczyść wyszukiwania wyróżnione w dzienniku aktywności na Facebooku.

Kto może zobaczyć Twój dziennik aktywności?

Tylko Ty możesz zobaczyć swój dziennik aktywności, co oznacza, że ​​nie musisz się martwić, że ktoś będzie przeglądał Twój dziennik, aby zobaczyć, co zrobiłeś na Facebooku przez te lata. Jednak wiele działań, które śledzi dziennik aktywności, może pojawić się na Twojej osi czasu, aby wszyscy mogli je zobaczyć. Jeśli chcesz w ogóle uniemożliwić komukolwiek zobaczenie tych informacji, możesz dostosować ustawienia prywatności na Facebooku, aby ukryć określone działania przed wzrokiem ciekawskich.

Często zadawane pytania
  • Jak usunąć swoją aktywność w grupie na Facebooku?

    Idź do swojego Profil > Ustawienia i prywatność > Dziennik aktywności > Grupy, społeczności, wydarzenia i szpule > Działalność członkostwa w grupie > trzy kropki obok rzeczy, którą chcesz usunąć > Usuń swoją aktywność .

  • Jak usunąć dziennik aktywności na Facebooku na telefonie?

    Procedura usuwania dziennika aktywności w aplikacji mobilnej Facebook jest w zasadzie taka sama. Uzyskiwać Menu (trzy linie) > Ustawienia i prywatność > Skróty dotyczące prywatności > Zobacz swój dziennik aktywności > Wyświetl historię aktywności , aby zobaczyć listę swojej ostatniej aktywności.

    jak wyświetlić listę życzeń znajomych na Steam
  • Jak odzyskać usunięte posty na Facebooku?

    Do odzyskać usunięte posty na Facebooku , idź do swojego Profil > Ustawienia i prywatność > Dziennik aktywności > Śmieci . Wybierz post i wybierz Przywrócić .

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.