Główny Facebook Jak zbiorczo usuwać posty na Facebooku

Jak zbiorczo usuwać posty na Facebooku



Co wiedzieć

  • Przejdź do swojego profilu i wybierz Zarządzaj postami , znajdź posty, których już nie chcesz, i kliknij Następny > Usuń posty > Zrobione .
  • W aplikacji mobilnej wybierz Zarządzaj aktywnością , ustaw filtry, aby znaleźć posty, których nie chcesz, oraz Archiwum ich.

Oto jak usunąć jednocześnie wszystkie posty na Facebooku i zarchiwizować swoją aktywność za pomocą narzędzia Zarządzaj aktywnością w przeglądarce internetowej lub aplikacji mobilnej.

Masowe usuwanie postów za pomocą Facebooka w przeglądarce internetowej

Pierwszym krokiem do usunięcia starych postów na Facebooku jest wybranie postów, których już nie chcesz (maksymalnie 50 na raz). Można to zrobić na kilka sposobów, w tym filtrować posty, jeśli chcesz usunąć coś konkretnego.

  1. Przejdź do Facebook.com lub otwórz aplikację Facebook i zaloguj się na swoje konto. Wybierz swoje imię i nazwisko lub ikonę profilu na lewym górnym pasku bocznym lub na pasku menu, aby przejść do swojego profilu.

    Przycisk Profil na Facebooku
  2. Wybierać Zarządzaj postami znajduje się pod postem kompozytora.

    Przycisk Zarządzaj postami na Facebooku
  3. Wybierać Filtry aby zawęzić dostępne opcje. Możesz wybrać konkretne lata, autora posta, poziomy prywatności i elementy, w których Cię oznaczono.

    Skorzystaj z opcji filtrowania, aby znaleźć posty, które chcesz usunąć. Filtry są szczególnie przydatne do szybkiego wyszukiwania starych postów bez konieczności marnowania czasu na przewijanie osi czasu.

    Przycisk filtrów w oknie Zarządzaj postami
  4. Zaznacz kwadratowe pole wyboru w prawym górnym rogu dowolnej miniatury wpisu, który chcesz usunąć.

    Jednorazowo możesz usunąć maksymalnie 50 postów.

    Aby wyświetlić cały post na Facebooku.com, wybierz miniaturę posta. Pojawi się okno pokazujące cały post, dzięki czemu możesz podjąć decyzję, czy chcesz go zachować, czy usunąć.

    Pole wyboru w oknie Zarządzaj postami
  5. Po wybraniu wszystkich postów, które chcesz usunąć, wybierz Następny u dołu ekranu.

    Przycisk Dalej w Zarządzaj postami
  6. Wybierać Usuń posty , a następnie wybierz Zrobione .

    Usunięcie jest trwałe. Jeśli nie chcesz trwale usuwać tych postów, zamiast tego ukryj je, aby nie pojawiały się już na osi czasu Twojego profilu. Wybierać Ukryj posty na Facebooku.com lub dotknij Ukryj Z osi czasu w aplikacji. Aby odkryć te posty, przejdź do dziennika aktywności w swoim profilu, a następnie wybierz Ukryte na osi czasu patka.

    The

Jak zarządzać swoimi postami w aplikacji Facebook

W sekcji Zarządzaj w ustawieniach Facebooka możesz usuwać, archiwizować lub przywracać treści. Ta funkcja jest obecnie tylko dostępne w aplikacji mobilnej Facebook.

  1. Wybierz Menu ikona w prawym dolnym rogu ekranu.

  2. Wybierać Zobacz swój profil u góry następnego ekranu.

  3. Wybierać Więcej reprezentowane przez trzy kropki (...) pod Twoim zdjęciem profilowym.

    Menu Więcej na profilu na Facebooku
  4. Na liście Ustawienia profilu wybierz Dziennik aktywności .

  5. W górnej części dziennika aktywności wybierz Zarządzaj swoimi postami .

    Dziennik aktywności i nagłówki Zarządzaj swoimi postami w ustawieniach Facebooka
  6. Pojawi się lista Twoich postów.

    W górnej części dziennika aktywności wybierz Filtry i w razie potrzeby wybierz filtr, np. Kategorie lub Data.

  7. Wybierz pole wyboru obok treści, które chcesz zarchiwizować.

    W dowolnym momencie możesz przywrócić zarchiwizowaną zawartość, wybierając Archiwum w dzienniku aktywności, wybierając zawartość i wybierając Przywrócić . Jeśli jednak przeniesiesz treść do kosza, Facebook trwale ją usunie po 30 dniach.

  8. Wybierać Archiwum . Alternatywnie wybierz Śmieci aby usunąć zawartość.

    Pole wyboru i przyciski Archiwizuj na Facebooku

Nie możesz usunąć niektórych postów?

Możesz zauważyć, że podczas próby usunięcia niektórych postów opcja usuwania jest wyszarzona i możesz wybrać jedynie opcję ukrywania. Może się to zdarzyć w przypadku określonych postów, takich jak aktualizacje zdjęć profilowych, posty, które nie zostały utworzone przez Ciebie lub posty z określonymi ustawieniami prywatności.

W przypadku postów, których nie możesz usunąć za pomocą opcji zarządzania postami, możesz to zrobić usuń te posty pojedynczo . Znajdź posty na osi czasu, wybierz trzy kropki w prawym górnym rogu danego posta i wybierz Usuwać .

Zastanów się nad ograniczeniem w swoich ustawieniach liczby swoich wcześniejszych postów, tak aby poprzednie posty, które udostępniłeś znajomym, znajomym lub publicznie, zostały zmienione tak, aby były udostępniane tylko Twoim znajomym. Na Facebooku.com wybierz strzałkę w dół, a następnie wybierz Ustawienia > Prywatność > Ogranicz wcześniejsze posty . Wybierać Ogranicz wcześniejsze posty potwierdzać. To ustawienie nie jest dostępne w aplikacji mobilnej.

nie można kliknąć przycisku Start w systemie Windows 10
Jak usunąć swój dziennik aktywności na Facebooku Często zadawane pytania
  • Jak usunąć swoje konto na Facebooku?

    Aby trwale usunąć swoje konto na Facebooku, wybierz opcję trójkąt u góry Facebooka i wybierz Ustawienia i prywatność > Ustawienia > Twoje informacje na Facebooku . Wybierać Pogląd obok Dezaktywacja i usuwanie. Wybierać Usuń moje konto > Przejdź do usuwania konta > wejdźHasło do Facebooka> Kontynuować > Usuń konto .

  • Jak zmienić swoje imię i nazwisko na Facebooku?

    Aby zmienić swoją nazwę na Facebooku, wybierz trójkąt u góry Facebooka i wybierz Ustawienia i prywatność > Ustawienia > Nazwa > dokonaj zmian > Przejrzyj zmianę > Zapisz zmiany .

  • Jak usunąć kogoś ze znajomych na Facebooku?

    Aby usunąć kogoś ze znajomych na Facebooku, przejdź do tej osoby profil i wybierz Przyjaciele ikona u góry. Następnie wybierz Usuń przyjaciela . Użytkownik nie zostanie powiadomiony, gdy usuniesz go ze znajomych.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.