Główny Instagrama Jak usunąć „Sugestie dla Ciebie” na Instagramie

Jak usunąć „Sugestie dla Ciebie” na Instagramie



Co wiedzieć

  • W aplikacji pod Sugestie dla ciebie , Wybierz X w prawym górnym rogu dowolnej skrzynki użytkownika. Wybierać Widzieć wszystko aby szybko usunąć użytkowników.
  • Jeśli nie chcesz pojawiać się w nikim innym Sugestie dla ciebie opcji, przejdź do Instagram.com > zdjęcie profilowe > Ustawienia .
  • Następnie odznacz pole obok Podobne sugestie dotyczące kont i wybierz Składać . Pamiętaj, że to ustawienie nie jest dostępne z poziomu aplikacji.

W tym artykule wyjaśniono, jak usunąć jeden lub więcej Instagrama Użytkownicy „Sugestii dla Ciebie” z Twojego kanału, jeśli nie chcesz ich obserwować. Po usunięciu sugestii nie będziesz już wyświetlać monitu o obserwowanie tej osoby. Omawiamy również, jak zrezygnować z wyświetlania jako sugerowany użytkownik w kanałach innych osób.

Jak usunąć wiadomości na Instagramie

Jak usunąć sugerowanych użytkowników z Instagrama

Instagram stara się być pomocny, łącząc Cię z użytkownikami, których możesz chcieć obserwować, na podstawie wspólnych znajomych, osób z Twojej listy kontaktów i znajomych na Facebooku. Jeśli Instagram się myli, oto jak usunąć sugerowany kontakt.

  1. Otwórz aplikację Instagram lub przejdź do Instagram.com w przeglądarce internetowej na komputerze lub urządzeniu mobilnym i w razie potrzeby zaloguj się na swoje konto.

  2. Przewiń swój kanał główny, aż zobaczysz poziomą listę sugerowanych użytkowników oznaczonych etykietą Sugestie dla ciebie . Prawdopodobnie pojawi się blisko góry Twojego kanału, po pierwszym lub drugim najnowszym poście.

  3. Wybierz X w prawym górnym rogu dowolnego sugerowanego okna użytkownika. Sugestia natychmiast zniknie.

    skąd mam wiedzieć, jakiego mam barana?
  4. Opcjonalnie wybierz dowolne sugerowane zdjęcie profilowe lub nazwę użytkownika, aby przejść do jego profilu i sprawdzić, czy warto go obserwować. Jeśli zdecydujesz, że nie chcesz ich śledzić, wybierz opcję strzałka wstecz w lewym górnym rogu aplikacji (lub przycisku Wstecz w przeglądarce), aby wrócić, a następnie wybierz X .

    Instagram nie poprosi Cię o potwierdzenie, że chcesz usunąć sugerowanego użytkownika po wybraniu X , więc upewnij się, że chcesz je usunąć za pierwszym razem. Po zakończeniu nie ma możliwości cofnięcia tego.

  5. Aby przyspieszyć proces usuwania wielu sugerowanych użytkowników do obserwowania, wybierz Widzieć wszystko nad listą sugerowanych użytkowników. Spowoduje to przejście do nowej karty lub strony z oznaczoną pionową listą Wszystkie sugestie .

  6. Jeśli oglądasz Wszystkie sugestie w aplikacji wybierz X po prawej stronie dowolnego sugerowanego użytkownika, aby go usunąć. Umieszczenie ich na mniejszej, pionowej liście ułatwia i przyspiesza usuwanie wielu sugerowanych użytkowników.

    Usuwanie sugerowanych użytkowników

    Niestety, obok każdego sugerowanego użytkownika na stronie nie ma przycisku X Wszystkie sugestie lista podczas przeglądania na Instagramie.com. Jeśli chcesz usunąć sugerowanych użytkowników z tej zakładki, musisz to zrobić z poziomu aplikacji.

  7. Jeśli ostatecznie usuniesz wszystkich sugerowanych użytkowników na swoim Wszystkie sugestie listę z poziomu aplikacji, możesz odświeżyć kartę, aby zobaczyć listę nowych sugestii. Instagram będzie na bieżąco sugerował nowych użytkowników, których możesz obserwować.

Jak wyłączyć wyciszenie kogoś na Instagramie

Zrezygnuj z wyświetlania w sugestiach innych użytkowników

Jeśli nie chcesz, aby Twój profil pojawiał się w sekcji „Propozycje dla Ciebie” innych użytkowników, aby uniknąć wykrycia i obserwowania przez określone osoby, możesz wykluczyć z niego swoje konto. Po prostu uczynienie Twojego konta prywatnym nie zrobi tego automatycznie.

Możesz zrezygnować z sekcji Sugestie dla Ciebie w kanałach innych użytkowników, uzyskując dostęp do Instagrama z przeglądarki internetowej na komputerze lub urządzeniu mobilnym. Nie możesz tego zrobić z poziomu aplikacji.

Zapomniałem moje pytania bezpieczeństwa jabłko
  1. Przejdź do Instagram.com w przeglądarce internetowej na komputerze lub urządzeniu mobilnym i w razie potrzeby zaloguj się na swoje konto.

  2. Przejdź do swojego profilu wybierając ikona profilu w prawym górnym rogu w przeglądarce na komputery stacjonarne lub w dolnym menu w przeglądarce mobilnej.

    jak zdobyć klucz strumienia Twitch
    Ikona profilu na Instagramie
  3. Wybierać Ustawienia .

    Ustawienia Instagrama
  4. Przewiń w dół strony, aż zobaczysz Podobne sugestie dotyczące kont i odznacz to pole.

    Zrzut ekranu Instagram.com.

    Dzięki temu Instagram ma wykluczyć Twoje konto podczas polecania podobnych kont, które ludzie mogą chcieć obserwować.

  5. Wybierz kolor niebieski Składać przycisk, aby zapisać zmiany ustawień profilu.

13 porad i trików na Instagramie do wypróbowania Często zadawane pytania
  • Jak usunąć sugestie wyszukiwania na Instagramie podczas pisania?

    Nie ma konkretnego sposobu na usunięcie funkcji Instagrama polegającej na sugerowaniu wyników wyszukiwania podczas pisania w pasku wyszukiwania. Nawet po wyczyszczeniu historii wyszukiwania Instagram wyświetli sugestie, z których część może opierać się na Twojej wcześniejszej aktywności.

  • Jak pojawić się w czyichś sugestiach na Instagramie?

    Nie ma jednoznacznej metody pojawiania się w czyichś sugestiach na Instagramie. Aby zwiększyć swoje szanse na pojawienie się, używaj odpowiednich hashtagów, obserwuj podobne konta i publikuj wysokiej jakości treści. Upewnij się także, że masz publiczne konto na Instagramie, aby każdy mógł zobaczyć Twoje posty.

  • Jak wyczyścić pamięć podręczną Instagrama?

    Aby całkowicie wyczyścić pamięć podręczną Instagrama na iPhonie, musisz usunąć i ponownie zainstalować aplikację. Na urządzeniu z Androidem przejdź do Ustawienia > Aplikacje > Inne aplikacje i dotknij Instagrama . Obok Składowanie , wybierać Wyczyść pamięć podręczną . Pamiętaj, że aplikacja zostanie zresetowana, a wszystkie zapisane zdjęcia zostaną utracone.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.