Główny Wiadomości Jak sprawdzić, czy ktoś przeczytał Twoją wiadomość GroupMe?

Jak sprawdzić, czy ktoś przeczytał Twoją wiadomość GroupMe?



GroupMe to wygodne narzędzie, które pomaga organizować większe grupy osób. W przeciwieństwie do innych aplikacji do obsługi wiadomości tekstowych, które koncentrują się na rozmowach jeden na jednego.

Jak sprawdzić, czy ktoś przeczytał Twoją wiadomość GroupMe?

Zamiast tego skupia się głównie na rozmowach grupowych. Dlatego interfejs jest nieco inny, a niektóre funkcje mogą być nieco mylące lub nieistniejące.

Na przykład, jeśli chcesz wiedzieć, kto przeczytał Twoją wiadomość GroupMe, możesz być zaskoczony. Zdarza się, że to działa, ale częściej będziesz beznadziejnie szukał powiadomienia.

Kiedy możesz zobaczyć powiadomienie o przeczytaniu

Jest tylko jeden pewny sposób, aby upewnić się, że ktoś przeczytał Twoją wiadomość GroupMe. Dzieje się tak tylko wtedy, gdy korzystasz z bezpośredniej wiadomości.

Gdy wyślesz wiadomość bezpośrednią do użytkownika GroupMe, zobaczysz pod nią mały alert Wysłane. Oznacza to, że Twoja wiadomość trafiła do odbiorcy, ale nadal nie została otwarta.

Gdy inny użytkownik otworzy wiadomość i przeczyta ją, poniższy alert będzie zawierał komunikat Przeczytaj. W ten sposób będziesz wiedział, że odbiorca otworzył Twoją wiadomość.

jak sprawdzić, czy ktoś przeczytał wiadomość groupme

Podsumowując, GroupMe nie różni się zbytnio od innych aplikacji do obsługi wiadomości błyskawicznych. Każda z nich ma swoją metodę powiadamiania, że ​​wiadomość została przeczytana lub obejrzana.

A co z czatami grupowymi GroupMe?

Niestety nie ma sposobu, aby dowiedzieć się, kto przeczytał Twoją wiadomość na czacie grupowym GroupMe.

Narzędzie nie poinformuje Cię, który członek grupy widział wiadomość. To wada w porównaniu z innymi podobnymi aplikacjami do obsługi wiadomości błyskawicznych, takimi jak Messenger. Te aplikacje powiadamiają Cię, gdy każda osoba otrzyma wiadomość.

jakie jest znaczenie wąchania śmierci

Nie ma też realnego sposobu, aby to naprawić. Jeśli więc chcesz wiedzieć, czy dany członek grupy otrzymał wiadomość, spróbuj zamiast tego wysłać wiadomość bezpośrednią.

Jak wysłać wiadomość bezpośrednią w GroupMe?

Direct Message to prywatna rozmowa między Tobą a innym użytkownikiem GroupMe. Możesz go użyć, aby dowiedzieć się, czy dany użytkownik otrzymał i przeczytał Twoją wiadomość.

czy możesz dostać skrzynie od aram

Ponieważ GroupMe działa lepiej dla większej liczby użytkowników, konwersacje jeden na jednego są przesunięte z powrotem do drugiego planu. Dlatego nie jest łatwo uzyskać do niego dostęp.

Ale oto, co musisz zrobić.

  1. Otwórz ekran główny aplikacji GroupMe.
  2. Stuknij ikonę Menu (trzy poziome linie) w lewym górnym rogu aplikacji.
    wiadomości do grupy
  3. Wybierz menu Kontakty, aby otworzyć listę kontaktów.
    jeśli ktoś przeczyta twoją wiadomość w grupie
  4. Znajdź użytkownika, do którego chcesz wysłać wiadomość.
  5. Wpisz treść wiadomości.
  6. Wybierz Wyślij.

Istnieje również sposób na wysłanie bezpośredniej wiadomości do użytkownika, jeśli udostępniasz grupę.

  1. Otwórz grupę z żądanym użytkownikiem na ekranie głównym GroupMe.
  2. Stuknij przycisk Członkowie.
  3. Znajdź osobę, do której chcesz wysłać SMS-a.
  4. Stuknij jego zdjęcie profilowe (awatar).
  5. Wybierz opcję Wiadomość bezpośrednia z menu rozwijanego.

To przekieruje Cię do osobnej rozmowy z tym użytkownikiem. Pamiętaj też, że nie możesz wysyłać SMS-ów do użytkowników SMS-ów za pośrednictwem wiadomości bezpośrednich.

Czy możesz usunąć wiadomości, zanim inni je zobaczą?

GroupMe umożliwia ukrywanie wiadomości z Twojego urządzenia, ale nie możesz ich usunąć dla wszystkich. Jeśli więc wysłałeś coś, czego nie powinieneś, nie ma możliwości usunięcia tego. Inni użytkownicy i tak to zobaczą.

Jeśli chcesz ukryć te wiadomości lub rozmowy na swoim urządzeniu, możesz wykonać następujące czynności:

  1. Wybierz rozmowę, którą chcesz ukryć na ekranie głównym GroupMe.
  2. Poszukaj wiadomości, którą chcesz ukryć.
  3. Naciśnij i przytrzymaj tę wiadomość, aby uzyskać dostęp do menu (lub kliknij prawym przyciskiem myszy, jeśli używasz komputera).
  4. Stuknij Ukryj wiadomość.

Jeśli ukryjesz ostatnią wysłaną wiadomość, nie będziesz w stanie sprawdzić, czy widział ją inny użytkownik.

Ale ponieważ wszystkie wiadomości pozostają w bazie danych, możesz je odkryć.

  1. Dotknij awatara indywidualnego użytkownika.
  2. Wybierz Ustawienia.
  3. Stuknij opcję Odkryj wiadomości.

Spowoduje to wyświetlenie wszystkich wiadomości z rozmowy, które wcześniej ukryłeś.

Często Zadawane Pytania

Jak wyłączyć potwierdzenia odczytu w GroupMe?

Jeśli nie chcesz, aby inny użytkownik wiedział o Twoich interakcjach z jego wiadomościami, możesz wyłączyć potwierdzenia odczytu dla czatów GroupMe. W lewym górnym rogu dotknij trzech poziomych linii. Stamtąd dotknij „Ustawienia”. Na koniec przewiń do opcji Potwierdzenia odczytu i wyłącz tę opcję.

jak zmienić kolor czcionki w pdf

Jest to również wyjaśnienie sytuacji, w których nie możesz zobaczyć potwierdzeń innej osoby po wysłaniu jej wiadomości czatu. Jeśli użytkownik ma wyłączoną tę opcję, nie możesz zobaczyć jego rachunków.

Nie widzę potwierdzeń przeczytania innej osoby. Czy mnie zablokowali?

Niestety nie ma sposobu, aby upewnić się, czy inny użytkownik Cię zablokował. Jeśli nie widzisz potwierdzenia przeczytania, ale inny użytkownik odpowie na Twoją wiadomość, możesz być pewien, że nie zostałeś zablokowany, inny użytkownik ma wyłączoną funkcję.

Jeśli jednak druga osoba nie odpowiada, tak naprawdę nie ma sposobu, aby powiedzieć w ten czy inny sposób. Dzieje się tak, ponieważ gdy użytkownik Cię zablokuje, nadal możesz zobaczyć jego wiadomości w grupach. Niektórzy użytkownicy stwierdzili, że gdy próbują wysłać wiadomość do kontaktu, który ich zablokował, wiadomość znika po kilku minutach. Ale nie byliśmy w stanie tego powtórzyć w maju 2021 roku.

Zwróć uwagę na swoje wiadomości

Podsumowując, GroupMe to świetne narzędzie do organizowania większych grup, ale zauważalny jest brak niektórych funkcji.

Brak opcji Widziany dla rozmów grupowych może zniechęcić wielu użytkowników. Jeśli jesteś jednym z tych, którzy wolą znać status wiadomości, możesz przełączyć się do innej aplikacji.

Co sądzisz o funkcjach GroupMe? Czy brak opcji Widziany jest dobrą czy złą rzeczą? Podziel się swoją opinią w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.