Główny Usługi Przesyłania Strumieniowego Jak wyłączyć autoodtwarzanie w YouTube

Jak wyłączyć autoodtwarzanie w YouTube



Ze względu na całą dostępną zawartość niestety zbyt łatwo jest wejść do króliczej nory filmów na YouTube i stracić poczucie czasu. Jeszcze łatwiej jest zostać wciągniętym, jeśli pozwolisz funkcji autoodtwarzania platformy – która pozwala na automatyczne odtwarzanie powiązanych filmów – pozostać włączona podczas oglądania filmów.

Jak wyłączyć autoodtwarzanie w YouTube

Funkcja autoodtwarzania YouTube jest domyślnie włączona, więc musisz fizycznie zdecydować o jej wyłączeniu, jeśli stanie się to problemem.

Ponadto, chociaż funkcja ma na celu odtwarzanie filmów związanych z tym, który właśnie obejrzałeś, niektórzy użytkownicy uważają, że zbyt często mija się z celem. W tym artykule pokażemy, jak wyłączyć autoodtwarzanie w YouTube.

Jak wyłączyć autoodtwarzanie w YouTube – na różnych urządzeniach

Funkcja autoodtwarzania YouTube została wprowadzona dla użytkowników w 2015 roku i jest dostępna na wszystkich urządzeniach obsługujących YouTube. Dotyczy to komputerów z systemem Windows, Mac i Chromebook. Po kliknięciu filmu YouTube automatycznie ustawi podobny film do odtworzenia po zakończeniu pierwszego.

Na przykład, jeśli oglądasz teledysk, funkcja autoodtwarzania ustawi w kolejce utwór tego samego wykonawcy. Może to być wygodna opcja, jeśli nie chcesz wyszukiwać na urządzeniu nowego utworu do odtworzenia za każdym razem, gdy film się kończy.

Jednak może być denerwujące, jeśli YouTube dokona złego wyboru. Zobaczmy więc, jak możesz wyłączyć autoodtwarzanie w YouTube na swoim komputerze za pomocą dowolnej z dostępnych przeglądarek:

  1. Otwórz YouTube w dowolnej przeglądarce i kliknij dowolny film.
  2. Gdy film zacznie się odtwarzać, najedź kursorem na film.
  3. Zobaczysz ikonę Odtwórz, którą można przełączać w lewo lub w prawo w prawym dolnym rogu ekranu wideo.
  4. Jeśli najedziesz na niego kursorem, pojawi się małe okienko z informacją, że autoodtwarzanie jest włączone.
  5. Przełącz przełącznik, a pojawi się przycisk wyłączania, informujący, że autoodtwarzanie jest wyłączone.

Pamiętaj, że YouTube niedawno zaktualizował tę funkcję, a poza filmem, w prawej górnej części ekranu, znajdował się przełącznik autoodtwarzania. Jeśli przyzwyczaiłeś się do tego, nie martw się, funkcja nadal istnieje. Właśnie został przeniesiony.

czy możesz usunąć wiadomość snapchat?
YouTube Jak wyłączyć autoodtwarzanie

Jak wyłączyć autoodtwarzanie w YouTube na iOS i Androida

Funkcja autoodtwarzania jest dostępna również na urządzeniach mobilnych – smartfonach i tabletach. Niezależnie od tego, czy jesteś użytkownikiem Androida czy iPhone'a, proces wyłączania Autoodtwarzania będzie taki sam:

  1. Uruchom aplikację YouTube na swoim urządzeniu.
  2. Odtwórz dowolny film, jaki chcesz.
  3. Stuknij w wideo, a w prawym górnym rogu zobaczysz przełącznik Autoodtwarzanie.
  4. Stuknij przełącznik, a automatycznie zmieni się z Wł. na Wył.

To wszystko. Teraz nie będziesz mieć automatycznie odtwarzanych filmów z YouTube na urządzeniu mobilnym.

Jak wyłączyć autoodtwarzanie w YouTube Music

YouTube Music to usługa przesyłania strumieniowego, która umożliwia użytkownikom słuchanie całej ulubionej muzyki z YouTube na podstawie ich preferencji. Platforma automatycznie ustawi w kolejce listę utworów do odtworzenia, gdy zaczniesz słuchać muzyki.

Nie ma sposobu na wyłączenie tej funkcji. W najlepszym razie możesz kliknąć pojedynczy utwór i poprosić o odtworzenie go w pętli. Możesz to zrobić, klikając funkcję Powtórz jeden w prawym dolnym rogu ekranu.

Jak wyłączyć autoodtwarzanie na liście odtwarzania YouTube

Podobnie jak w przypadku YouTube Music, nie możesz wyłączyć autoodtwarzania w YouTube po kliknięciu playlisty YouTube. W rzeczywistości koncepcja list odtwarzania polega na odtwarzaniu filmów kolejno lub losowo.

Jak wyłączyć autoodtwarzanie w YouTube TV

Jeśli masz subskrypcję YouTube TV, możesz również wyłączyć funkcję autoodtwarzania, jeśli nie masz z niej żadnego zastosowania. Oto jak to robisz:

  1. Zaloguj się na swoje konto YouTube TV.
  2. Kliknij swoje zdjęcie profilowe po prawej stronie ekranu.
  3. Kliknij Ustawienia.
  4. Kliknij opcję Autoodtwarzanie przy starcie i włącz lub wyłącz ją według własnego uznania.
Autoodtwarzanie na Youtube

Dodatkowe często zadawane pytania

Jak zatrzymać odtwarzanie filmów z YouTube podczas przewijania?

Kilka lat temu YouTube wprowadził funkcję odtwarzania, która pozwala użytkownikom oglądać podgląd filmów podczas przewijania ekranu głównego. Generują również napisy, dzięki czemu masz lepsze pojęcie o tym, o czym są filmy. Może to jednak wpłynąć na Wi-Fi i dane, więc możesz je wyłączyć. Oto jak:

jak dodać grę na discord

• Otwórz aplikację YouTube i przejdź do Ustawień.

• Wybierz Ogólne, a następnie Wyciszone odtwarzanie na źródłach.

• Wybierz Wyłączony.

Spowoduje to wyłączenie automatycznego odtwarzania podczas przewijania. Możesz także wybrać opcję tylko Wi-Fi, aby upewnić się, że działa tylko wtedy, gdy masz połączenie z siecią bezprzewodową, a nie podczas korzystania z danych telefonu.

Jakie są zalety i wady pozostawienia włączonej autoodtwarzania?

Pamiętaj, że niezależnie od tego, czy zdecydujesz się opuścić funkcję autoodtwarzania, to ustawienie będzie stosowane za każdym razem, gdy korzystasz z platformy, niezależnie od urządzenia.

Może się zdarzyć, że włączenie autoodtwarzania jest bardzo przydatne. Na przykład słuchanie kolejnych odcinków podcastów. Innym razem pozwolenie YouTube na automatyczne wybranie następnego filmu nie będzie dobrym pomysłem. Docelowo będzie to zależeć od użytkownika i jego własnych preferencji.

Wyłącz autoodtwarzanie w YouTube

Czy powinieneś pozwolić YouTube wybrać za Ciebie?

YouTube domyślnie włącza funkcję autoodtwarzania, ponieważ chce, aby użytkownicy spędzali jak najwięcej czasu na platformie. Oznacza to więcej subskrypcji, więcej reklam i ostatecznie większe przychody dla firmy.

I spójrzmy prawdzie w oczy, YouTube ma tyle treści. Każdy znajdzie coś dla siebie, a autoodtwarzanie może po prostu zadziałać świetnie. Ale jeśli chcesz to wyłączyć, teraz wiesz, jak to zrobić.

Czy włączasz lub wyłączasz autoodtwarzanie? Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.