Główny Inny Jak wyłączyć automatyczne logowanie w Google Chrome

Jak wyłączyć automatyczne logowanie w Google Chrome



Wcześniej podczas korzystania z przeglądarki Chrome użytkownicy mogli logować się w różnych witrynach Google, takich jak Gmail , Dokumenty Google lub dysk Google bezmusisz zalogować się do samej przeglądarki Chrome.

Jednak począwszy od wersji 69 Chrome, Google po cichu wprowadził funkcję automatycznego logowania, która automatycznie loguje Cię do Chrome po zalogowaniu się do usługi Google, takiej jak Gmail.

Było to frustrujące dla wielu użytkowników, ponieważ niektórzy wolą używać tylko konta lokalnego w Chrome i osobno korzystać z usług Google. W niektórych przypadkach mogą udostępniać przeglądarkę innym użytkownikom i nie chcieć nieoczekiwanie opuszczać swojego konta zalogowanego. Wielu użytkowników uważa, że ​​nie można wyłączyć tej funkcji automatycznego logowania. Na szczęście Google posłuchało opinii użytkowników dbających o prywatność i włączyło opcję wyłączenia automatycznego logowania wraz z wydaniem Chrome 70.

jak zmienić miejsce, w którym iTunes przechowuje kopie zapasowe

W tym artykule pokażemy, jak wyłączyć automatyczne logowanie w Google Chrome.

Wyłącz automatyczne logowanie Chrome na pulpicie Your

Najpierw upewnij się, że korzystasz z Chrome 70 lub nowszego. Możesz sprawdzić swoją wersję Chrome, wybierając Chrom menu rozwijane, a następnie wybierając O google chrome .

Alternatywnym sposobem na znalezienie wersji Chrome jest przeciągnięcie ikony z trzema kropkami w prawym górnym rogu i wybranie Wsparcie następnie O google chrome .

Następnie poprowadzi Cię do ekranu pokazującego wersję Twojej przeglądarki Google Chrome.

Aby wyłączyć automatyczne logowanie w przeglądarce Google Chrome na komputerze, postępuj zgodnie z tymi instrukcjami:

jak przesyłać zdjęcia z iPhone'a na komputer przez bluetooth?
  1. Wybierz Chrom menu rozwijane w lewym górnym rogu okna przeglądarki
  2. Wybierz Preferencje z menu rozwijanego
  3. Przewiń w dół, a następnie kliknij zaawansowane aby rozszerzyć opcje
  4. Przełącz Zezwalaj na logowanie przez Chrome w pozycji wyłączonej
  5. Kliknij Wyłączyć aby potwierdzić, że chceszWyłącz synchronizację i personalizację

wyłącz automatyczne logowanie w Chrome

.

Aby sprawdzić, czy to zadziałało, zamknij, a następnie ponownie otwórz Chrome. Po wyłączeniu automatycznego logowania w Chrome możesz logować się w witrynach Google, takich jak Gmail czy Dokumenty, i, podobnie jak w starszych wersjach Chrome, pozostać wylogowanym z przeglądarki.

Wyłącz automatyczne logowanie w Chrome na Androida

Domyślnie aplikacja Google Chrome na urządzenia z Androidem włącza funkcję automatycznego logowania. Możesz jednak wyłączyć go ręcznie, wykonując następujące czynności.

  1. Otwórz aplikację Google Chrome.
  2. Stuknij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu ekranu.
  3. Następnie dotknij Ustawienia.
  4. Stuknij w Hasła.
  5. Stuknij pole wyboru obok opcji Automatyczne logowanie, aby usunąć znacznik wyboru.

Pamiętaj, że automatyczne logowanie wydaje się być domyślnie włączone w obecnej wersji Chrome, więc chociaż możesz je wyłączyć, musisz to zrobić podczas konfigurowania nowej przeglądarki, aby uniknąć przypadkowego połączenia konta .

Istnieją zalety funkcji automatycznego logowania, takie jak synchronizacja historii i zakładek między urządzeniami i komputerami. Może się to przydać i zaoszczędzić czas na logowanie, więc zawsze możesz ponownie włączyć automatyczne logowanie, jeśli chcesz skorzystać z tych funkcji.

Czy masz jakieś wskazówki lub porady dotyczące poprawy prywatności w Google Chrome? Jeśli tak, powiedz nam o tym w komentarzach poniżej!

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.