Główny Wiadomości Jak odblokować kogoś na Messengerze

Jak odblokować kogoś na Messengerze



Facebook Messenger stał się jedną z najpopularniejszych aplikacji do czatowania. Jak można by się spodziewać po tak popularnej platformie, możesz blokować i odblokowywać innych użytkowników. Chociaż możesz blokować innych użytkowników na Facebooku, Facebook Messenger oferuje również tę funkcję niezależnie od serwisu społecznościowego.

Jak odblokować kogoś na Messengerze

Jeśli przypadkowo zablokujesz kogoś w komunikatorze Facebook lub wybaczyłeś mu niedyskrecje, możesz go łatwo odblokować. Oto krótki przewodnik, jak odblokować kogoś na Messengerze, obejmujący iOS, Androida i przeglądarki internetowe.

Urządzenia mobilne (iOS i Android)

Facebook Messenger jest dostępny jako aplikacja na urządzenia z systemem Android i iOS. Interfejs jest dość podobny na iOS i Androidzie. Istnieją jednak pewne niewielkie różnice.

Jak odblokować kogoś na iOS

Użytkownicy iPhone'a i iPada mogą wykonać następujące kroki, aby odblokować innego użytkownika na Facebook Messenger:

  1. Otwórz Facebook Messenger i dotknij ikony swojego profilu w lewym górnym rogu.
  2. Stuknij w Prywatność .
  3. Stuknij w Zablokowane konta .
  4. Stuknij konto, które chcesz odblokować.
  5. Stuknij w Odblokuj wiadomości i połączenia .

Podobnie jak w przypadku większości rzeczy na iOS, wykonanie kroków, aby kogoś odblokować, nie zajmuje dużo czasu.

czy istnieje tryb ciemny dla facebooka?

Android

Jeśli masz telefon lub tablet z Androidem i aplikacją Facebook Messenger, wykonaj następujące kroki, aby kogoś odblokować:

  1. Otwórz Facebook Messenger i dotknij ikony swojego profilu w prawym górnym rogu.
  2. Przewiń w dół do Preferencje nagłówek i dotknij Prywatność .
  3. Stuknij w Zablokowane konta .
  4. Stuknij konto, które chcesz odblokować.
  5. Stuknij w Odblokuj wiadomości i połączenia .

Jak widać, proces odblokowywania jest dość uproszczony zarówno dla użytkowników iOS, jak i Androida.

Metoda przeglądarki

Jeśli wolisz wersję przeglądarki Facebook Messenger, możesz wykonać następujące kroki, aby odblokować konto:

jak ominąć filtr czatu roblox
  1. Użyj tego linku, aby zaloguj się bezpośrednio do Facebook Messenger . Możesz także otworzyć Facebooka, stuknij ikonę Messenger w prawym górnym rogu.
  2. Stuknij w trzy poziome kropki w wyskakującym okienku. Następnie dotknij Ustawienia blokowania .
  3. Zobaczysz listę użytkowników, których zablokowałeś na Facebooku. Ale jeśli przewiniesz w dół, zobaczysz listę użytkowników, których zablokowałeś na Messengerze. Uzyskiwać Odblokować obok użytkownika, którego chcesz usunąć z tej listy.

Przeglądarka internetowa nieco bardziej komplikuje odblokowywanie kont niż wersja aplikacji Facebook Messenger. Ale kiedy już to opanujesz, jest to dość łatwe.

Jak zablokować kogoś na Messengerze

Oto krótkie podsumowanie, jak zablokować użytkownika na Messengerze.

Aplikacja Messenger

Uzyskaj dostęp do czatów i przejdź do tego, który chcesz zablokować. Wprowadź wątek czatu i dotknij zdjęcia profilowego osoby, którą chcesz zablokować. Następnie przesuń palcem w dół i dotknij Zablokuj, aby uzyskać więcej opcji.

blok

Wybierać Zablokuj na Messengerze w następnym oknie i potwierdź swój wybór w wyskakującym okienku. Pamiętaj, że ta akcja nie blokuje tej osoby na Facebooku.

Innym sposobem, aby to zrobić, jest dotknięcie swojego zdjęcia profilowego w Czatach, wybranie Osoby, a następnie Zablokowane. Stuknij Dodaj kogoś i wybierz osobę spośród swoich kontaktów.

Ważna uwaga

Nie ma opcji blokowania wiadomości ze stron i profili komercyjnych; przynajmniej nie nazywa się Block. Po dotknięciu obrazu profilu strony zobaczysz Odbieraj powiadomienia i Odbieraj wiadomości. Stuknij przycisk obok opcji Odbieraj wiadomości, aby ją wyłączyć.

odbierać wiadomości

Metoda przeglądarki

Istnieją dwa sposoby zablokowania osoby na Messengerze tutaj. Przejdź do zakładki Blokowanie (jak opisano powyżej) i wprowadź nazwę kontaktu w polu obok Blokuj wiadomości od.

Inną opcją jest kliknięcie ikony Messengera, wybranie wątku czatu, który chcesz zablokować, i kliknięcie ikony koła zębatego. Wybierz Zablokuj i gotowe.

Często Zadawane Pytania

Jeśli masz więcej pytań dotyczących odblokowywania użytkowników na Facebook Messengerze, czytaj dalej.

Jeśli zablokuję kogoś na Facebooku, to czy blokuje go też na Messengerze?

Tak. Jeśli zdecydujesz się zablokować kogoś na Facebooku, automatycznie zablokujesz go również na Facebook Messengerze. Jeśli jednak zdecydujesz się zablokować kogoś za pośrednictwem Messengera, niekoniecznie oznacza to, że jest on zablokowany na Facebooku.

Czy moje wiadomości pojawią się ponownie po odblokowaniu kogoś?

Jeśli zablokujesz kogoś na Messengerze, nadal będziesz widzieć wszystkie wysłane i odebrane wiadomości. Oznacza to, że nadal możesz zobaczyć wszystko po odblokowaniu innego użytkownika.

Opcja „ Odblokuj wiadomości i połączenia „ jest wyszarzone. Co się dzieje?

Jeśli wykonałeś powyższe kroki, ale przycisk „Odblokuj wiadomości i połączenia” jest wyszarzony, to dlatego, że zablokowałeś je na Facebooku, a nie tylko ich wiadomości i połączenia. Możesz dotknąć opcji „Odblokuj na Facebooku”, aby ponownie zacząć komunikować się z drugą osobą.

Zablokuj, Zapas, Odblokuj

Więc, jak myślisz, kto zasługuje na zablokowanie lub odblokowanie? Podziel się swoimi doświadczeniami z resztą społeczności.

jak sprawdzić, czy ktoś jest aktywny na instagramie

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.