Główny Media społecznościowe Jak ukryć swoją historię Snapchata

Jak ukryć swoją historię Snapchata



Ku rozczarowaniu każdego nastolatka, Snapchat staje się coraz bardziej popularny wśród dorosłych. Oczywiście aplikacja zaprojektowana do wyświetlania bardziej osobistych aspektów Twojego życia może sprawić, że dorośli będą mieli kłopoty, na przykład z szefami, współpracownikami, byłymi partnerami i nie tylko. Ponieważ ludzie coraz bardziej przejmują się swoim publicznym i profesjonalnym wizerunkiem w aplikacji, Snapchat powinien zacząć szukać bardziej wyrafinowanych sposobów ochrony prywatności. W międzyczasie możesz zrobić kilka rzeczy, aby niechciane osoby nie wścibowały w twoje zdjęcia.

włącz pliki offline Windows 10
  Jak ukryć swoją historię Snapchata

Twoja historia na Snapchacie to repozytorium snapów, które chcesz, aby ludzie mogli oglądać w wolnym czasie. Wszystkie Snapy przesłane w „Mojej historii” trwają 24 godziny zanim znikniesz, i możesz edytuj, kto może zobaczyć Twoją historię Snapchata . Wykonaj następujące kroki z aparatu Snapchata.

  1. Stuknij w swoje 'profil' ikonę w lewym górnym rogu. Jeśli użyjesz „Bitmoji”, zamiast tego będzie wyglądać jak twoje bitmoji.
  2. Stuknij ikonę „koła zębatego” (Ustawienia) w prawym górnym rogu.
  3. Przewiń w dół i wybierz „Zobacz moją historię” pod hasłem „Kto może…”
  4. Wybierz jedną z trzech dostępnych opcji.

Możesz pozwolić wszystkim zobaczyć Twoją historię . Innymi słowy, każdy, kto zdecyduje się za tobą podążać (niezależnie od tego, czy go znasz, czy nie), będzie mógł zerknąć.

Możesz zezwolić tylko znajomym na przeglądanie Twojej historii. Ten scenariusz oznacza, że ​​ludzie muszą Cię obserwować ORAZ Ty musisz ich obserwować, zanim będą mogli zobaczyć Twoją historię Snapchata.

Możesz dostosować, kto może, a kto nie może wyświetlać Twojej historii z listy „Znajomi”. Jeśli wybierzesz tę opcję, dotknij imion znajomych, których NIE CHCESZ widzieć w swojej historii Snapchata.

Jak ukryć wszystkie zatrzaski

Nie musisz ukrywać wszystkich swoich snapów. Wysyłając Snap w tradycyjny sposób, możesz wybrać osoby z listy kontaktów. Ta lista zawiera przyjaciół i niektórych obserwujących. Obserwatorzy, którzy nie są znajomymi i ustawili prywatność swoich kontaktów na „tylko znajomi”, nie pojawią się na tej liście.

Jak ukryć snapy innej osoby

Może jesteś tutaj, ponieważ masz dość oglądania ciągłych aktualizacji kogoś innego. Nie chcesz przestać ich obserwować, ponieważ lubisz od czasu do czasu zerknąć na ich historię. Co robisz? Jeśli nie są twoimi przyjaciółmi w aplikacji (innymi słowy, nie śledzą cię z powrotem), możesz łatwo uniemożliwić im „przyciąganie” cię bez zaprzestania ich obserwowania.

jak włączyć mikrofon w fortnite
  1. Stuknij w swoje 'profil' ikonę w lewym górnym rogu. Jeśli użyjesz Bitmoji, zamiast tego będzie wyglądać jak Twoje bitmoji.
  2. Stuknij w 'bieg' ikonę (Ustawienia) w prawym górnym rogu.
  3. Przewiń w dół i wybierz 'Skontaktuj się ze mną' w sekcji „KONTROLA PRYWATNOŚCI”.
  4. Wybierać 'Przyjaciele' Lub „Przyjaciele i kontakty”. W tym przypadku nie ma możliwości wyodrębnienia konkretnych użytkowników.

Powiedzmy, że nie chcesz tego robić. Masz wielu obserwujących, których nie obserwujesz, i lubisz otrzymywać od nich okazjonalne przystawki. Jak możesz powstrzymać tego jednego użytkownika przed „zatrzaśnięciem” Cię? Odpowiedź jest prosta. Blokujesz je.

  1. Stuknij w swoje ikonę „profilu” w lewym górnym rogu narożnik. Jeśli użyjesz Bitmoji, zamiast tego będzie wyglądać jak Twoje bitmoji.
  2. Wybierać 'Dodaj znajomych.'
  3. Wyszukaj ich nazwę na Snapchacie.
  4. Stuknij w ich 'profil' Ikona.
  5. Stuknij w „pozioma elipsa” (trzy poziome kropki) w prawym górnym rogu ekranu.
  6. Wybierać „Zarządzaj przyjaźnią”.
  7. Wybierać 'Blok.'

Teraz nie będziesz już otrzymywać wiadomości od wybranej osoby. Nawiasem mówiąc, oni też nie zobaczą żadnego z twoich snapów.

Ukrywanie często zadawanych pytań dotyczących historii Snapchata

Czy użytkownicy Snapchata mogą stwierdzić, czy zostali zablokowani?

Żadne powiadomienia nie są wyświetlane, jeśli kogoś zablokujesz lub ukryjesz przed nim swoją historię. Dlatego nie będzie to od razu widoczne. Ale zdeterminowany użytkownik może użyć sztuczek, aby wywnioskować, że został zablokowany. A jeśli ukryjesz przed nimi swoją historię? Cóż, nie będą mogli zobaczyć Twojej historii Snapchata. Więc przypuszczamy, że pomyślą, że coś jest nie tak. Lepiej zacznij wymyślać dobre wyjaśnienia.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.