Główny Media społecznościowe Jak wyłączyć widoki profilu w TikTok

Jak wyłączyć widoki profilu w TikTok



TikTok to widoczność, obecność, interakcja i wyświetlenia. Są jednak chwile, kiedy chciałbyś zachować osobistą anonimowość podczas korzystania z platformy i odwiedzania innych profili, zwłaszcza konkurencji. TikTok ma świetną funkcję, która pozwala ukryć widoki profilu, dzięki czemu możesz sprawdzić dowolny profil, tak aby twórca tego nie widział i nie znał Twojej tożsamości.

  Jak wyłączyć widoki profilu w TikTok

W tym artykule wyjaśniono, jak wyłączyć historię przeglądania profilu TikTok.

Wyłączanie historii przeglądania profilu w TikTok

Tę funkcję TikTok można włączyć lub wyłączyć w ustawieniach konta, dzięki czemu będziesz mógł zobaczyć różne konta TikTok, które szpiegowały Twój profil. Tylko konta TikTok z włączoną tą funkcją, które szpiegowały Twój profil w ciągu 30 dni, zostaną pokazane w historii wyświetleń profilu. Wszyscy posiadacze kont TikTok, którzy włączyli tę funkcję, również zobaczą, że sprawdziłeś ich profil.

Wykonaj następujące kroki, aby wyłączyć historię przeglądania profilu w TikTok:

  1. Otwórz aplikację TikTok i kliknij „Profil” w prawym dolnym rogu ekranu.
  2. Kliknij ikonę „Trzyliniowe menu” w prawym górnym rogu.
  3. Kliknij „Ustawienia i prywatność”.
  4. Kliknij „Prywatność”, a następnie „Widoki profili”.
  5. Kliknij ikonę przełączania znajdującą się obok „Historii przeglądania profilu” i włącz ją lub wyłącz. Domyślnie będzie to ustawione na „Wyłączone”.

Jeśli chcesz włączyć lub wyłączyć historię wyświetleń profilu na stronie wyświetleń profilu, wykonaj następujące czynności:

  1. Otwórz aplikację TikTok i wybierz „Skrzynka odbiorcza” u dołu ekranu.
  2. Kliknij powiadomienie informujące, że ktoś przeglądał Twój profil.
  3. Na stronie „Widoki profilu” wybierz ikonę „Ustawienia” w prawym górnym rogu.
  4. Wybierz ikonę przełączania obok „Historii wyświetlania profilu” i włącz ją lub wyłącz.

Inne powody, dla których warto wyłączyć historię przeglądania profilu w TikTok

  • Zapobieganie niechcianym interakcjom – gdy ludzie zobaczą, że przeglądałeś ich profil TikTok, mogą chcieć z Tobą wchodzić w interakcje z jakiegokolwiek powodu, zwłaszcza twórcy kont reklamujący firmę lub usługi, a nawet oszuści. Wyłączenie historii przeglądania profili zapewnia większy spokój podczas przeglądania profili kont, co do których nie jesteś przekonany, czy są wiarygodne. Poza tym, spójrzmy prawdzie w oczy, nie chcesz, aby ktoś, z kim tak naprawdę się nie komunikujesz, skontaktował się z tobą po tym, jak zobaczył, jak sprawdzasz jego profil.
  • Mniejsza presja społeczna – media społecznościowe wywołują niepokój u wielu osób, a myśl o tym, że ich profile są oglądane przez innych na TikTok, może wywierać na nich presję. Wyłączenie tej funkcji pomaga tym użytkownikom przeglądać profile twórców bez stresu ze strony twórców, którzy wiedzą, że to zrobili.

Co się dzieje, gdy wyłączysz historię przeglądania profilu

Oto, co się stanie, gdy wyłączysz historię przeglądania profilu TikTok:

jak szukać konkretnych stron internetowych
  • Po 30 dniach Twoja lista wyświetleń profilu zostanie zresetowana. Jeśli Twoje widoki profili pozostaną wyłączone przez 30 dni z rzędu, wcześniejsze widoki profili zostaną usunięte z list widoków profili innych użytkowników. Jest to przydatne, jeśli chcesz zacząć od nowa lub ukryć historię przeglądania poprzedniego profilu.
  • Twoje konto zostanie usunięte z list odwiedzających. Po wyłączeniu historii przeglądania profilu Twoje zdjęcie profilowe i imię i nazwisko nie będą widoczne na listach odwiedzających inne konta. A kiedy sprawdzasz czyjś profil, gdy wyłączyłeś widoki profilu, ta osoba nie zobaczy, że sprawdziłeś jej profil.

Inne sposoby anonimowego przeglądania profili

  • Aby anonimowo przeglądać profile TikTok, wyłącz historię wyświetleń profilu, sprawdź profil, który chcesz wyświetlić, a następnie ponownie włącz historię wyświetleń profilu.
  • Odwiedź TikTok bez użycia konta. Użytkownik konta nie będzie mógł zobaczyć, że sprawdziłeś jego profil.
  • Jeśli miałeś włączone widoki profilu TikTok, kiedy sprawdzałeś czyjś profil, a potem zdecydowałeś, że wolisz, aby ta osoba nie wiedziała, że ​​widziałeś jej profil, możesz szybko wyłączyć widoki profilu, a Twoje imię i nazwisko nie będzie wyświetlane w swoich widokach profili. TikTok pokazuje tylko tych widzów, którzy w dowolnym momencie włączyli widok swojego profilu.

Jeśli ponownie go włączyłeś, ale historia przeglądania Twojego profilu nie jest wyświetlana

Być może zdecydowałeś, że chcesz wrócić do przeglądania historii przeglądania swojego profilu TikTok, ale odkrywasz, że ta funkcja nie działa tak, jak powinna.

Oto kilka opcji do wypróbowania, które mogą rozwiązać ten problem:

  • Sprawdź, czy spełniasz wymagania
  • Spróbuj zaktualizować aplikację
  • Wyloguj się, a następnie zaloguj
  • Upewnij się, że serwery TikTok działają

Jeśli wypróbowałeś to wszystko, ale nadal nie widzisz historii wyświetleń swojego profilu TikTok, musisz skontaktować się z Wsparcie TikToka do pomocy.

Wady wyłączania historii wyświetleń profilu

Jeśli jesteś twórcą, który przy tworzeniu odpowiednich treści w dużej mierze polega na spostrzeżeniach odbiorców, stracisz dostęp do tych informacji od osób odwiedzających Twój profil. Może to utrudnić dostosowanie treści do preferencji widzów.

Podejmując decyzję o wyłączeniu historii przeglądania profilu TikTok, musisz wziąć pod uwagę swoje priorytety. Jeśli Twoim głównym priorytetem jest prywatność, wyłączenie tej funkcji zapewni Ci to podczas przeglądania różnych profili TikTok. Ale jeśli chcesz nawiązać kontakt z odbiorcami i chcesz uzyskać wgląd w to, co działa dobrze, musisz rozważyć włączenie historii wyświetleń profilu, aby móc to zrobić.

Szpieguj ze spokojem

Funkcja historii wyświetleń profilu na TikTok pozwala zobaczyć wszystkie konta, które sprawdziły Twój profil, i pozwala im zobaczyć, czy sprawdziłeś też ich. I chociaż może to być świetne dla użytkowników, którzy śledzą zaangażowanie i dane demograficzne odbiorców w swoich treściach, może to być ogromnym stresem lub irytacją dla osób, które wolą anonimowość podczas przeglądania profili TikTok.

Jeśli chcesz widzieć profile TikTok anonimowo, musisz wyłączyć historię wyświetleń profilu na swoim koncie TikTok. Zarówno Ty, jak i każdy, kto przegląda Twój profil, będziecie mogli to zrobić anonimowo.

Czy kiedykolwiek wyłączyłeś widoki profilu w TikTok? Jeśli tak, czy skorzystałeś z którejś ze wskazówek i wskazówek zawartych w tym artykule? Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.