Główny Windows 10 Użyj informacji logowania, aby automatycznie zakończyć po aktualizacji lub ponownym uruchomieniu w systemie Windows 10

Użyj informacji logowania, aby automatycznie zakończyć po aktualizacji lub ponownym uruchomieniu w systemie Windows 10



Zostaw odpowiedź

Jak włączyć lub wyłączyć Użyj danych logowania, aby automatycznie zakończyć konfigurację urządzenia po aktualizacji lub ponownym uruchomieniu w systemie Windows 10

System Windows 10 zawiera specjalną opcję automatycznego logowania się na konto użytkownika i kończenia instalacji aktualizacji wymagających logowania użytkownika. Niektóre aktualizacje wymagają od użytkownika zalogowania się w celu zaktualizowania niektórych składników systemu operacyjnego. System Windows może zapisać aktywną sesję użytkownika i ponownie wykorzystać zapisane dane do automatycznego logowania się do konta użytkownika, stosowania aktualizacji i blokowania sesji użytkownika.

Reklama

Znalezienie systemu operacyjnego instalującego aktualizacje po wprowadzeniu poświadczeń jest bardzo frustrujące. WłączającUżyj informacji logowania, aby automatycznie zakończyć konfigurację urządzenia po aktualizacji lub ponownym uruchomieniumożesz zaoszczędzić czas i pozwolić systemowi operacyjnemu na automatyczne zakończenie procesu aktualizacji.

Krótka historia funkcji

Opcja została po raz pierwszy wprowadzona w Windows 10, kompilacja 16251 , który obejmuje przełącznik dwustabilnyUżyj moich danych logowania, aby automatycznie zakończyć konfigurowanie urządzenia po aktualizacji lub ponownym uruchomieniuw obszarze Ustawienia> Konta użytkowników> Opcje logowania.

We wcześniejszych kompilacjach systemu Windows 10 opcja była używana do ponownego uruchomienia wszystkich uruchomionych aplikacji po ponownym uruchomieniu systemu operacyjnego po zainstalowaniu wszystkich aktualizacji. Jego zachowanie było słabo wyjaśnione i zdezorientowane wielu użytkowników. Nie działało też zgodnie z przeznaczeniem. Gdy opcja była wyłączona, uniemożliwiało to również ukończenie instalacji aktualizacji przez system operacyjny.

Począwszy od Kompilacja systemu Windows 10 18963 , Microsoft podzielił tę pojedynczą opcję na dwa różne przełącznikiUżyj moich danych logowania, aby automatycznie zakończyć konfigurowanie urządzenia po aktualizacji lub ponownym uruchomieniu, Windows 10 zawiera nową opcjęAutomatycznie zapisuj moje aplikacje, które można ponownie uruchomić, gdy się wyloguję, i uruchom je ponownie po zalogowaniu.

Sprawdzić: Wyłącz automatyczne ponowne uruchamianie aplikacji po zalogowaniu się w systemie Windows 10

jak stworzyć grupę na instagramie

Oto kilka metod, których możesz użyć, aby włączyć lub wyłączyćUżyj moich danych logowania, aby automatycznie zakończyć konfigurowanie urządzenia po aktualizacji lub ponownym uruchomieniuopcja.

Aby włączyć lub wyłączyć Użyj informacji logowania, aby automatycznie zakończyć konfigurację urządzenia po aktualizacji lub ponownym uruchomieniu w systemie Windows 10,

  1. otwarty Ustawienia .
  2. Nawigować doKonta użytkowników> Opcje logowania.
  3. Po prawej stronie włącz lub wyłącz opcjęUżyj moich danych logowania, aby automatycznie zakończyć konfigurowanie urządzenia po aktualizacji lub ponownym uruchomieniupodPrywatnośćSekcja.

Skończyłeś.

Alternatywnie możesz włączyć lub wyłączyć tę opcję za pomocą poprawki rejestru.

Aby włączyć lub wyłączyć, użyj informacji logowania w rejestrze

  1. Znaleźć identyfikator SID konta użytkownika dla Twojego konta użytkownika. Możesz otworzyć nowy wiersz polecenia i wpiszwmic useraccount pobierz nazwę, domenę, identyfikator sid. Zanotuj wartość SID.
  2. Otworzyć Aplikacja Edytor rejestru .
  3. Przejdź do następującego klucza rejestru.
    HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Winlogon UserARSO Twoja wartość SID. Zobacz, jak przejść do klucza rejestru jednym kliknięciem . Jeśli nie masz takiego klucza, po prostu go utwórz.
  4. Po prawej stronie zmodyfikuj lub utwórz nową 32-bitową wartość DWORDOptOut. Uwaga: nawet jeśli tak jest z 64-bitowym systemem Windows nadal musisz utworzyć 32-bitową wartość DWORD.
  5. Ustaw jego wartość na 0, aby włączyć opcję. To jest wartość domyślna.
  6. Ustaw jego wartość na 1, aby wyłączyć opcję.
  7. Aby zmiany wprowadzone przez modyfikację rejestru zaczęły obowiązywać, musisz uruchom ponownie system Windows 10 .

Gotowe!

Na koniec możesz użyć opcji zasad grupy lub poprawki rejestru zasad grupy. Pierwsza metoda może być używana w wersjach systemu Windows 10, które są dostarczane z aplikacją Edytor lokalnych zasad grupy. Jeśli używasz systemu Windows 10 Pro, Enterprise lub Education wydanie , aplikacja Edytor lokalnych zasad grupy jest dostępna w systemie operacyjnym po wyjęciu z pudełka. Użytkownicy systemu Windows 10 Home mogą zastosować poprawki w rejestrze.

Obie metody są szczegółowo wyjaśnione:

Skonfiguruj automatyczne logowanie i blokowanie po ponownym uruchomieniu w systemie Windows 10

Otóż ​​to.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.