Główny Snapchat Co dodało Cię do wyszukiwania na Snapchacie?

Co dodało Cię do wyszukiwania na Snapchacie?



Możesz dodać nowych znajomych Snapchata do swojego profilu na wiele sposobów. Możesz dodać kogoś, wyszukując jego nazwę użytkownika na pasku wyszukiwania, dodaj go z listy kontaktów telefonu, od razu lub za pomocą różnych innych metod.

Aplikacja Snapchat powiadomi tych użytkowników, że je dodałeś, a także będą mogli zobaczyć metodę, której użyłeś do ich dodania.

Na przykład możesz otrzymać powiadomienie z opcją Dodano Cię z wyszukiwania wyświetlanego pod nazwą użytkownika osoby, która właśnie Cię dodała. Ale co oznacza to powiadomienie?

W tym artykule wyjaśnimy, dlaczego pojawia się to powiadomienie wraz z innymi wiadomościami, które możesz zobaczyć pod nazwami użytkownika.

Co dodało cię do wyszukiwania na Snapchacie?

Gdy otrzymasz powiadomienie Dodano Cię z wyszukiwania, zwykle oznacza to, że osoba dodała Cię, ręcznie wyszukując Twoje imię i nazwisko na pasku wyszukiwania.

Jeśli Twoje prawdziwe imię i nazwisko jest widoczne na koncie wraz z nazwą użytkownika, oznacza to, że osoba mogła wpisać Twoje prawdziwe imię i nazwisko w pasku wyszukiwania, zanim Cię dodała. W przeciwnym razie oznacza to, że szukali Twojej nazwy użytkownika.

co dodało Cię z wyszukiwania oznacza snapchat

Innym sposobem na otrzymanie powiadomienia o dodaniu Cię z wyszukiwania jest dodanie Cię z sugestii Snapchata.

Gdy wejdziesz do menu Dodaj znajomych w swoim profilu, aplikacja zasugeruje nowych znajomych, których możesz dodać. Te sugestie znajdziesz na dole menu. Snapchat zasugeruje dodanie użytkowników na podstawie wspólnych znajomych, Twojej lokalizacji, listy kontaktów itp.

Gdy ktoś doda Cię za pomocą sugestii, dotykając znaku plus obok Twojej nazwy użytkownika, otrzymasz to samo Dodane Cię z powiadomienia o wyszukiwaniu.

Jak przestać otrzymywać powiadomienia

Jeśli chcesz, aby Snapchat przestał powiadamiać Cię o dodaniu Cię innych użytkowników, musisz zmodyfikować swoje ustawienia.

Aby to zrobić, powinieneś:

  1. Otwórz swoje Snapchat aplikacja.
  2. Zaloguj się na Twoje konto.
  3. Kran Ustawienia . To ikona koła zębatego w prawym górnym rogu ekranu.
  4. Zejdź na dół, aż zobaczysz Powiadomienia menu.
  5. Kran Powiadomienia .
  6. Kran Otrzymuj powiadomienia od .

snapchat dodał Cię z wyszukiwania

Teraz będziesz mieć dwie opcje: otrzymywać powiadomienia od wszystkich lub otrzymywać powiadomienia od znajomych. Jeśli usuniesz zaznaczenie dowolnego pola, przestaniesz otrzymywać powiadomienia z tej grupy.

Aby przestać otrzymywać powiadomienia o osobach, które Cię dodały, wyłącz opcję Wszyscy, a powiadomienia znikną.

Możesz je włączyć w dowolnym momencie, wykonując te same czynności i ponownie włączając opcję powiadomień.

Inne sposoby dodawania użytkowników na Snapchacie

Dodawanie użytkowników przez wyszukiwanie to nie jedyny sposób na zdobycie nowych przyjaciele na Snapchacie .

Oto kilka innych sposobów dodawania osób do Snapchata, co może wyjaśniać niektóre inne powiadomienia, które otrzymujesz z aplikacji.

Dodane przez Snapcode

Gdy ktoś doda Cię przez Snapcode, oznacza to, że zeskanował Twój Snapcode swoim telefonem. Tylko osoby, którym osobiście przekazujesz swój Snapcode, powinny mieć możliwość dodania Cię za pomocą tej metody.

Snapcode to unikalny wzór kropek na żółtym tle za zdjęciem profilowym każdego użytkownika. Użytkownicy muszą być blisko siebie, aby mogli skanować swoje Snapcodes i dodawać się nawzajem jako przyjaciele.

Aby dodać kogoś przez Snapcode, po prostu wejdź do menu „Dodaj znajomego” na swoim profilu Snapchat i dotknij „Dodaj przez Snapcode”. Przesuń aparat nad Snapcode, który chcesz zeskanować, a następnie poczekaj. Drugi użytkownik otrzyma powiadomienie, że dodałeś go za pomocą Snapcode.

Dodane przez wzmiankę

Jeśli ktoś wspomni o Tobie w swoim snapie, inni użytkownicy będą mogli to zobaczyć, dotykając menu „Ludzie” po prawej stronie snapu. Następnie jednym kliknięciem mogą dodać Cię do listy swoich znajomych.

Otrzymasz powiadomienie, że ktoś dodał Cię przez wzmiankę i będzie wyświetlane pod jego nazwą użytkownika na liście znajomych.

Dodano z Kontaktów

Jeśli użytkownik ma Twój numer na liście kontaktów swojego telefonu, może łatwo znaleźć Twój Snapchat. Jeśli doda Cię za pomocą swojej listy kontaktów, aplikacja wyświetli powiadomienie Dodano z kontaktów pod nazwą użytkownika.

jak sprawdzić, ile lat ma komputer

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, co oznaczają te powiadomienia, mam nadzieję, że ten artykuł wyjaśni niektóre rzeczy!

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.