Główny Sieci Co inni widzowie oznaczają dla relacji na Facebooku?

Co inni widzowie oznaczają dla relacji na Facebooku?



Osoby udostępniające kolekcje filmów i zdjęć w formie opowiadań to popularna funkcja mediów społecznościowych. Historie są zabawne, wciągające i tworzą intymność z przyjaciółmi, rodziną i klientami. Za każdym razem, gdy publikujesz historię na Facebooku, jest ona reklamowana dla wszystkich, aby zobaczyć ją na samej górze twojego kanału informacyjnego; kusząc odwiedzających, by rzucili okiem.

Co inni widzowie oznaczają dla relacji na Facebooku?

Jeśli widzisz, że Inni ludzie oglądali tę wiadomość fabularną i chcesz wiedzieć, co to znaczy, wyjaśnimy jej znaczenie w tym artykule, więc czytaj dalej. Ponadto nasza sekcja FAQ zawiera przydatne wskazówki dotyczące kontrolowania, kto może oglądać Twoje historie na Facebooku.

Kim są inni widzowie?

Inni widzowie to osoby, które oglądały Twoją historię na Facebooku, ale nie są Twoimi znajomymi na Facebooku. Więc każdy inny niż Twoi znajomi będzie liczony jako Inni widzowie. Te osoby mogą składać się z Twoich obserwujących lub kogokolwiek na Facebooku i Messengerze.

Domyślnie ustawienia prywatności historii są ustawione na Tylko znajomi. Gdy ustawienie zostało zmienione na Publiczne, każdy może je wyświetlić.

jak zamienić proszek betonowy w beton w minecrafcie

Czy mogę zobaczyć ich profile lub zobaczyć ich imiona?

Facebook postanowił zachować poufność tożsamości innych widzów Twoich historii na Facebooku. Dlatego dowiesz się tylko, ile było innych i że będzie to połączenie użytkowników Facebooka i Messengera lub Twoich obserwujących.

Dodatkowe często zadawane pytania

Jak zmienić prywatność moich relacji na Facebooku?

Wszystko, co zostanie dodane do Twoich historii na Facebooku, będzie widoczne na Facebooku i Messengerze i będzie udostępniane tym samym odbiorcom w obu aplikacjach. Jeśli nie chcesz, aby żadne i wszyscy oglądali Twoje historie na Facebooku, możesz zarządzać tym, kto widzi Twoje historie na Facebooku w Ustawieniach prywatności

Czy widzisz, ile razy ktoś przegląda Twoją historię na Facebooku?

Nie, nie możesz stwierdzić, czy ktoś wielokrotnie oglądał Twoją historię na Facebooku, czy oglądał ją tylko raz. Możesz jednak zobaczyć, ile razy Twoja historia została obejrzana.

Którzy inni przeglądali Twoje historie na Facebooku?

W opowiadaniach na Facebooku możesz tworzyć i udostępniać własne kolekcje krótkich, zabawnych, wideo i zdjęć do przeglądania. Te historie są jednak ulotne i ostatecznie znikają po 24 godzinach.

Ponieważ platforma zakłada, że ​​chcesz, aby wszystkie Twoje historie były widoczne dla osób, które znasz, domyślnym ustawieniem prywatności dla historii jest Tylko znajomi. Możesz jednak otworzyć swoje historie na cały świat, gdy ustawisz opcje prywatności na Publiczne. W przypadku tych ostatnich widzowie, którzy nie są Twoimi znajomymi na Facebooku, będą liczeni jako Inni widzowie lub Inne osoby.

Aby chronić prywatność wszystkich, Facebook nie ujawnia innych tożsamości. Jeśli wolisz widzieć wszystkich, którzy oglądają Twoje historie, możesz zmienić ustawienie z powrotem na Znajomi.

Jak często publikujesz historie na Facebooku? Czy pamiętasz czasy, kiedy miałeś dużą liczbę wyświetleń? Podziel się z nami swoją ogólną opinią na temat relacji na Facebooku w sekcji komentarzy.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.