Główny Usługi Przesyłania Strumieniowego Jak usunąć wszystkie filmy do obejrzenia później na YouTube

Jak usunąć wszystkie filmy do obejrzenia później na YouTube



Aplikacja YouTube ma funkcję zapisywania filmów i oglądania później. Funkcja Obejrzyj później jest idealna dla tych, którzy nie mają czasu na dokończenie filmu lub natknięcie się na ten, który chcieliby obejrzeć innym razem.

Klikając trzy kropki obok filmu i stukając opcję Dodaj do obejrzenia później, użytkownicy mogą łatwo organizować te filmy. Wielu użytkowników może nie obejść się, aby dokończyć oglądanie tych filmów. Są sposoby na usunięcie ich z folderu.

W przypadku tych, którzy mają setki filmów, które chcieliby usunąć, wyczyszczenie plików do obejrzenia może zająć trochę więcej umiejętności i czasu.

Czy możesz usunąć wszystkie filmy do obejrzenia później?

YouTube umożliwia masowe usuwanie wszystkich filmów, które zacząłeś oglądać w folderze. Jednak zapisane filmy, które nie zostały obejrzane, to inna historia.

Windows 10 nie może otworzyć menu startowego lub cortana

Masowe usuwanie zapisanych filmów

Zarówno iPhone, jak i Android mają w aplikacji YouTube opcje usuwania obejrzanych filmów z folderu obejrzyj później. Dla tych, którzy rozpoczęli film, ale go nie ukończyli, możesz po prostu postępować zgodnie z tymi instrukcjami, aby usunąć obejrzane filmy:

  1. Kliknij Biblioteka w prawym dolnym rogu aplikacji YouTube.
  2. Kran Obejrzyj pózniej który znajduje się na środku ekranu
  3. Stuknij trzy kropki w prawym górnym rogu od Obejrzyj pózniej teczka.
  4. Dotknij pierwszej opcji Usunięte obejrzane filmy
  5. Pojawi się małe wyskakujące okienko; Kliknij Usunąć .

Po wykonaniu tej czynności każdy obejrzany film (niezależnie od tego, czy został ukończony) zostanie usunięty z folderu. Użytkownicy mogą zauważyć, że w folderze nadal znajdują się filmy. To są filmy, których nigdy nie oglądano.

Usuwanie filmów, które nigdy nie były oglądane

Po usunięciu obejrzanych filmów, jeśli chcesz usunąć pozostałe filmy, możesz je usunąć, ale trzeba to zrobić indywidualnie. Chociaż proces jest prosty, może zająć trochę czasu, jeśli w folderze jest ich kilka. Oto jak to zrobić:

Na iPhonie lub iPadzie

  1. Przejdź do Biblioteka w prawym dolnym rogu.
  2. Kran Obejrzyj pózniej aby otworzyć całą listę zapisanych filmów.
  3. Stuknij ikonę z trzema kropkami w prawym górnym rogu filmu, który chcesz usunąć.
  4. Stuknij w Usuń z listy do obejrzenia przycisk.

Dla Android

Nowa wersja Watch Later na Androida umożliwia usunięcie filmu za pomocą powyższej metody. Jeśli jednak nie masz najnowszej wersji, sprawy mają się tylko trochę inaczej. Oto, co należy zrobić:

  1. Przejdź do zakładki Konto.
  2. W sekcji Listy odtwarzania dotknij Do obejrzenia.
  3. Stuknij ikonę z trzema kropkami obok szczegółów filmu.
  4. Kran Usuń z listy Obejrzyj później.

Usuń filmy do obejrzenia później z przeglądarki internetowej

W wersji YouTube na komputery staje się to wygodniejsze. Wykonaj następujące kroki:

  1. Po lewej stronie dotknij Biblioteka (może się to różnić w zależności od przeglądarki)
  2. Przewiń w dół do Obejrzyj pózniej .
  3. Stamtąd dotknij trzech kropek obok każdego filmu i usuń go z oglądania później.

Mimo że żadna z tych opcji nie jest skomplikowana, nadal nie są tak wygodne, jak funkcja masowego usuwania. Na szczęście ludzie obeznani z technologią zawsze znajdują sposób na obejście takich problemów.

Używanie skryptu do usuwania wszystkich filmów do obejrzenia później

Wiele aplikacji i platform nie ma tak potrzebnych funkcji masowego usuwania. Jednak ich wersje na komputery stacjonarne (w połączeniu z odpowiednią przeglądarką) pozwalają na użycie skryptów, które mogą pomóc w przezwyciężeniu wielu niedogodności. YouTube nie jest wyjątkiem i istnieje skrypt, który może pomóc z łatwością usunąć wszystkie filmy do obejrzenia później.

Oto, co musisz zrobić:

  1. Otwórz YouTube w Google Chrome i przejdź do listy Do obejrzenia.
  2. naciśnij Ctrl + Command + J w systemie Windows lub Command+Opcja+J na Macu, aby otworzyć konsolę.
  3. Wklej następujący skrypt:
    var items = $('body').getElementsByClassName(yt-uix-button yt-uix-button-size-default yt-uix-button-default yt-uix-button-pusty yt-uix-button-ma-icon nie -icon-markup pl-video-edit-remove yt-uix-tooltip);
    funkcja usuńWL(i) {
    setInterval(funkcja() {
    przedmioty[i].klik();
    }, 500);
    }
    dla (zmienna i = 0; i<1; ++i)
    usuńWL(i);

Natychmiast po naciśnięciu Wchodzić powinieneś zobaczyć, jak filmy zaczynają znikać. Proces nie jest błyskawiczny, ale jest to najłatwiejszy sposób na usunięcie wszystkich filmów do obejrzenia za jednym razem.

Trzeba powiedzieć, że majstrowanie przy skryptach nie jest dla wszystkich. Skrypt został zweryfikowany pod kątem działania, ale istnieje wiele z nich, które mogły nie zostać w pełni zweryfikowane. Niektóre z nich mogą być nawet wystarczająco złośliwe, aby poważnie uszkodzić Twój komputer. Aby temu zapobiec, szukaj tylko skryptów z renomowanych źródeł, a nie tych publikowanych przez przypadkowe osoby na różnych forach.

Ostatnie słowo

Ponieważ masowe usuwanie nie jest tak naprawdę rzeczą YouTube, ostatnie rozwiązanie, które tu widziałeś, może być najlepsze. Jeśli nie ma zbyt wielu filmów do usunięcia, możesz to zrobić ręcznie. Mimo to, jeśli zgromadziłeś ich tysiące, może to nie być dobry pomysł, a skrypt może być drogą do zrobienia.

Ciekawe Artykuły

Wybór Redakcji

Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Jak pozbyć się mojej sztucznej inteligencji w Snapchacie
Chociaż technologia ma wiele zalet, prawdopodobnie chcesz, aby Twoi prawdziwi przyjaciele byli na szczycie czatu na Snapchacie. Jednak zamiast tego platforma przypięła tam My AI. Na szczęście istnieją sposoby, aby przywrócić przyjaciół
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Archiwa tagu: Windows 10 Lean
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Zmień folder wirtualnych dysków twardych Hyper-V w systemie Windows 10
Możesz zmienić folder używany do przechowywania dysków wirtualnych dla maszyn wirtualnych Hyper-V w systemie Windows 10. Pliki dysków wirtualnych to największe pliki maszyny wirtualnej.
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jak uzyskać zweryfikowany znacznik wyboru (dawniej koronę) w TikTok
Jeśli spędziłeś trochę czasu na TikTok, być może zauważyłeś, że mała ikona korony, która była na profilach niektórych użytkowników, teraz zniknęła. To dlatego, że te korony zostały zastąpione zweryfikowanymi znacznikami, takimi jak
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Jak włączyć podświetlenie klawiatury w laptopie HP
Podświetlenie klawiatury to świetny sposób na korzystanie z laptopa HP w ciemności, a jego włączenie jest łatwe. Wystarczy przełączyć go za pomocą dedykowanego klawisza podświetlenia. Oto jak to się robi.
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
Jak otworzyć nowe okno aplikacji komputerowej z ekranu Start
W systemie Windows 8 za każdym razem, gdy uruchamiasz drugą instancję (nowe okno) już uruchomionej aplikacji komputerowej, na ekranie startowym nie jest uruchamiana nowa instancja tej aplikacji. Po prostu przełącza się do już uruchomionego okna aplikacji komputerowej. Może to być bardzo denerwujące. Aby otworzyć inne okno tego samego programu, musisz
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Jak wyciszyć się w Apex Legends
Apex Legends to popularna gra zespołowa dla wielu graczy, w którą możesz grać ze znajomymi lub przypadkowymi osobami. Ponieważ praca zespołowa jest niezwykle ważną częścią tej gry, komunikacja z kolegami z drużyny jest niezbędna.